"האח של נטע"...

tiger

New member
"האח של נטע"...

אם זה לא מוגזם לימסור לאמא שלך שהיתרשמנו מימנה כולנו עמוקות והכאב שלה זה הכאב של כולנו אמנם לא ברמות של השכול והאובדן אלה ברמה של האנושיות וההסכמה המוחלטת שלי לפחות לכל מילה שיצאה לה מהפה.כואב כואב כואב ומר מה שקרה ותימסור אם אפשר לאמא שלכם את תנחומי כולנו ושהיא מוזמנת גם מתי שרק בא לה להיכנס ולדבר וליפרוק כל מה שעל ליבה.לפחות כאן אני חושב כולנו נאהב אותה ואת מה שהיא רוצה לומר בשקט ובלי שאף אחד יפריע לה. הבטחה אישית שלי.כבר שמעתי שגם האחות היתה בחורה מקסימה (נידמה לי שאנשלית ציינה משהוא כזה,חברה של חברים אם אני זוכר נכון)וכניראה שהתפוחים לא נופלים רחוק מהעץ.אני תמיד מאמין בזה (אפילו שתמיד יש יוצאים מין הכלל). t

star*dust

New member
מצטרפת לדברי טייגר.

אני אישית הכרתי את נטע די טוב, אפילו ראיתי אותה בבוקר יום מותה... ממש עצוב, כואב ובלתי נתפס שהיא כבר איננה איתנו. אני אישית לא מעכלת את זה עדיין. טל, אני מוסרת את תנחומי לך ולמשפחתך באמת מקווה שלא תדעו עוד צער.
star

יאיר5

New member
טל גם אני מצטרף לתנחומים ולהזמנה

של אמא שלך לפורום אני חושב שהיה אישה מאוד אמיצה וחכמה קראתי כתבה איתה בעיתון וגם תמכתבים שהיא כתבה לנטעז"ל שמאוד ריגשו אותי וגרמו לי להבין תכאב הגדול שעובר על הורים שילדיהם נפגעים מסמים או כמו במקרה שלכם נהרגים. אני משתתף בצערכם והלוואי ולא תדעו צער יותר(אמן). יאיר

anshell

New member
אחותי ,יש מצב שאנחנו מכירות....

ונראה לי שיש לנו כמה חברות משותפות אם הכרת את נטע... אנשל

קודם כל תודה לכל המגיבים

ורק אחרי זה, הזמן לומר לכולכם שלום. אני טל, אח של נטע. ואני כאן כבר כמה ימים, משוטט בין דבריכם, וראיתי פה ושם גם את דברי, מצוטטים אצל אמיר, בעיקר בתחום הקשור הלסברה, וכאן ככל הידוע לי כולנו תמימי דעים. אבל אני רוצה להציב כאן שאלה אחרת. השימוש בסמים, גם כיום, גם לפני מאה שנה (אם כי אז דובר כמובן בסמים אחרים) הוא חלק מהנורמה. טווח הגילאים שרואה את עצמו כשייך לנורמה הזו הולך ומתרחב, וכיום המשתמש הוא צעיר יותר, ורוצה יותר מהר, יותר חזק, ועוד ועוד בלי די. אז שאלה לי אליכם. אחרי הסקרנות, שהיא ודאי גורם חשוב לשימוש ראשוני, ומעבר לתשובה בנאלית כי לאחר שימוש ראשון שעובר בשלום, טיב החוויה קובע את המשך השימוש, מהו לדעתכם שורש השימוש - למה אנשים צריכים/רוצים סמים ? ממה הם בורחים ? (ואולי האם הם בכלל בורחים...)

