האח הגדול....

ItsikH

Member
אמי היתה קוראת כל יום את שלושת העיתונים המובילים של זמנה - ידיעות, מעריב והארץ - ומתעצבנת. אני הלכתי צעד קטן קדימה עם הקונספט: העיתונים האלו, לא די שמקבלים תשלום על רכישתם, גם מתפרנסים מהפרסומות, והכל בא ממני - למה שאממן אותם?

אז... לא.

אותו דבר לפח הגדול. בכלל לא מחזיק טלוויזיה לכן [פטור מאגרה!].

aשרון

New member
בוקר טוב....

אולי זה בגלל השוני במנטליות, באורח החיים הבטחוני, ההפרדה שיש שם בין דת למדינה, חוקה מסודרת שלנו אין. יש הרבה בעיות במדינה שלנו כיום, אבל זה לא אומר שעברנו את קו האל חזור. בארץ אנחנו עדיין בתהליכי התפתחות ולמידה מבחינה חברתית, אנחנו צריכים ללמוד להכיל בתוכנו את השכבות השונות באוכלוסיה באופן שוויוני. להפסיק להתייחס למדינה ולתושביה כאל קיבוץ גלויות אחד גדול כמו פעם, ולהתחיל להתייחס ולבנות את עצמינו כשלם שגדול מסך חלקיו. לתת שוויות הזדמנויות לכל השכבות באוכלוסיה על מגזריה השונים. ואני מאמין שדרך הטלוויזיה אפשר לעשות את זה. ואני מאמין שיקום הבנאדם שעומד בראש זכיינית כזו או אחרת וייקח את הסיכון והסיכוי לשנות לידיים בלי לפחד. לעזאזל, אולי בסוף זה יהיה אני, כבר יש לי רעיונות מה לעשות ואיך לעשות, רק צריך שמישהו יתן לי גב ואת ערוץ 10. או את האח הגדול.

aשרון

New member
אני חושב שכן....

זה מהפרקים על אישתו של טרייסי נכון?, ראיתי אבל מזמן.

אהבתי את הקטע בעונה הראשונה עם השם של הסרט של ג'נה - הרורל ג'ורר.

הרבה תירוצים לא נעימים לאזן

כדי להצדיק התנהגות חוליגנית של ציבורים יהודיים דוחים.
אמרו חז"ל - במקום שאין אדם היה אדם. ומשתמע מכך - אל תטריח בתירוצים פסיאודו סוציולוגיים, פסיאודו תרבותיים.

aשרון

New member
האח הגדול....

מנחם בן מדבר בנועם, בשלווה גמורה ובניסוחים רהוטים אך אומר דברים שנועדו לפגוע, להתסיס ולעצבן. טל (הטבעונית) לעומתו מדברת בעצבים ובטונים גבוהים אך המניע שלה הוא דאגה לאחרים ומחאה על מה שהיא תופסת כחוסר צדק. הבעיה היא שאנשים נוטים להסתכל בקנקן ולא במה שבתוכו .

אבל שניהם לא מבינים שלא משנה עד כמה הדברים שהם אומרים או המסר שלהם צודק או חשוב, הם לא יכולים לשמש לו כלי כל עוד יראו את האדם שעומד מולם כ- בור או נחות, היות ולתפיסתם לא "ראה את האור", אלא כבן שיח שאותו יש לכבד על אף שהוא לא תמיד שותף לדעותיהם.

מנחם בן מזכיר אותי על פי התפיסה

שלך כאן בפורום

אני מכיר את הבן לא מ,האח הגדול" אלא מטוריו הבקורתיים בענייני ספרות, מספרו על "היקסמות" משיר, והסבר מנומק למה הקריאות הא'קדמיות לא ממש ראויות. ראיתי רק פרק אחד שלו ב"אח הגדול" הקודם, וליד הגמדים שהסתובבו לידו הוא היה ענק רוחני [ מה שהוא לא כמובן].
מעציב אותי, וגם העליתי לכאן מה שקרה עם הבת שלו. מטריד אותי יותר הזכות שהוא לקח לעצמו לפרסם את יומניה, כדי , לא יודע מה, באמת, לעשות כסף? למחול לעצמו?
"האח הגדול" בעל תוקף רק כשהוא מעניין, ומי שזוכה או הופך לחביב הקהל הוא רק מי שיש לו אג'נדה כלשהי או משהו ייחודי לגמרי.
ואני מזמין אותך לקרוא את המאמר של גבריאל בוקובזה במוסף 'הארץ' על "האח הגדול", אותי זה קצת שעמם, ר"ל כמה הסכמות וכמה צידוקים אינטלקטואליים כדי לבסס את ההנאה הפשוטה ממציצנות בתכנית זבל, אבל זה מאמר שמלמד המון על "הקבוצה", ניסויים ב,קבוצות" על פוקו [ מאוד מקובל בתחום התרבות והלימודים בקולנוע ]
לצערי הארץ מרשה לראות רק את הפתיחה, אז אם יפול לידיך מוסף השבוע - תהנה

למה אף אחד לא מורד באח הגדול
הדיירים בבית "האח הגדול" ממעטים להתנגד לקולו המונוטוני והמרגיע של הבמאי לא רק בגלל חוזים מאיימים או הרצון המובן לזכות בפרס. הצורך להסכים עם מי שהכוח בידיו, להשתדל לא לחרוג ממה שמקובל, נטוע בהם עמוק, כמו בכל אחד אחר

