האינטימיות נעלמה

איש116

New member
האינטימיות נעלמה

שלום, לא פשוט לי לכתוב, אבל גם אין הרבה מה להפסיד.
אנחנו בני למעלה מחמישים, נשואים 23 שנים, ויש ילדים. אחלה.
פעם היינו חיות מין. נהנים יחד מהסקס, עושים לא מעט. ולא רק סקס - מסביב תמיד היו חיבוקים, נאנישיקות, מגע.
בשנים האחרונות אשתי מתרחקת ממני. היא פשוט הפסיקה לשכב איתי, וכל סממני אינטימיות אחרים - גם הם נעלמו.
בתחילה לא שמתי לב לירידה בחשק המיני. כאשר הרגשתי שאני שוכב עם מישהי מכאנית, שלא נהנית ו"עושה לי טובה", דאגתי ממש.
ניסיתי לתקשר איתה והעליתי את הנושא כמה פעמים. קשה היה לה לדבר על זה, והלכנו לטיפול זוגי, שהעלה הרבה דברים, קירב אותנו מעט, וחשבתי שהצליח.
היינו יחד מאז... פעם אחת או שתיים, וזהו. שוב אני סופר 8 חודשים בלי סקס עם האישה.

אני בנאדם, אני חי. יש לי צרכים. אשתי מונעת עצמה ממני. התחלתי לשלם על מין. לפעמים זה נהדר, לפעמים סתמי. אבל כרגע זה המצב.

הייתי רוצה לשמוע - רצוי מנשים - מה יכול להיות הסיפור כאן ? מדוע ההתייבשות הזו ? ומה אני אמור לעשות, אחרי שגם הטיפול הזוגי לא צלח ?

מריוס זכריה

Member
מנהל
עד שיגיעו הנשים ויסבירו לך

קודם כל יגלו לך שיש דבר שנקרא menopause, או בעברית גיל המעבר, שבו יש שינויים הורמונליים עצומים. אני לא בקי בביולוגיה של העניין, אבל המחזורים הופכים לא סדירים, לפעמים חלשים יותר ולפעמים דווקא חזקים, ובשלב כלשהו המחזור נעלם.
&nbsp
זה גורם הרבה פעמים למצבי רוח קשים, לחוסר חשק, דיכאון. זה גורם לקשיים פיזיולוגיים במין, גם אם רוצים, כמו למשל לא להירטב (גם אם יש בראש גירוי). לא קל.
&nbsp
וזה רק דבר אחד.
&nbsp
יש כמובן את כל המצב הנפשי הכולל, בלי קשר לגיל המעבר. אי אפשר לנחש מהפוסט הקצר שלך מה מעסיק את אשתך. באמצע שנות החמשים (וגם אני שם בדיוק) אנשים מסכמים את חייהם מצד אחד, ולפעמים מגלים שזה לא ביוק מה שהם רצו. אולי אפילו לא קרוב לזה. או שלפעמים דווקא מגלים שזה בדיוק מה שרצו, אבל לא ברור מה עושים מכאן הלאה. יש אלף ואחד חשבונות נפש, מורכבויות.
&nbsp
ולסיום יש את המורכבויות של הקשר שלכם. אין לי שום סיבה להניח שבקשר שלכם אין את המורכבות והבעייתיות שיש בכל הקשרים של בני האדם.
&nbsp
אתה כותב שהלכתם לטיפול זוגי. אבל "טיפול-זוגי" הוא לא מילת קסם. צריך לעבוד שם. זה לוקח זמן. זה מתניע צהליכים איטיים שדורשים מאמץ. לםעמים הטיפול לא מצליח וצריך טיפול אחר.
&nbsp
המון אנשים מתייחסים לזה כמו ללבלוע כדור: שתיתי כדורים במשך שבוע, וזה לא עזר. זה לא ככה. צריך לעבוד שם, להתמיד, להיות יוזם. לא להגיע לטיפול הזוגי, להשתרע שם בכורסה ולחכות שיקרה נס.
&nbsp
טוב, אני מניח שלא פתרתי לך כלום. אולי הנשים יעזרו קצת יותר...

batmea1

New member
אתה מושך ימינה והיא מושכת שמאלה....

