האים מותר

אבי 2203

New member
האים מותר

אתמול רכבתי בבוקר בנתיבי איילון, רכבתי על 90 קמ"ש בשעון...בנתיב הימני כחוק. ניידת נסעה מאחורי ועצרה אותי בעזרת הרמקולים וצופר כדי לבדוק רשיונות...השאלה שלי האים מותר לעצור דו גלגלי בצורה כזאת?

אא1233

New member
איך בדיוק רצית שיעצרו אותך?

למה ציפית? שהשוטר יוציא חכה מהחלון וידוג אותך?

ניראה שניבהלת כהוגן. אני ממליץ לך לכתוב מכתב לשר לביטחון פנים ולספר לו שזאת לא הדרך! השוטרים היו צריכים לנסוע אחריך עד שתעצור ותחנה, ואז לשאול אותך מתי אפשר יהיה (יום ושעה) להגיע אליך הביתה, וכמובן האם זה בסדר שהם יגיעו..כי אם לא אז לא.. כי הם רוצים לשבת איתך לכוס קפה בניחותא (כוס קפה שהם יביאו TAKE AWAY) ומאפה לבקשתך..

אבי 2203

New member
אאא תשובה מדהימה!!!!!

ההבדל בן צודק לחכם זה איך עושים את הפעולה..
במקום לצפםור ולצעוק ברמקול אפשר לעקוף, לעמוד בצד ולעצור בצורה נורמלית.

אא1233

New member
אל תיקח את זה קשה, צחוקים. זה פשוט הזוי דעתך בעניין..

לא הגיוני ששוטרים יעקפו אותך, מה שמצריך מרחק רציני מיצידם להתרחק ממך, להספיק לעצור, לצאת מהניידת, ולסמן לך לך לעצור.
רק בשביל לא ״להבהיל״ אותך. מאז ומעולם ככה המשטרה עובדים. בשביל זה יש להם סירנה גלויה או סמויה, כולל רמקול. וזה בכל העולם.
כנ״ל לגבי שהם צריכים להגיע דחוף לפעילויות שונות, אז מפעילים את הסירנה. כל רכבי הבטחון זה ככה.

אתה כנהג בעל רשיון צריך לקחת זאת בחשבון.

שבת שלום

במדינת ישראל מותר

בארצות הברית לעומת זאת, אסור לשוטר לעצור כלי רכב בלי חשד סביר.

במילים אחרות, במדינה עם זכויות אזרח מפותחות, שוטר לא יכול לעצור אותך סתם ככה ולבדוק אם יש לך רשיונות או אם אתה שיכור. הוא צריך סיבה טובה, נהיגה פרועה, עבירת תנועה וכיו"ב.

למרות מה שכתבו לך כאן, השאלה שלך טובה, המודעות שלנו לזכויות אזרח פשוט נמוכה.

אא1233

New member
בארהב.. בארהב לידיעתך כששוטר עוצר אותך לבדיקה

הוא עושה זאת בדכ עם נשק שלוף. תלוי מה סיבת העצירה, ומיקום העצירה. ועם זה בלילה על אחת כמה וכמה..

ופות״ש לא קבל על סיבת זה שעצרו אותו, אלא על ״איך״ שעצרו אותו

Mr. Pooh

New member
לגבי השיטה - מותר ותקין

לגבי הסיבה, לא בטוח.
&nbsp
על מנת שלשוטר תהיה הזכות לבקש ממך רשיונות (שהלכה למעשה זו סמכות נלווית לעיכוב),
חייב להיות לו יסוד סביר למשהו.
אלא אם מדובר במחסום יזום.
&nbsp
במקרה הנ"ל, ייתכן והיה מדובר בהצקה לשמה, אבל חבל על האנרגיות שלך...

herouth

New member
אם ככה היו אמורים לעצור אותי באיילון כבר מאות פעמים.

למעלה