אני לא חושבת שהשאלה היא האם הוא כלי
כבר ידוע לנו שלולא האינטרנט לא היינו פוגשים אנשים מעבר לים, לא היינו נקשרים לבני אדם שלא בסביבתנו, ולא היינו יכולים לקבל כל כך הרבה ידע בשניות ספורות. (יתרון) כבר ידוע לנו שהאינטרנט מאפשר לאנשים לממש פנטזיות יותר מצורות אחרות, כבר ידוע לנו שאנשים נפגעו לא רק רוחנית אלא גם פיזית לאחר שדרך הכתיבה אנשים שלא בהכרח (ואולי בדרך כלל) לא היו האנשים שהם אמרו שהם, הסיבות שלהם לכתיבה ו"חשיפה" היו סיבות אחרות לגמרי מהצד השני, וזה הוביל אף לאסונות. (חסרון) השאלה היא בעצם היכן הגבול, אחי הקטן (בן 10) מבקש כל הזמן את האינטרנט. אני מכירה את אחי, הוא רוצה להראות שהוא יודע הכל, שמגיע לו הכל ובעצם מתנהג כמו ילד שחי בתקופה שלנו, אך אם הוא לא מקשיב למה שאומרים לו במציאות בחיי היום יום, אם זה קורה, האם הוא יקשיב כש"ילד" מהצד השני ישאל אותו שאלות ואנחנו נאמר לו לא למסור פרטים? הרי הוא מנסה להגמיש את הגבולות בכל יום, האם ינסה גם הפעם ובסוף יתברר שזה כלל לא ילד? היכן הגבול של הידע, היכן הגבול של מסירת מידע? היכן הגבול של התקשרות לאנשים אחרים? מה הגבול של "קהילה וירטואלית"? אני יכולה לספר על עצמי שפעם הגבול הזה היה ממש דק ולא פעם הגמשתי אותו. מסרתי מידע על עצמי, על החיים האישיים שלי, וישנם אנשים שמעבר לידע על החיים האישיים שלי והחוויות שלי ידעו גם את מספר הטלפון שלי ואיך אני נראית (ואיפה גרתי). האם אני יכולה לומר שזה נתן לי משהו? האם זה תרם לי באיזה שהוא צורה? הגמשתי את הגבולות עד כמה שאפשר וברוב המקרים זה פגע בי. נתתי לאמון שלי ב"קהילות וירטואליות" לפגוע בשיקול הדעת שלי (שדי טוב לעיתים) וחשפתי את נשמתי במקום שלא הייתי צריכה. אני יכולה לומר שהגבול הזה כבר לא גמיש כיום. הפסקתי לתת ולחשוף, והרגישות שלי למילים מאנשים שלא מכירה קטנה. אך האם זה אפשרי רק דרך הניסיון לומר "זה הגבול"? לא, כי הידע הולך וגדל, ולא רק באינטרנט אלא בכל תחום בחיים, וילדים יותר ויותר מפסיקים להגביל את עצמם ולהורים פחות ופחות יש כוח, אך מצד שני עדיין יש המון כוח ל"מקובל", ל"שונה" ושלל מילים המראות על חוסר שוויון ורצון להיות כמו קבוצה מסויימת. אות ילד/נער רצה להראות את כוחו ושהוא חזק ויכול לעשות הכל, וכמובן שכשאמרו לו "נראה אותך", הוא לא חשב עד הסוף, הוא לא חשב שכש"יקפוץ" הוא יכול חס וחלילה למות, ולצערנו הרב זה קרה. קבוצות יש בבי"ס ויש גם באינטרנט, רוצים להתאים את עצמך למה שיש, בכדי להרגיש שאתה רצוי ומקובל וגם לך יש כוח והגבול כבר לא קיים. האם זה כלי? בוודאי שכן(לדעתי) מה הגבול? אין לי מושג וגם אין לי מושג איך להעביר אותו הלאה אני.