אני לא מרגישה לתלות את הסיבה לחוסר במין בעובדה שהיא "בגיל המעבר" ואני גם לא מרגישה לתלות את הסיבה שאישתך הפכה להיות א-מינית, אנחנו בשנות ה-2,000 תחת תרבות השפע, לכן, אני חושבת שמשהו נדפק שם בצורה עמוקה באינטימיות מצידה לאורך זמן ולא שמת לב. והיא ויתרה מלשתף אותך באמת בנבכי נשמתה ומשם נולד המקום להתקררות הגופנית ובכלל. אני לא חושבת שמדובר במקרה של אישתך בלבד אלא של הרבה מאוד נשים ש"נפגעו מספיק" מצד הגבר שלצדן ומשהו בהן התפשר ברמה האינטימית וחדל מלהיות שם במובן הזה ומריצים חיי משפחה בגרף הנורמל.
שים לב לנשים שמתגרשות בגילאים מבוגרים שפתאום כדי למצוא גבר אחר הן משקיעות הרבה בטיפוח אישי או כאלה שמחזיקות מאהב או תרות מלמצוא כזה, הן הרי לא פתאום הופכות למיניות או חביבות. כך, שזה לא עניין של הורמונים אלא של נסיבות חיים לצד אולי גבר שדוחק את האספקט הרגשי-נפשי שלו מולה ומעלה כמו רוב הגברים את הצורך והחשיבות ברמה הגופנית.
אין כאן מקום להאשים אותך אלא לומר שאולי בתור גבר אינך מודע למה שמניע נשים. כדי להלהיב אישה ולשמור אותה פורחת לידך, אתה צריך להיות גם חבר אמת, כי יכול להיות והיא מבחינתה שורדת בהצלחה ובחיוך את הקשר מאשר חיה אותו.
אין ולא קיימת אישה שלא רוצה מגע גופני, קיימת אישה כבויה וכל זאת בלשלול את העובדה שיש לה מאהב או גבר אחר שהיא מאוהבת / רוצה בו.
תברר מה באמת מפריע בחיבור ולא מה לא בסדר מהצד שלה.
אגב, כשהמין מחוץ לבית, זו בעיה נוספת לבעיה שכבר קיימת לך איתה בבית הפנימי שלכם (אני גם רוצה לראות את המאהבת משחררת בכזו קלות כשתגיד לה שזה נגמר).

שילה1

New member
אשתך פשוט במצב של שובע-ממך.

התרגלה לחיות איתך,כמו שאתה,כמו שהיא.ממשיכה בכח האינרציה.
ברור שחסר לה מגע,ריגוש,חיזור או ש.....מסיבות שלה-כבתה.רק היא יודעת מה הסיבות,אם בכלל.
מה לעשות?להתחיל לשנות קצת.לעשות יחד דברים מהנים,להשקיע בזוגיות,לחזר,לנסות לרגש.
אם יצליח?קשה לדעת.
אם לא-תציע לה נישואין פתוחים ותראה את תגובתה.לפיה-תחליט איך להמשיך.
אגב-כדי שתרגע-גברים רבים במצבך.חלקם אפילו מתגרשים,עם כל הקשיים הנלווים.

ואני בתוך חדרי חדרים חושבת לי

שילה, מאיפה את יודעת את כל זה,

מדובר על אשה שנשואה לפחות 30 שנה,

שילה1

New member
תופעה ידועה אצל לא מעט נשים בגיל זה...ובחדרי חדרים

חושבת לעצמי-איך זו לא הבינה שזו דעתי ורק דעתי?
ואולי נסיון החיים שלי הראה לי.ואולי גם אני קרובה לגיל זה?
ואולי לפעמים עדיף לא להגיב?
&nbsp

נומלה

New member
יש מצב

שחלק מהענין הוא ביולוגי ומצריך יעוץ של רופא נשים. אבל מה שאתה מתאר נקרא מעבר לזה. אז רצוי בנוסף לטיפול הזוגי גם להתיעץ עם רופא נשים כי בהחלט לגיל המעבר יכולות להיות השלכות פיזיות לא נעימות שמצריכות טיפול.

איש116

New member
תודה על התגובות. קראתי והרהרתי.

