האינטרנט

SYSTEMATICUS

New member
האינטרנט

גרם לי לירידה מאוד משמעותית באינלגנטציה ...אני יותר מפוזר ופחות מלוכד .. זה השטן .. אנשים תתחילו לנסות לגבש את חייכם זה כמו מריחואנה ..

ailag

New member
לך לאתרים עם שכל

זה כמו עם "החיים האמיתיים" - אתה יכול לבחור לעשות פעילויות ריקניות ואתה יכול לבחור לעשות פעילויות אינטיליגנטיות, זה יגרום לך להיות חכם יותר או פחות.

SYSTEMATICUS

New member
אני לא מדבר על זה ...

אני מדבר על כך שלמשל לדבר עם אנשים באיי סי יכול לגרום לאובדן של מיומניות כמו ריכוז כי אנחנו מתפזרים על עשרות חלונות שיחה ומחזיקים בראש עשרות שיחות שונות בעוד שבמציאות זה לא ככה ...

e-magine

New member
ידידי, הסטן בתוכנו

והגהנום הוא הזולת. האינטרנט הוא רק מכשיר. חוץ מזה תודה שאתה דואג לנו, אבל מאיפה אתה בדיוק מכיר אותנו ומה אתה יודע בכלל על החיים שלנו, אם הם מגובשים או לא? ומאיפה אנחנו מכירים אותך כדי שנקבל ממך עיצות? תחשוב על זה.

SYSTEMATICUS

New member
חלילה ....

לא אמרתי משהו אליכם ... אני רק אומר לכם שזה משהו שהוא יותר כמו קללת המאה ה20 מאשר הברכה יותר נכון זה משהו שאנחנו חייבים אותו והוא הרסני לנו כמו סיגריות

י.ש.

New member
בכל זאת

ומתוך בחירה, אינני נוטש את האינטרנט. מה רע מצאת בפורום הזה למשל?

SYSTEMATICUS

New member
זה לא הפורום

העניין הוא שזה דבר גאוני כל הקטע הזה אבל אי אפשר להתווכח עם הראיות שאנשים משתנים ברצינות ...זה גם הוכח באיזה מחקר

לקשמי

New member
גם שוקולד הוא קללה

עובדה: לפני יומיים אבא שלי הביא לי קופסא מלאה בשוקולדים והיום נשאר בקושי חצי ממנה אחרי שזללתי כל כך הרבה (בנוסף לעוגת שוקולד שזללתי באיזה מסיבת יום הולדת של מישהי). אז השוקולד הוא גם קללה, גם הוא משתלט על הבן אדם. אותו דבר גם טלוויזיה. אותו דבר גם אוכל בכלל. ואולי בעצם הבעיה היא לא באובייקטים אלא בהתייחסות שלנו אליהם? כלומר הבעיה היא בנו? חשבת על זה?

SYSTEMATICUS

New member
זה נכון

אבל שוקלד לא פוגע בך פיזית הוא יכול לגרום להשמנה כך גם טלוויזיה זה לא נזק בלתי הפיך

ailag

New member
מה ההבדל בין הנזק של הטלויזיה

לנזק של האינטרנט? אני דוקא חושבת שהנזק בטלויזיה גדול יותר: אין פעולה אקטיבית, בקושי יש חשיבה, הקצב מוכתב לך מבחוץ ולרוב הוא איטי, אין שם "מולטיטסקינג" ברמה מספיק טובה כדי לפתח את החשיבה הזו אצלך, הרבה סדרות וסרטים בנויים ע"פ תבנית מאוד מסויימת (הוליוודית), יש חתירה לרמה נמוכה שמשתלטת על כל זמן האוויר (בעוד שבאינטרנט גם אם בקושי יש אתרים / פורומים על משהו ברמה גבוהה, עדיין יש מספיק כדי למלא את הזמן שלך), יש רמה מסוימת שמעליה אף ערוץ לא מגיע (בטלויזיה אף אחד לא ילמד אותך משוואות של תורת הקוונטים. באינטרנט - המון), יש האכלה בכפית של ערכים שחלקם רעים, אין אינטראקציה עם אנשים..