anshell

New member
היי טל,נעים להכיר

גם אני,משתתפת בצערכם,ויודעת כמה זה כואב לאבד מישהו יקר כל כך. הלוואי והדברים היו נראים אחרת! בנוגע לשאלה שלך,אני חושבת שמעגל הסמים הולך ומתרחב כיוון שהזמינות עלתה,הפירסום נרחב היום בהרבה ממה שהיה לפני 10 שנים או מאות שנים,ואל תשכח את סצנת המסיבות שהולכת ומתרחבת. אני חושבת שהמניע הראשון נובע מסקרנות,מתוך רצון לדעת מה זה ואיך זה ישפיע. יש גם את מניע ה"בריחה" מהמציאות,אני יכולה להגיד לך על עצמי,שתקופה ארוכה זה היה המפלט שלי מהמציאות המזעזעת שיש לנו במדינה,המלחמה המתמשכת הזו,התחושה שאין פה עם מי לדבר (לא בפורום,דווקא פה יש והמון,הכוונה למדינה),והתחושות הקשות שאופפות אותנו לא מעט.אני חלק מהדור שעוד שירת בלבנון,והטראומה הזו גרמה לנו לברוח למקומות רחוקים,הודו ואוסטרליה,שם הסמים זמינים בהרבה,בקולומביה זה היה עם קוק,ורובנו חזרנו ארצה,קיבלנו את הכאפה שלנו,וסירבנו להשלים עם האמת המרה ש-פה נולדתי,פה אני מקווה שלא יוולדו ילדיי.... אצלי זה התחיל מסקרנות ונמשך בבריחה,אבל היום,אחרי טיול חובק עולם,ואחרי שלמדתי להיות קצת יותר רגועה,נרגע בי גם הדחף המסיבתי,וה"הכימי", ונותרו רק עלים ירוקים... אני באמת תומכת נלהבת של צימצום נזקים,וחושבת שלקחת סמים בלי לקרוא או לשאול או לדעת לפני,זוהי שטות גדולה שעלולה לעלות לנו בחיינו,ומנסה להסביר לאנשים שרק עכשיו גילו את העולם הכימי עד כמה חשוב שידעו למה הם נכנסים,ואז יחליטו,וככה אני חושבת שצריך לנהוג.אני לא יעצור את השימוש,כל אחד ידאג לתחת של עצמו,אבל אני איידע,אני אלמד,ואנסה לשכנע,מכאן והלאה הכל תלוי בבנאדם עצמו. מקווה שעניתי... ותשאר,אנחנו שמחים שאתה פה! אנשל

ramshay

New member
הבריחה לגיטימית אבל היא לא הבעיה

כשאתה מתחיל עם סמים בגיל צעיר, אתה בגיל שבו אתה רוצה את הדברים כאן, עכשיו והרבה. אנשים זקוקים לבריחה מטרדות החיים. גם חופשה שנתית של אדם עובד היא בריחה שנועדה לרוקן את הלחצים המצטברים. אפשר להבין כמעט כל סוג של בריחה אבל יש לעשות את ההבדל בין בריחה שהיא נורמה לבין בריחה שהופכת למחלה כפייתית אובססיבית. בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר במבחן התוצאה. כשלוקחים סם והכל נהדר, כמובן שרוצים עוד מהדבר הזה. אך ברוב המקרים כשהתוצאה של נטילת הסם היא הרגשה לא טובה, סביר להניח שהנסיון לא יחזור על עצמו אבל אני מסתייג מהכללה כי ראיתי מקרים (וגם על עצמי) שבהם תוצאה לא טובה לא מנעה נסיונות נוספים. וכשזה קורה סימן שיש לנו ניצנים של מחלה. אני אקרא לה מחלת ההתמכרות. קיימים סמים המשוייכים למחלת ההתמכרות הערמומית, כמו ההירואין והקוקאין (המכונה קריסטל) שבהם מבחן התוצאה הוא לא מיידי. הבנאדם נוטל מן הסם וחש את הבריחה וההפוגה מן החיים האלה בצורה אינטנסיבית ואני מודה שהחוויה היא ענקית ואין כמוה. אלא שהתוצאה מגיעה הרבה יותר מאוחר ומכאן ערמומיות המחלה. את התוצאה מרגישים כשנגמר הכסף ונגמרים החברים ונגמרת המשפחה. את כל זה אני אומר כדי שיבינו צעירים שאנחנו חייבים ללמוד ולהציב לעצמנו גבולות ברורים ולדעת לאן אנחנו הולכים ועד איזה מרחק אנחנו מרשים לעצמנו ללכת. אי אפשר לדעת מראש מי זה שיהנה מגראס ואקסטזי מזדמן במסיבות וישאר אדם "נורמטיבי" ומי זה שיהפוך את השימוש בסמים לדלק המזין את מחלת ההתמכרות שלו. קשה מאד לאבחן את זה. השימוש בסמים הוא נורמה שיש לא להלחם בה כי אין לזה שום תקווה במלחמה אלא בהסברה וחינוך מגיל צעיר. צריך שכל מתבגר ידע מראש מה הן הסכנות של השימוש בסמים כדי שיוכל לקבל את ההחלטות שישפיעו על חייו בצורה שקולה מתוך ידיעה. כי אם נמשיך במדיניות הרשות למלחמה בסמים, נמשיך גם לקבור צעירים שמתו לא בגלל הסמים אלא בגלל חוסר הידיעה והבורות.