חלק מכן, משיבות נכבדות (ללא ציניות), שולחות אותי לחשוב מחדש על היחסים ביננו, במה לא הייתי בסדר.
בטוח שלא הייתי בסדר בהזדמנויות רבות ושונות. אני איש חם ויש לכך לפעמים השלכות גם על אופן ניהול הוויכוחים בבית.
אבל - וזה חשוב - שימו לב לכך שאני הייתי זה שער לשינוי שמתחולל ביחסים ביננו, אני הייתי זה שהציע ללכת לטיפול (למרות היותי גבר, כלומר בהמה חסרת רגשות ועיוורת לניואנסים...) ואני קיבלתי באהבה את הכיוונים שנתנה המטפלת. בבית החיים היום יותר רגועים, הוויכוחים הפכו לענייניים, ועדיין - האינטימיות איננה.
תראו, אני ממש חיזרתי אחרי אשתי בשלוש-ארבע השנים הללו, של הקרירות. אני ספורטיבי, נראה טוב. נשים בוחנות אותי (לפעמים...). עושה כושר, גולש, רוקר שיוצא להופעות ומשתולל כמו בגיל 18. הייתי מתחתך לכבודה כמי שרוצה להשכיב את הדייט שלו הערב. ניסיונות להתקרבות נענו בהפניית גב או הסרת הידיים שגיששו דרכן. ואני רוצה להבין - מה העניין. לכן אני שואל אתכן.
ושתי הערות:
למירמושקה - אם באמת נמאס מפנימה/ החוצה, כמו שאת חושבת, אז שהיא תגיד לי. וכיוון שאני עדיין פעיל, אבקש רשות למצוא סיפוקים בחוץ, כדין ובגלוי.
לבת מאה-אין לי מאהבת. כאשר אני מרגיש שדי, אינני יכול יותר, אני נפגש עם אשה המספקת שירותי מין בתשלום. לעולם לא במכון-עבדים, לעולם לא מישהי שהכריחו אותה לעשות זאת, אלא אשה (מבוגרת יחסית), מעניינת, שהסקס איתה מלהיב ומזכיר לי את מה שיכול היה להיות.
מה עושים ?

batmea1

New member
זהירות !! חפירה של אישה!!!

האישה המבוגרת היא מאהבת. בתשלום או לא בתשלום, היא זו שמקבלת עדיפות כלשהי בזמן מוקצב למטרה מסויימת ובעדה גם כסף.
קיימות כמוה על שלל גווניהן וכמה מהן מקבלות סיבסודים, עדיפויות אחרות ושאר יתרונות כלכליים אחרים כי זה תמיד מין תמורת חומר, עסקת חליפין ברורה.
אז נכון, החיים מורכבים אבל מסתבר שלא השקעת מחשבה בכך שקיימת אישה אחרת בחייך שנהנית לדעת שאישתך מאחורה ומונעת את עצמה ממך כדי שהיא תרוויח מזה כל עוד אתה מגיע, העיקר שתגיע.
כשתחדל להיות עבורה הפרה החולבת, אתה כבר תרגיש מה זה רעב של אישה גרידית ואיך היא תהיה יצירתית מספיק בניסיון הפאטאלי למשוך חזרה. כסף מעוור אנשים.
נשים זאת בצד (כי היא לא באמת חשובה ) ונאמר,שהלוק החדש שלך והרצון להיות הנחשק והמחזר הם לא באמת צעדים לתשומת לבה של אישה, כל שכן לא מול אישתך. להניע אישה זה מעבר למה שאתה עושה במהלך יזום כזה אלא בבניית תקשורת כנה ורגשית. תקשורת שקטה יותר ולא כזאת המגיעה במטרה ללחוץ על כפתור לשחרור התמורה. אישתך היא אדם ובאדם עסקינן, לא בחומר אדם.
מטפלים, תמרוקים ומלבושים לא עזרו, סימן שאישתך מזה שנים לא עשויה מהחומר שאתה חושב עליו. פיספסת אולי על הדרך את הקרדיט לגביה כי היא לא רואה את כל זה, היא כבויה, היא קצת יותר עמוקה כי הבעיה כאמור היא לא עייפות החומר אלא בעיית עומק. ואולי בגלל זה נפרדו דרכיכם בשלב מסויים בצרכים וביחוד בצורך שלה והיא התרחקה. מי יודע, אולי היתה צריכה את בעלה ולא את בעלה החתיך ומשלא מצאה - נעלמה.
שחרר את השומר מהמבצר שלך ותן לאישתך להכנס לחייך כי היא בחוץ.

מסתבר שאני כאישה אדע איך לפתות אותך כגבר אם ויזואלית אני מצודדת אבל אתה (ולא באשמתך כי גברים מצויים בכוכב אחר מנשים) עדיין תקוע במחשבה של כיצד מושכים אישה אהובה שאתה רוצה וצריך, כשזה מאוד פשוט - סבלנות ותקשורת. הורדת מבצרים ושומרים ושיחה גלויה. ליצור שקיפות.
זה לא מסרס אותך כגבר ולא מוציא ממך אמוציות של אישה אלא כפי שהיית רוצה שהחבר הכי טוב שלך יעזור לך כשנגמרו לך המילים ואתה נמצא בקושי, ממקום אמיתי ורגיש כי זו אישתך ורק איתה זה אמור לקרות. אם זו האישה שאתה הכי אוהב, מדוע חשיפה של האני הפנימי שלך צריך להיות כזה מפחיד? זה הרי מה שאתה רוצה שהיא תראה -אותך!
היא הרי נשארת עם כל זאת שהיא לא נהנית ממה שכל אדם בריא ונורמלי נהנה - ממגע. והרי היא מינית וכך הכרת אותה ככזו וכך זה נמשך לאורך שנים ופתאום... כלום. אז תוריד את מה שחוסם בכוח ותדבר בלי רמזים ומתווכים, זאת אישתך ולא היא זו שתפגע בך.

