האטום והגרעין

TheForumLord

New member
האטום והגרעין

השאלה לקוחה מממ"ן 13 בקורס יסודות הפיסיקה להלן תרשים של אחדות מרמות האנרגיה העיקריות של אטומי כספית n=infiniy -> 0 n=4 ->1.6eV n=3->-3.7eV n=2 ->-5.5eV n=1 ->-10.4eV א. מהי התדירות המינימלית של קרינה אלקטרומגנטית הדרושה ליינון אטמוי הכספית? מכיוון שאנרגיית היינון היא 10.4eV ומתקיים E=hf נובע ש f=2.5*10^15HZ ב. דרך שפופרת המכילה אדי כספית בלחץ נמוך מעבירים זרם חשמלי במתח של 6 וולט. את האור הנפלט מהשפופרת בודקים בספקטרומטר. מהו אורך הגל הנמדד? ג. מה ישתנה בתוצאות הניסוי הנ"ל אם הזרם דרך השפופרת יוזרם במתח של 4 וולט? נמקו את תשובתכם.... את סעיפים ב' וג' אין לי מושג איך לפתור.... חישבתי גם את מתח הסף והוא נמוךף בהרבה מ4 וולט ולכן אין לי מושג איך לפתור את ג'...מאמין שסעיף ב' יעזור... דבר נוסף שלא ברור לי הוא שמהנוסחא: h(mn)=E/f כאשר h הוא אורך הגל נובע שכאשר f מינימלית, h מקסימלי... בנוסף קיימת נוסחא: hMIN(nm)=1240/fMAX אולם אם נציב את הערך שמצאתי בסעיף א' נקבל שhMIN>hMax :( :( אשמח להכוונה/פתרון תודה לעוזרים

johngalt2

New member
תשובות

לגבי ב' ו-ג': קודם כל לא הבנתי איך שמים שם זרם חשמלי - דרך מה הוא עובר? הרי אין שם שום נושאי מטען, בטח לא במתח כזה. אולי אתה מתכוון ששמים הפרש מתחים של 6 וולט. בכל אופן, מה שהמתח הזה עושה (בגדול) זה להרים אלקטרונים לרמת אנרגיה יותר גבוהה, ואז הם יורדים ספונטנית לרמה יותר נמוכה ופולטים פוטון עם אנרגיה מתאימה. תסתכל על ההפרשים בין רמות האנרגיה (שים לב שבמצב היסוד האלקטרון יושב ב- 10.4eV-) ותחשוב לאיזה רמות מתח של 6 ו- 4 וולט יכול להעלות אותו. לגבי הנוסחאות שכתבת: מה זה mn ומה זה E? הקשר בין אורך הגל לתדירות הוא: hf=c, כש- c זה מהירות האור.

deathcaster

New member
הבלגאן עם הנוסחאות

זה לא mn זה nm כלומר ננומטר= אורך הגל המינימאלי ו-E היא האנרגיה הוא טעה שהוא רשם h כאשר הוא היה צריך לרשום למבדא, והוא טעה כשהוא רשם f כיא אין f בנוסחא למרות שאפשר כמו שרשמת לחלץ את ה-f כאשר למבדא נתון. זו נוסחת האפקט הפוטואלקטרי.. כאשר מה שהוא רשם עם ה- 1240 זה מעין "נוסחא מקוצרת" לצורך נוחות מתמטית, כדי להימנע ממספרים אסטרונומיים, היא תקפה רק כאשר אורך הגל בננומטר והאנרגיה היא ביחידות של אלקטרון וולט.

למעלה