ראשית בשיפון יש גלוטן . ההבדל בינו לקמח המלא מתבטא בראש ובראשונה מכך ששניהם דגנים שונים . הקמח המלא השכיח מחיטה והקמח שיפון מדגן השיפון. אני אכין לך מתכון ללא שמרים ואשלח לך מחר.
ובצק קוראסונים אלו שני בצקים שמצריכים קיפולים מתי אני עושה את הקיפולים אחרי 24 שעות מנוחה או רגיל קיפולים עם הפסקות ואז ממתינה 24 שעות ואופה..... מה הטמפרטורה הכי טובה לאפיה?
חג פורים שמח !!! המלצתי , להכין באותו יום את כל הקיפולים למעט הקיפול האחרון שאותו עושים בבוקר שלמחרת. הטמפרטורה לאפיה קוראסונים - 190 מעלות. המלצה: לחמם את התנור לחום מעט יותר גבוה ,להכניס את תבנית הקוראסונים התפוחה ולהנמיך את הטמפ' ל-190 מעלות.
היי אני בן 14.5 ומאוד מאוד מאוד אוהב לאפות ולהכין כל מיני דברים הקשורים במאפים, עוגות, עוגיות וכו'... בקיצור אני מאוד אוהב את סגנון האפייה והקונדטוריות! יש לי בלוג מתכונים, אשמח אם תכנס ותראה את הדברים שאני מכין והכנתי לבדי וגם צילמתי והייתי רוצה שתגיד לי איך אני יכול להתקדם במקצוע? קישור לבלוג המתכונים שלי: blog.tapuz.co.il/daniels17 תודה רבה, דניאל!
ראשית יישר כוח !!!! אני ממליץ לך להמשיך ללמוד מהניסיון תוך כדי עשיה בשלב הראשון ובשלב הבא לשאוף ולרכוש יידע מקצועי בביה"ס מוביל בארץ או בחו"ל בתחום הקונדיטוריה.