הגיע הזמן שתעשה קצת פסח... תנקה ממך את הרעשים באוזן שאתה חושב שהם מעניינים ושים את אישתך לפני הכל.
בהצלחה !

batmea1

New member
אגב..

אם אתה לרגע חושב שאישתך לא יודעת על ההיא - אתה טועה.
כדאי שתלמד קצת יותר את אישתך. לא קיימת אישה שהיא קהת חושים לבעלה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ידידי

קודם כל, האישור המבוקש ניתן לך. הינך רשאי לעשות מבחינה מינית כרצונך.
(וממילא היית רשאי גם קודם, אבל בגלל שביקשת יפה, קיבלת...)
&nbsp
גם לא נעלמה ממני העובדה שאתה רוצה התיחסות של נשים ולא גברים... ולא בכדי... אבל אנחנו פה נגד הדרת גברים.
&nbsp
תראה, אני בהחלט שואל את עצמי כמה השאלה שלך כנה.
כלומר, כמה אתה רוצה מידע ועזרה, לעומת כמה אתה רוצה להכיר מישהי נחמדה, בוגרת ומבינה.
שניהם, אגב, לגיטימיים לחלוטין.
&nbsp
בהנחה שיש גם אחוז כלשהו של כוונה כנה בשאלתך, הרי שכדאי לך לדעת שהשידרוג המיני שערכת לעצמך הוא בהחלט חשוב בשוק שבחוץ, אבל מבחינת הקשר האינטימי לאשתך הוא לא ממש רלוונטי. כלומר, כל אישה נשואה תשמח שבעלה יהיה חטוב, ספורטיבי, אתלטי, גולש ורוקר. אבל בו זמנית זה גם מרמז על נתק מהחומרים היותר רכים שמהם בנויה אינטימיות, ותהליך קצת נרקיסיסטי - שלעניות דעתי לא מקרב אותה אליך אלא משמש באופן מושלם לעשות את ההפך.
&nbsp
אני חושב שהמסר שלך אליה הוא "אני רוצה יותר", "את לא מספיקה", והריחוק שלה ממך משמש יפה להצדיק את החופש המיני שלקחת לעצמך (ושכאמור הוא ממילא שלך מאז ומעולם)
&nbsp
אני לא מחפש לרדת עליך. אני מנסה לשים לך קצת מראה.
יכול להיות שהמראה לא מציאותית ואני רואה מהרהורי נפשי בלבד.
גם זה לגיטימי.
&nbsp
בהצלחה בכל דרך שבה תלך.

איש116

New member
תשובות מאלפות, השאלות עדיין פתוחות

מריוס ובת-מאה, תודה על ההשקעה בחשיבה ובמתן התשובות.
קראתי והרהרתי, אפילו כמה פעמים, ובכדי לא להלאות יתר על המידה אגש לעניין.

קודם כל- אני לא מחפש הצדקה לבגידה או אישור של מישהו/הי לכך שאמצא מנוח לתשוקה, שעדיין קיימת בי, אצל אשה אחרת. לא לשם כך הטרחתי אתכם. אני לא מתלהב מזה שאני משלם על סקס, אבל לא שפוי בעיני שאחזיק 3 שנים מעמד ללא יחסי מין, ובאיזה שהוא מקום, אוננות לא עונה על הכמיהה למגע נשי.

עכשיו, מששמנו את זה בצד, ניגש לנקודה השנייה. אני לא נרקיסיסט, ממש לא. להיפך, בד"כ לא מקדיש תשומת לב מיוחדת למראה החיצוני, לא שלי ולא של בת הזוג שלי. הצד שהצגתי - של החיזור אחרי אשתי - היה בכדי להדגיש שאני מאוד מעוניין בהשבת הקשר הפיזי, האינטימיות - בשיחה ובמגע - לחיים. לא מאמין שיש בזה רע.