anshell

New member
וממש,אבל ממש אסור לשכוח שהרשות

שבכלל אני לא מבינה מי המטומטם שעומד בראשה,למה היא פועלת כמו שהיא פועלת,ואיפה מדיניות ההסברה הכל כך מדוברת?בולשיט,זה מה שאני אומרת,יש להם עוד הרבה מה ללמוד על מדיניות הסברה! אנשל

anshell

New member
טל,יש לי בקשה קטנה, ../images/Emo24.gif

אמנם לא הכרתי את נטע באופן אישי,אבל הכרתי את חברותיה הטובות שטיילו איתי בעולם,והייתי במרדף אחרי חברה של נטע שנמצאת בחו"ל,בשביל לבשר לה את הבשורה הקשה. אני יודעת כמה כואב לכם,וכמה קשה להתמודד עם אסון שכזה,ואף על פי שלא היתה ביננו הכרות אישית,אני רוצה שתמסור לאמא שלך החזקה כל כך חיבוק חם,ושתהיה חזקה,ושתדע,שאנחנו פה תמיד,בשבילך או בשבילה,ולמען עצמנו! אנשל

מסרתי

תודה. ואני מסכים איתך, אנחנו כאן גם למען עצמנו (לגבי זה בטוח נכון, אני מניח שגם לגבי אחרים)

tigers

New member
תשובה אחת לטל יכולה להישמע ככה:

ששימוש בסמים ואפילו הנטיה והרצון לשימוש בסמים/חומרים פסיכואקטיביים היא נטייה מולדת עם שורשים גנטיים.לדעתי כל העיניין הזה של "סיפור הבריחה" איננו קיים,לא במיקרה של ילד בן שש עשרה שיש לו הכל ורוצה ללכת למסיבה ולקחת אקסטזי.מימה יש לו ליברוח?מהבנאליות?מהשיעמום של החיים של הבורגנות והמעמד הבינוני?כן אבל יש עוד אלפי בני נוער אחרים שזה לא גורם להם לעשות שום דבר שדומה לשימוש בסמים.מה שמביא אותי לסברה שמדובר שוב בבעיה או בנטיה שיש לה שורשים גנטיים.כמו זה שיש לו חוש הומור לעומת זה שיש לו חוש למחשבים ומתמטיקה ככה יש את מי שיש לו משיכה לסמים וסקרנות טיבעית חזקה אולי חזקה מידי יש שיומרו והזמינות של החומרים האלה בחברה של היום שמיתאפשרת ביגלל האנרכיה ששולטת ברחובות ובשוק הסמים עקב הצביעות החברתית שמשאירה את הסמים ליהיות כלי בידיים של עברינים ולא לוקחת מהם את "הפריבילגיה" הזו ע"י חקיקה של חוקים חדשים וליגאליזציה שתביא לחוק וסדר שינקה את הרחובות מהסמים ואז תירד רמת הנגישות ואולי שוב יצטמצם פער הגילאים של האוכלוסיה שמישתמשת בסמים בגיל כל כך צעיר. איך לעשות את זה כדי שזה יהיה יעיל ואיך יוצרים רמה כזו של פיקוח שבאמת תיהיה אפקטיבית ולפי איזה קריטריונים קובעים למי יותר להישתמש באקסטזי,ספידים,הרואין,קוקאין (לדעתי את הקשים צריך לחלק לפי אותם קריטריונים שמחלקים היום מתדון-רק למי שיש עבר מוכך של שימוש בהם) וכמו שכבר כתבתי כאן בעבר:טוב היה אם את ההרואין והקוקאין היו מוציאים מהידיים של העברינים לתוך בתי החולים ובתי המרקחת ואת החשיש והמריחואנה והאקסטזי אפילו לקופי שופס כמו באירופה תחת פיקוח על גיל וכיוצא... t

