האין סוף, מול הסוף

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
האין סוף, מול הסוף ../images/Emo1.gif

לפי תאוריה מסוימת הזמן הוא אין סופי והחומר מוגבל וכמובן לחומר יש יותר משמעות כי את הזמן אפשר להשיג אפשר לשנות יש בו מרחב, אבל החומר הוא מוגדר. ההגדרה של החומר מוסיפה לו משמעות. המות הוא הגבלה שהופכת אותנהו מוגדרים, כי יש לנו שני צדדים סוף והתחלה ותמיד אפשר לסווג אותנו הם גמרו ככה התחילו ככה ונקודה בסוף, לאומת זו אם היה עד אין סוף , אי אפשר היה לשלול לגבינו כלום כי אין סוף הוא גם אין סוף אפשרויות, ובשלב מסוים הינו מגעים לחלק בו ההגדרה שלנו תכלול כול מצב מוכר לאדם, ולא הינו יודעים אם יש עוד. אני בעצמי חשבתי על זה רק היום ואני עוד לא מבינה לגמרי , אבל לזמן אין סוף , זה יוריד ממנו משמעות ? כי אז גם לנו זה משפיע , כי אם לזמן אין משמעות אז גם הזמן שבו אנו חיים חסר משמעות ולפיכח גם המות או האין סוף . ואז כול התאוריה הזו שווה לזבל , אם למישהו יש רעיונות או צדדים להוסיף זה יהיה לי לעזר רב תודה נויה

^^flower^^

New member
הסוף והזמן...

דז, אהבתי את המחשבה שלך!!! אני חושבת שבגלל שיש סוף (אין- אינסוף), אנחנו מוגבלים, יש לנו גדר וגבולות שלא ניתן לעבור. לכן לזמן יש משמעות מאוד גדולה בחיים שלנו מפני שהרי אנחנו לא נחייה לנצח ואנחנו רוצים להספיק הרבה דברים (מכל מיני סיבות שונות), תמיד יש את האנשים "הלחוצים בזמן", אין לנו זמן. עדיין לא החלטתי עם עדיך שיהיה סוף או לא, אבל חשבתי על כך שאם לא יהיה סוף ונחייה לנצח, אולי לא נוכל להעריך את הזמן שאנחנו נמצאים בו (כי נהיה תמיד), לא נרצה כל הזמן לעשות עוד ועוד דברים כי לא נהיה לחוצים בזמן נחייה עד אין סוף אני חושבת שבנוקדה מסוימת החיים שלנו כבר יאבדו משמעות...

פגעסוס

Well-known member
אין סוף....

אני דוקא חושב שהאינסופי הוא בעל משמעות עמוקה וגדולה הרבה יותר מהסופי. גם מהבחינה המתימטית של ההשוואה האינסוף הוא תמיד יותר גדול. חוסר היכולת להגדיר משהו לא עושה אותו חסר משמעות כי אם בעל משמעות עמוקה מכפי שנוכל להבין. אינסוף זה דבר התפיסה האנושית אינה מסוגלת לכלול... אם היינו אינסופיים אז היינו מגיעים למצב בו ההגדרה שלנו תכלול כל מצב מוכר אבל היינו יכולים להיות בטוחים שיש עוד כי אם היינו אינסופיים גם המצבים שלנו היו אינסופיים... GYXOIO

דז

New member
אין סוף

אם הידע שלי הוא אין סופי , יש עוד ידע אין סופי שיש לי , כי הידע הוא אין סופי , אבל החומר הוא סופי וזה כבר שם ק לידע וגם למצבים כי יש סוף והגבלה מצד אחד והיא תמשוך את השאר שלא יוכלו להמשיך בלעדיה. אין סוף זה הכול , יש בו כול נמיוחד , כול מסחרי , הכול , סופי הוא כבר יותר עם השקע ורקע , לשניהם יתרונות וחסרונות. נויה

למעלה