מה שחוזר ועולה בתשובות, בעיקר בזו של בת100, זה שהבעייה בכלל אצלי. נדוש מאוד להסביר את ההבדלים בין המינים במונח של "נשים מנגה, גברים ממאדים", אלא שבמקרה שלי זה נראה לי קצת הפוך: אני מנסה לחפור ולהוציא מרעייתי את האמת-מה הבעייה ביחסים שלנו, ולא היה קל לקבל ממנה את התשובות. למעשה, רק בטיפול הזוגי הצלחנו לחפור, לקלף, להעמיק. אלא שכאמור, לאורך זמן - זה לא עזר.
רציתי לשמוע דעתן של נשים, כי דעתם של גברים (חברים) כבר יש לי. שניים מהם נמצאים באותה בעייה, השלישי כבר לא - הוא התגרש. הנשים היחידות (חברות) ששוחחתי איתן על זה, שתיהן גרושות ולא הצליחו להטיל אור על הבעייה שלי.

בת 100 הציגה דעה מנומקת, לחלוטין מהפן הנשי. הדברים שלה מכוונים לשיחות עומק (שוב...) עם רעייתי, ואולי זה יצלח. אני לא נכה רגשית - תצטרכי להאמין לזה.
אגב, באמת מעניין - איך זה שמעולם לא נשאלתי מה עובר עלי, ואיך אני מסתדר ???

ממך, מריוס, למעשה לא קיבלתי תשובה (בהנחה כאמור שאין צורך באישור ושאינני נרקיסיסט). אתה לא חייב לפתור את בעיות כל העולם ואתה בוודאי לא חייב לפתור את שלי, אבל מעניין אותי - מה בעצם אתה מציע ?

כמעט שכחתי: חג שמייח !

מריוס זכריה

Member
מנהל
כבר יעצתי לך מה לעשות בפוסט הראשון שלי

לנוחותך אני מצטט את עצמי:
"אתה כותב שהלכתם לטיפול זוגי. אבל "טיפול-זוגי" הוא לא מילת קסם. צריך לעבוד שם. זה לוקח זמן. זה מתניע תהליכים איטיים שדורשים מאמץ. לפעמים הטיפול לא מצליח וצריך טיפול אחר.

המון אנשים מתייחסים לזה כמו ללבלוע כדור: שתיתי כדורים במשך שבוע, וזה לא עזר. זה לא ככה. צריך לעבוד שם, להתמיד, להיות יוזם. לא להגיע לטיפול הזוגי, להשתרע שם בכורסה ולחכות שיקרה נס.
"
(סוף ציטוט עצמי)
במלים אחרות, מי שרוצה לשקם קשר הולך לטיפול זוגי.
גם אם הוא כבר הלך וזה לא עזר עדיין. צריך להתמיד.
זהו.

מי שלא רוצה, או לא מספיק רוצה, כל שאר הדרכים פתוחות לפניו - החל מלסבול בשקט, המשך בזנות, בגידות, יחסים פתוחים וכל צירוף אחר. אתה צודק בזה שכל אדם זכאי לאושר (תרגום לעברית: כל אדם זכאי לפעול כמיטב יכולתו למען האושר של עצמו). השאלה היא אכן "מה לעשות", והיא נגזרת מהמטרה.

אז תבדוק היטב: מה המטרה המדויקת שלך.
"סקס" הוא לא מטרה. סקס הוא פרט אחד, חשוב, במכלול חייך.
מה שאתה צריך לבדוק באופן יסודי וכנה זה האם אתה רוצה את זה עם אשתך או עם אחרות.

כמובן, לכל בחירה יש את המחירים שלה. שום דבר לא מגיע בחינם, תרתי משמע.

איש116

New member
מריוס, אני זוכר מה יעצת ומתייחס לזה ברצינות.

לא פרשתי את כל היריעה - הלכנו למעשה לשני טיפולים זוגיים, כאשר את הראשון עזבנו כיוון שאשתי לא התחברה אל המטפל, ועם השנייה הצלחנו להגיע למחוזות מדויקים, נוגעים בכל הפצעים. יצאנו משם טובים וברורים יותר. בסך הכל, בילינו כמה חודשים בטיפול-לא דבר של מה בכך.
&nbsp
החיים שלנו עשירים מאוד. אנחנו עושים דברים רבים יחד, בעיקר בעולמות התרבות, המוזיקה, טיולים, בילוי עם הילדים. יש לנו שפה משותפת בלא מעט נושאים ויחסית לעבר - גם הרבה פחות מריבות, ואף יודעים לנהל אותן.
&nbsp
אבל, ידידי, שים לב לכותרת הפוסט הראשון שלי: לא בכיתי שהסקס נעלם; אני כותב שהאינטימיות נעלמה. אינטימיות, למי שקם הבוקר ועדיין לא צחצח שיניים - זה גם החיבוק, הנשיקה, הליטוף האקראי בעורף, נגיעות קטנות. סקס הוא חלק ממנו, לא חזות הכל.
זה נעלם. ואת זה אני רוצה עם אשתי. כאשר זה לא קורה כמה שנים, נאלצים למצוא פתרון חלקי, שיענה על הצורך לאותו זמן אבל ברור שלא פותר את הבעיות.
&nbsp
אז נסכם:
- לא באתי לבכות על היעדר הסקס
- לא באתי לקבל מכם אישור לשכב עם מישהי אחרת
- לא באתי להתנצל, וגם לא להתכתש עם אף אחת כאן
- חשבתי לשמוע ניתוח (מקצועי-של איש מקצוע, ומהבטן, מהעולם הנשי - של נשים בפורום) אודות מה שעובר על הזוגיות שלנו. מחלק מהחברים כאן, קיבלתי כמה דברים מעניינים לחשיבה.
&nbsp
תודה רבה וחג שמח.