לא קונה

נמר יקר, אני לא קונה את הסיפור הזה. ואתה יודע מה, נתחיל דווקא מהדוגמה שלך: יש אלפי בני נוער שמשתמשים בסמים, ואלפי בני נוער שלא. המסקנה, לדבריך , היא כי לאלפי המשתמשים יש "מחלה" או "נטייה" מולדת לשימוש, שיוצאת אל הפועל רק כאשר הסם נגיש להם. אז ככה. אילו זה היה נכון, כיצד אתה מסביר את התגברות התופעה בשנים האחרונות ? האם לדעתך יש התפרצות פתאומית של "מחלה" גנטית שרודפת אותנו מעברנו ? ההסבר שלך גם לא מספק בהקשר התרבותי. סמים, לאורך כל ההיסטוריה, התקשרו לסביבה תרבותית. אם האופיום, אם המריחואנה בשנות השישים (כמו גם ה LSD וחברים רבים אחרים), אם הקוק בארה"ב ואם הרעלים הכימיים של ימינו. אני מאמין שכאז כן היום, לסמים יש הקשר תרבותי חזק, ואופיה של התרבות שלנו הוא זה שמוליך אותנו לשימוש בסם. במובן הזה, אני חש יותר בנוח עם הסברים שהובאו לפניך, לעניין "מצב האומה...." (ולא שאלו מהווים צידוק ממשי בעיני להגברת הסיכון לחיות, אבל בעניין זה, איש איש ובחירתו). אני חושב שבמידה מסוימת, הפתרון שלך הוא הפתרון הקל. אני מוכן בהחלט לקבל את הטענה כי מי שכבר משתמש בסם, הוא בגדר "חולה" (לפחות במובן מסוים), והחלטותיו אינן נשלטות על ידו באופן בלעדי. אני גם חושב שתפיסה כזו גוררת בעקבותיה את שינוי הגישה של החברה אליו, ואת שינוי תפיסת החוק ביחס אליו. דין המשתמש ודין הסוחר - לא חד הם. אבל אני לא מוכן לקביעה כי מי שטרם השתמש הוא "חולה בפוטנציה" שמחלתו רק ממתינה להזדמנות להתפרץ. אני כן מסכים איתך במישור אחר. הזמינות הבלתי נסבלת של הסמים היא בעיני אבן נגף בפני כל מי שרואה בהם רע כלשהו. הפתרון, שמוצע על ידי רבים, הוא ליגליזציה. אני, עם ידיעותי המוגבלות בשלב זה (שהרי בסה"כ הצורך לגבש דיעות בעניין התעורר אצלי רק זה מכבר) עדיין אינני מרגיש מוכן לאמץ את הטיעון הזה, אבל מאידך, בהחלט לא רוצה לפסול אותו על הסף.

