האימפראליזם

האימפראליזם

מה היו ההשפעות האימפראליזם על אירופה? בהיבט הכלכלי חברתי פוליטי ותרבתותי..? מה היו ההשפעותהאימפריאליזם על אסיה ואפריקה? באותם היבטים...

almog4

New member
השפעות האימפריאליזם.

יש לי הרגשה (תקן אותי אם אני טועה) שהסבר "מה זה אימפריאליזם" יעזור לך בתשובה. אבל במקום לתת דגים - אנסה לתת חכה. חכה בצורת משל. בוא נניח למשל שיש כפר - עם אנשים חביבים - שרועים את הבקר שלהם, שותים את החלב מהפרות שלהם, מגדלים ירקות, וחייים בנעימים. בנוסף הם מאמינים באלוהי החתולים, לדוגמא, ויש להם טקסים צבעוניים יפים. בנוסף, יש להם ע"י הכפר מחצבה עם מתכתי חומר צהוב מבריק, (זהב, אבל הם לא יודעים את זה) שממנו הם נהנים לעשות קישוטים וציוד לבית. וכך הם חיים להם בנחת. עכשיו בוא נניח למשל שבאים לכפר אנשים רעים - נכנה אותם - לדוגמה - האימפריאליסטים, עם כלי נשק חזקים. אותם אנשים רעים לוקחים להם את הזהב, אוסרים עליהם לעשות טקסים לאלוהי החתולים, מכריחים אותם ללמוד ולדבר בצרפתית (כולל לימוד של הדקדוק הצרפתי), ובכלל - ממררים להם את החיים. האימפריאליסים מבטיחים לאנשי הכפר "קידמה" - כי לעבוד את אלוהי החתולים זה הרי פרימיטיבי לדעתם, וללמוד צרפתית זה מתקדם ומודרני. ועכשיו - בוא נחשוב ביחד - איך זה ישפיע על אנשי הכפר ? ואיך זה (הזהב והעושר- מחד, הכיבוש של עם אחר ומחאות השמאל מאידך) ישפיע על על האימפריאליסטים ? הנה - יש לך תשובה. נכון ? עכשיו נשאר לך לנסח.

למעלה