אמרלדה

Active member
שלום לך, איש

ראשית לכל, יש פתגם: "בין אנשים, היה איש". נראה שאתה מקיים אותו. בניגוד מוחלט לכורדית כאן, אני חושבת שאתה עושה את כל המהלכים הנכונים וביושר. למעט, אולי, אם היא לא יודעת על כך שאתה צורך מין בתשלום כדאי שהיא תדע. ואני תכף אסביר, אבל גם אם לא - זו לא בדיוק בגידה בעיני. כי זה בתשלום. אבל אלה העיניים שלי.

שנית, אני לא בטוחה שאני יודעת לייעץ לך מה לעשות - מלבד, אולי, התשובה הבסיסית בעיני, לשלוח אותה לטיפול פרטני-מיני אם היא תסכים - אבל אני מוכנה בהחלט לחשוב אתך יחד, ואולי בסוף נגיע למסקנות.

אתה מתאר מערכת יחסים שגם היום היא טובה, עם הרבה מאוד נקודות משותפות, תקשורת, הבנה, תחומי עניין, התנהלות זוגית נכונה - גם במריבות - וכל זה אחרי הליכה לטיפול שעזרה גם עזרה - רק לא בנושא ההוא, שמציק לך.

פרופ' סטרנברג, פסיכולוג מאוניברסיטת ייל, קבע - לאחר מחקר נרחב - מודל של זוגיות איכותית וטובה שמכילה שלושה פרמטרים: אינטימיות, מחויבות ותשוקה. בשפתנו: משולש האמ"ת. הדברים החסרים לך נמצאים קודם כל במישור התשוקה, זה ברור, ובאותה מידה ממש גם בנושא האינטימיות, כפי שהיטבת לתאר כאן בפני מריוס ולא אחזור על כך. אבל, הם לא נשארים שם. פגיעה כל כך קשה בשני פרמטרים מתוך השלושה תביא, במוקדם או במאוחר, לפגיעה גם בפרמטר השלישי. ואכן, המחויבות שלך נפגעת משום שמשמעה האידיאלי הוא ללכת עד הסוף בתוך הזוגיות, אבל לא מחוצה לה. ללכת על אף הקשיים ועל אף עיתות משבר. ואיך אתה אומר? אתה אדם בריא, ואחרי כמה שנים נשברת. זאת ההסתייגות היחידה שלי לגבי רמת המחויבות שלך. ואם אתה חייב למצוא את הפתרון בחוץ - ספר לה על כך.

(מילה בעניין הזה לפני שאשכח: אתה מתאר את האישה כנותנת מין בתשלום, אבל גם כמעניינת, כזאת אשר היית רוצה עם אשתך מה שיש לך אתה, וכזאת שחוזרת על עצמה - אתה לא עושה זאת כל פעם עם מישהי אחרת - הפרמטרים הללו מצביעים על סכנה שמתוך האינטימיות שהתפתחה ביניכם תתפתח גם התאהבות. לא שופטת אותך, אבל רוצה שתשים לזה לב (זה לא ללכת לבית זונות ולבחור כל פעם מישהי אחרת...) אבל זה באמת לא העיקר כרגע.

במשולש האמ"ת, חשובים יותר האינטימיות והמחויבות שנמצאים בבסיס המשולש, מאשר התשוקה שנמצאת בראשו. וזה משום שהיא הפכפכה ובלתי נשלטת, משתנה עם העתים ועם הגיל והאירועים, ואי אפשר לסמוך עליה. לעומת זאת, השניים הראשונים הם המרפקים עליהם נשענת הזוגיות, והם אלה שצריכים להיות יציבים וחזקים מכל.