tigers

New member
אני מאמין שהאמת נימצאת היכן שהוא

באמצע הדרך,זה בדרך כלל ככה בהרבה דברים וניראה לי שכאן יותר מיתמיד. ברור היום שלכל היתנהגות שלנו יש בסיס גנטי.ברור שאנחנו גם חיים בתרבות שמעודדת צריכת סמים הרי יש "תרבות סמים" שלמה,יש "הרואין לוק" ולהקת הגבעתרון מקדמת מחירות של משקה ממריץ שניקרא איך לא: x t a c או משהוא כזה (לא יודע לא שתיתי-חרא של פירסומת גם).בקיצור אנחנו טובעים בתרבות השפע ואפשר לכנות את כל תרבות המערב כתרבות של שפע וסמים ומה שאתה רוצה.השאלה מה בא קודם הנטייה הגנטית או השינויים בהרגלי הצריכה היא כמו לישאול מה בא קודם הביצה או התרנגולת ואני לא חושב שזה באמת מה שכל כך מעניין היום.מה שצריך לעניין זה מה עושים עכשיו כדי שהמצב ישתפר.נכון שחלק מיזה צריך ליהיות ההבנה איך היגענו לאין שהיגענו ואני מאמין שאנשי מדע ומחקר עובדים על זה יותר מימה שאנחנו חושבים.חלק מהמיפוי של הגנום האנושי זה גם העיניין הזה.שתבין שאני מנסה כאן להסביר את הדברים לעצמי בדיוק כמו שאני מנסה להסביר אותם לך.אין לי תשובות ברורות בנושא הנ"ל ואני לא בטוח שלמישהוא יש בכלל אז בוא נשאיר ראש פתוח וננסה ליראות מה אפשר לעשות במעט שיש לנו כאן.לומר שאנחנו עושים את זה כדי שיותר דברים כאלה לא יקרו כמו מה שקרה לאחותך זה יומרני לומר אבל כן הלוואי ונצליח ליגרום ליותר מודעות אצל נער אחד,אצל בחורה אחת,שים לב שאני אומר מודעות ולא משהוא אחר... t

tigers

New member
אני משוכנע שבאמירה מפורשת:

בני נוער ובנות נוער אל תישתמשו בסמים!!! אנחנו ניגרום רק את ההיפך. אנחנו נעשה בדיוק את מה "שהרשות למילחמה בסמים" עושה והמימסד בכלל,אנחנו נמתיק את המיים הגנובים.אנחנו נוסיף שתי כפיות סוכר לכוסיות המיים הגנובות האלה. ואני רוצה לשים שם מלח לא מיים תאמין לי. t

תרבות הסמים איננה

נוצרת יש מאין. תרבות הסמים היא תולדה של בעייה חברתית, שאותה תרבות באה לתת לה פתרון. אני לא אסגור את הראש שלי ואתעלם מההסבר הגנטי. אני לא מקבל אותו כהסבר מלא, אבל כן, ישנה בהחלט אפשרות שגם הוא חלק מהבעייה. אם אכן כך, מזל טוב ובהצלחה לחוקרי הגנום האנושי, אולי אלו יפתרו בעיות שעד היום לא מצאנו להן פתרון. משל הביצה והתרנגולת לא תופס כאן. למה הדבר דומה - לאחד שיש לו שורש רקוב של השן, ובמקום לטפל בשורש, הוא הולך לרופא ולוקח כדורים נגד כאבים. אז נכון, זה עוזר לזמן מוגבל, אבל זה לא פתרון למהות. הדרך הנכונה היא לקחת כדורים נגד כאב שיניים, שלא יכאב, וללכת לרופא שיוציא את השורש. לחברה אין רופא, אנחנו כולנו יחד הרופאים של החברה. כל מה שיש לנו בתור כדורים נגד כאבים, זה קצת מידע, מתוך ים עצום של מידע שאין לנו. את המידע הזה צריך להפיץ בכל פינה, שידעו כולם, וימנעו מעצמם נזקים מיותרים. אבל יחד עם זה, אנחנו צריכים לטפל בשורש ולהבין מאיפה בא הכאב.ואני אישית חושב, שהוא לא בא רק מהגנטיקה שלנו, אלא ממקורות נוספים. החינוך שלנו, התרבות שסביבנו, הציפיות מאיתנו, הלחצים שלנו והיעדים שלנו. ולגבי אחותי, הלוואי ואתה צודק. הלוואי והמקרה שלה יציל מישהו אחר. ואם הצלחתי לעורר רק מודעות, לו יהי. אני מכוון יותר גבוה.

למעלה