SYSTEMATICUS

New member
זה הקטע המולטיטסקינג

הוא זה שדופק ... גורם לך להכשל במשימות הבנאליות ביותר שביצעת בעבר ... שצריך לצוד חייה או ללכת לבנק להוציא כסף מולטיטסקינג לא חיוני למעשהאין כמעט שום מקום בחיים בו מולטיטסקינג חיוני

ailag

New member
בטח שיש

כשאתה מדבר בטלפון ובאמצע מדברים איתך זה לא מולטיטסקינג? זה קורה לי המון, ותמיד יוצא שאני עושה שטויות גם בטלפון וגם בע"פ בגלל שקשה לי לחלק את הקשב. דוגמה נוספת: במבחנים אתה מתרכז בכתיבה, אבל לפעמים המתרגל מדבר עם מישהו לידך ואתה צריך לחסום (או להקשיב..), ולפעמים מפסיקים באמצע כי המתרגל/מרצה רוצה לתקן משהו במבחן או להבהיר משהו, זה מולטיטסקינג. לפעמים (תלוי במבחן) לפעמים זה ממש קוטע את חוט המחשבה. ויש מולטיטסקינג די דומה לזה באינטרנט.. (עוד מולטיטסקינג חשוב: לפני כמה זמן נסעתי לחיפה וחברה התקשרה באמצע, כחצי דקה לפני שהגעתי לאיפה שהייתי צריכה. לא הכרתי את המקום אז פספסתי, ולא כי הייתי עסוקה בלפטפט איתה אלא כי הייתי עסוקה בלהגיד לה "שקט רגע, אני לא יודעת מתי אני צריכה לעצור". מולטיטסקינג, ובמקרה הזה דוגמה של מולטיטסקינג ברמה די נמוכה - שאנשים בכ"ז לא מתמודדים איתו).

e-magine

New member
הנה נתת לי את המסמר

שעליו אני יכול לתלות תמונה
רציתי לציין שהקולקטיב הוציא את גיליון 250.ודברין של אורי ברוכין - העורך, בפתח האיגרת, שווים ציטוט: "250! יא אילוהים! מי היה מאמין שנחזיק מעמד. בעיקר מי היה מאמין שאני אחזיק מעמד. מלבד הפסקה בתחילת 2001 ומילוי מקום של ירדן בכמה רגעי משבר, אני כותב את הקולקטיב כבר עוד מעט שש שנים. אני לא חושב שיש עוד הרבה דברים בחיים שלי שהתמדתי בהם כל כך הרבה זמן. עסק לא פשוט. ככל שהשנים חולפות יותר מורגש על חשבון מה זה בא. כשירדן מחליף אותי הוא יותר זריז, אבל לי לוקח בין שמונה לעשר שעות בשבוע לייצר קולקטיב, ולאדם עצמאי עובד זה בא תמיד על חשבון פנאי וחיים אישיים שגם ככה אין מהם הרבה. אז אני לא יודע כמה זמן אני עוד אחזיק, אבל בינתיים אני כאן, והינה מתחיל עוד שבוע כרגיל... " כל הכבוד ותודה על העבודה הגדולה ועל כך שאתם בקולקטיב, לא מנסים למכור לנו שום דבר. ובחזרה לענייננו. מר ברוכין ללא ספק אוהב את האינטרנט. הוא גם מציין בצורה רהוטה מהם הנזקים שהאהבה הזאת גורמת לו. אנא ממך, קרא קצת מעבודתו (לא את כל 250 הגליונות, אלא רק כמה שנראה לך מתוכן. האם לדעתך העיסוק שלו באינטרנט, פגע ברמת האינטליגנציה שלו ב6 השנים האלה? אתה הורג שתי ציפורים במכה אחת, קרא את העבודה של ג"ר ג'ון סאלר, הפסיכולוגיה של הסייברספייס, האיש ללא ספק אוהב את האינטרנט וחוקר אותו יותר מ 10 שנים. האם אתה סבור שהאינטליגנציה שלו נפגעה?

ואם הוא יקרא

אולי רמת האינטליגנציה שלו תעלה מעבר למה שהיא היתה לפני שהוא התחיל בצ'אטים...

e-magine

New member
אז תקרא את השני, הוא באנגלית

וגם בראשון, רוב הקישורים באנגלית.

uriba

New member
אם יש בעיות - הן בתחום האחזור...

לא הייתי רוצה לחשוב שנפגמה לי האינטליגנציה, בכל זאת, אני באינטרנט מאז 1993, והצלחתי לגמור במקביל תואר ראשון, וכמעט שני, וללמוד המון דברים חדשים... אז לכל הפחות שמרתי על רמה קבועה. אבל אני די סגור על זה שיש לזמינות הרשת כמאגר מידע השפעה על יכולת האחזור של הזיכרון שלי. הרבה יותר קשה לי להיזכר בפרטי טריוויה, ופעם הייתי די חזק בעניין (כולל לנצח בתכניות טלויזיה). כמו כן, ייתכן ויש לרשת השפעה על סף הריכוז שלי, אבל זה היה בעייתי מאז ומעולם. אבל מספיק חשיפה אישית... (-:

למעלה