כאב לי שאתה מתאר כאן חסר מוחלט באינטימיות. ביקשת ראיה נשית כי יש לך חברים גברים שגם סובלים מזה. האמנם הם סובלים מחוסר באינטימיות או בתשוקה? כי תשוקתה של האישה ממוקדת תהליך, בעוד תשוקתו של הגבר ממוקדת מטרה. כך זה בדרך כלל. מאי משמע תהליך? אותם חיבוק, נשיקה, ליטוף אקראי, מילה טובה, הבנה. אלה הדברים שהאישה זקוקה להם ובדרך כלל - לא בהתחלה - טוענת כי אינה "נדלקת" משום שהגבר הפסיק לתת זאת.

אתה מתאר מצב שונה. היא גם לא מספקת לך את אלה, וגם לא מספקת לך את התשוקה. וזו הטרגדיה ביחסים ביניכם. החסר בשניים אלה גורם לכך שאתם נוטים יותר למחויבות שהיא, בבסיסה, רעות. אתם חברים טובים, אבל כל מה שאתה עושה איתה אתה יכול לעשות גם עם אחותך, או עם "אחיך" מגולני. לצערי, זוגיות זו לא.

אז מה בכל זאת נשאר לעשות? קודם כל לברר לעצמך אם אתה עדיין אוהב אותה ורוצה בה כבת זוג. שנית לברר לעצמך אם אתה מרגיש שהיא אוהבת אותך בכלל, ואיך אתה מרגיש את זה אם אין אינטימיות ואין תשוקה. ושלישית, טוב, אני ממש לא מגלה את אמריקה פה. במושגים שלי: לדבר. ואולי לזעזע את המערכת. קרי: לדבר בשפה שונה מאשר עד היום. לומר במפורש: כך אני לא יכול. זה חסר לי, אני חי במדבר רגשי, ואני רוצה לסיים את זה כאן ועכשיו, כך או אחרת.

ואחר כך? - להציע אופציות:
או שהיא תלך לבד לטיפול פרטני ומיני
או שתלכו יחד לטיפול זוגי מיני
או שתלכו יחד לטיפול זוגי נוסף, אחר, בשיטות אחרות, שיביא לתוצאות קצת אחרות
או להיפרד. לטעמי - אחרי כל הניסיונות, כי ממש לא מיציתם אותם.

עד כאן תגובתי המקצועית ועכשיו מהלב: לפעמים קורה שהליבידו הלך פייפן, ולפעמים קורה שעל אף כל השיטות המודרניות אי אפשר להחזירו. מכל מיני סיבות. אפשר לנסות, לטפל, אבל לא תמיד יש לזה מקום ולא תמיד זה מצליח. למשל, אם מישהי לוקחת המון תרופות והן הורגות לה אותו. זה מדעי, אי אפשר להתווכח עם זה.

אבל, כשיש אהבה, וזה חשוב גם לה שתהיה אהבה, והיא באמת אוהבת, אז הדבר הראשון שלומדים הוא את אמנות הנתינה. כי כשאתה אוהב באמת, אתה רוצה לשמח את בן זוגך, ולספק לו את צרכיו הרגשיים והפיסיים. ואם זה המצב, את מוצאת את הדרך גם אם לא בא לך. ולצערי הרב, אני לא רואה אהבה אצל אשתך. זה מה שבבסיס העניין, ואת זה צריך לברר לפני הכל. ומשביררת - אתה צריך לבדוק עם עצמך איזה מחירים אתה מוכן לשלם לאורך זמן, ולמה.
חיבוק.

איש116

New member
מדויקת, ברורה. תודה!

נכנסתי לרגע, רק כדי לומר לך תודה.
על המקצועיות, על ההבנה, על האמפתיה.
&nbsp
קראתי. הבנתי. מסכים עם כל מילה. הולך לעבוד על זה.
אשתדל גם לעדכן בעתיד.
&nbsp
ותודה על החיבוק

batmea1

New member
לפי מה קבעת שהיא לא אוהבת אותו והוא כן אוהב אותה?

כי היא לא מעניקה מה שהוא התחיל לתת כמחוות חומר?
אם בפסיכולוגיה עסקינן, את הרי יודעת שכל תהליך מתחיל מאמון.
מבלי לשפוט, כיצד את יודעת שלא קיים שם משבר אמון?
הוא לא אמר אבל הגיוני, לא? וביחוד כשאנחנו נשים מכירות נשים.
אנחנו יכולים לדבר על המקרה עד אינסוף אבל עובדתית קיימת כאן אישה שהיתה מינית ואינטימית מאוד ובשלב מסויים בפתאומיות זה מת בה. בואי נסתכל על זה בעיני אישה,
אישה שנשאלת ברמה הכי ישירה ורגועה אם היא מאושרת בחיי הזוגיות שלה ומיהו הגבר שלצדה, היא היתה עונה לך שהיא נשארת איתו וחברה שלו לחיים (כמו שהוא מספר) כי היא "אוהבת אותו, הוא אבא פנטסטי ואיש שיחה מרתק".
אבל בואי רגע נעלה מדרגה אינטימית ואותה אישה קרובה אלינו, עוברים כמה רגעים והיא סומכת עלייך ואומרת לך בבום :"את יודעת, היו תקופות שהשקעתי והוא לא ראה אותי, סבלתי מאוד, ניסיתי לדבר איתו וזה היה ממשית כמו לדבר עם הקיר, למעשה, היה הולך עם נשים אחרות ובעצם גם היום יש לו מישהי, הוא רק לא יודע שאני יודעת. זהו, זה מת בי".
בנקודה הזו האם תראי את היוזמה האקוטית שלו כנתינה ועובדה שהיא לא אוהבת אותו או שהיא השלימה עם הכאב וממשיכה את רוטינת החיים שלהם בוויתור שהוא כואב לה לא פחות ? (סך הכל, ענינו כאן על 99% מהמקרים על ספת המטפלים).

את יודעת, מספיק המחזר העיקש שיילך אחריה והיא כבר לא שם, בואי ניגע בעובדות. להרוס אפשר תמיד אבל לבנות, נשמע שמאוד קשה כי הוא מתקשה להבין שצריכה להיות כאן הורדת חומות ושיחה גלויה עם אישתו. את יודעת מה, בלי מטפל, לא צריך מטפל, צריכה להיות שיחה גלויה והיא לא קיימת משום מה.
השאלה היא למה.
הכל מתחיל משם- האמון, הליטוף, הסקס, המחוות, הקירבה. הכל!

אם כך, "אוהבת אותו"? מהי אהבה אם כן?
האם גבר שלא מפגין מחוות אהבה הוא בהכרח לא אוהב אותנו?
האם גבר שבצור בעמדותיו ומתרחק, הוא בהכרח לא מעוניין ולא אוהב?
האם גבר שלא באמת אומר אני אוהב אותך, לא אוהב אותך?
והאם אישה שכל הזמן מכרכרת סביב הגבר אוהבת אותו בהכרח?
התשובה לכל אלה היא : לא!
עובדה יותר מכך שמוכיחה את זה, שהיום הוא משלם למישהי פעולה טכנית שאין בה רגש, לא לו יש רגש אליה ולא לה יש רגש אליו אלא עסקת חליפין ברורה. והוא בכל זאת אוהב את אישתו מתגעגע אליה, אז בשביל מה?
האם לא שווה קודם להוריד חומות ולדבר מאשר כל הפלונטר הזה?
אז הוא יכול לומר למה אישתו לא עושה את זה, אבל מה יקרה ואם הוא יעשה את זה קודם? זה מוריד ממנו? אז להמשיך ללכת למישהי שהיא חיקוי עלוב לאינטימיות במקום לדבר עם האישה שאוהבים?
נעזוב את המוסר כי הוא כבר לא הנקודה, אלא ניגע בחוסר היגיון שקיים כאן.
מישהי אחרת מקבלת כסף מבני הזוג הזה על להיות משהו שהיא לא נותנת אלא חיקוי זול ונחות ללמשהו שהגבר הזה רוצה לקבל מאישתו ולא מקבל אותו כי הוא בצור בעצמו.

אמרלדה

Active member
איפה ראית שאמרתי לא לדבר אתה? אמרתי להפך: הפתרון שלי הוא:

לדבר. ללכת אליה ולהתחיל לדבר. אני גם מניחה שנושאי אמון טופלו בייעוץ הזוגי הקודם. אלה הדברים הראשונים שמגיעים אליהם. והיה ייעוץ, והוא קידם אותם.

אני פשוט לא מרבה להתעסק עם הצלע השלישית כרגע, כמוך, כי הבחירה שלי היתה
להתרכז במשולש שאני מאמינה בו ובמה שהוא מציע לאיכות זוגית. אין לי כוונה ואינני יכולה להציע דרך הפורום ייעוץ זוגי מלא. אני בוחרת מה לכתוב.

יש או אין משבר אמון - יצליח לחזק את המשולש הנ"ל - גם הצלע השלישית שמטרידה אותך כל כך תיעלם. לא יצליח - גם הזוגיות שלו תיעלם. משוואה פשוטה מאוד. זו דעתי.

לגבי אהבת אמת - בדרך כלל היא כוללת בתוכה את כוחה של הנתינה.

למעלה