גבריאל בוקובזה 03.07.2014 09:0247הוסף תגובה

פעם בשבוע בתוכנית "האח הגדול" מודח אחד מדיירי הבית. ברגע ההדחה הוא עולה במדרגות אל אולפן הנמצא מצדו השני. הוא מתקבל על ידי צמד המנחים הצוהל, קהל הכולל את בני משפחתו, מצלמות הטלוויזיה ומאות אלפי צופים בבית. זהו רקע מתאים ביותר לפעולה של מרד. מה היה קורה לו היה מסרב לעלות במדרגות? או לחלופין אילו היו מצטרפים אליו כל שאר הדיירים באקט של סולידריות? או שמא אחד המועמדים לא היה מתאפק ומרוב געגוע היה רץ במעלה המדרגות ומנפנף לבני משפחתו לשלום? מדוע לא קופץ אף לא אחד מהם בשידור חי אל עבר אסי עזר או ארז טל במחווה של ליצנות ואז חוזר, כשהוא גורף איתו את צחוק הצופים ואהדתם? חלילה. כולם מצייתים לחוקי...

mountain0goat

New member
הגם אתה ברוטוס?

עוד אחד שנפל לפח של להתחיל לנתח את הסיבה שמישהו מתנהג בצורה מסויימת באח הגדול.
אף אחד שם לא טיפש, כולם מתנהגים לפי תסריט. אני לא מבין איך אנשים יכולים להיות כל כך מפגרים בלהאמין לכל מה שנאמר שם ולהשתנק עם "אני לא מאמינה שהוא עשה/אמר את זה! יואו!".
גם אם לא מכינים להם ממש תסריט זה מובן מאליו שאנשים ממוצעים לא מעניינים אף אחד ולכן הם נושרים מהתוכנית והמפיקים רוצים פלפל. הוא רוצים את ה"בובליל והפרדימנים" הבאים. אז בתור "מתחרה" אתה חייב להיות נבלה כדי להישאר "במשחק".

aשרון

New member
אישית...

אני מאמין שאפשר לעשות תכנית ריאלטי חיובית ועדיין להצליח להביא תכנית מעניינת עם רייטינג מעולה.

ItsikH

Member
אין בכלל דבר כזה ריאליטי מילולית פירושו מציאות, למה לא קוראים להן תוכניות מציאות - כי ברור שקוף גלוי וידוע לכל בר דעת שהן מבוססות על הונאה, רמייה מכוונת, ולא קשורות בשום צורה ודרך לשום מציאות שהיא. אז בסרט לפחות יש יושרה, זו אשליה ומוסכם על כולם לשתף פעולה.

לכן גם "חיובית" יהיה מזויף.

ItsikH

Member
זה נקרא TYPE CASTING ולא פחות מזה, נראה שגם הקהל הזה מלוהק

aשרון

New member
וואיי איציק, אתה מכור......

ריאלטי זה ז'אנר, זה הכל . כמו שבדרמה וקומדיה ומדע בדיוני יש זיוף מוסכם, אז גם בריאלטי. זה לא אמור לשקף נאמנה מציאות כלשהיא, אלא לתת ביטוי לדרך התנהלות של אנשים במצבים מסויימים. וכן, זה במרבית המקרים מכוון ביד רמה בצורה מכוערת, אני מסכים בהחלט. אבל כמו שאמרתי מקודם, אני מאמין שמגמות והתנהלות בז'אנר מסויים אפשר לשנות.

ItsikH

Member
אני בספק רב שהקהל ברובו מודע ומשתף פעולה כמו נאיבי [שלא לומר גרוע מזה]. לכל היותר יש מיעוט מודע כמוך שמתבונן בביקורתיות, הרוב לא. אולי זה מספק צורך שהטלוויזיה ה"רגילה" כבר נשחקה מלהציע, של חיים בסרט - כי היום אנשים כבר מודעים יותר מדי לאשליה, אז צריך להעלות את המינון, ולהסוות יותר טוב את האשליה.

אני את טעמי בנושא גיבשתי כבר בTHE REAL WORLD של MTV בשנות ה-90. ז'אנר ה"ריאליטי" הוא הסיבה העיקרית לכך שאיני מחזיק טלוויזיה כלל - אפילו אם אין לי שום דבר אחר לעשות, עדיין חבל על זמני, עדיף לי כבר לבהות בקיר.

הלכת רחוק מאוד איציק

אין לך טלוויזיה בגלל שאתה לא רוצה לראות את ז'אנר הריאליטי, או אתה מפחד שלו תהיה לך טלוויזיה לא תוכל לשלוט על עצמך?
כי בטלוויזיה ישנם גם דברים אחרים.
אז אולי אתה צופה בטלוויזיה במחשב, וזה לא נחשב "טלוויזיה".
מודה ומתוודה שישנן כמה תכניות ריאליטי שאני בהחלט מכור אליהן -
פרוייקט מסלול עם ההומואים המתוקים
טופ-מודל עם הבנות היפות חסרות המודעות העצמית בגרוש
המטבח המצטיין או משהו - ריאליטי בישול של טבחים חובבים מנוהל על ידי שני שפים צעירים, אוסטרליים מקסימים, הרעל במיטבו
כוכב העיצוב של HGTV מספקת הרבה מידע רלוונטי והיא גם ריאליטי
מכור גם לתכנית הטלוויזיה של נייט בארקוס - דומה לתכנית לאשה שהגישה רבקה מיכאלי בשנות ה- 70 ברדיו [היום זה לייףסטייל, עאלק]
ולא הפסקתי לקרוא ספרים, ובחיים לא צריך לבהות בקיר, תמיד ישנו ספר.

ItsikH

Member
ממה לפחד אין, ישנו ענין פעוט של עלות ואני בהחלט שואב יותר הנאה וסיפוק מבהיה בקיר מאשר בכל תכנית "ריאליטי" שהיא, אבל במיוחד - בניגוד לטלוויזיה, לא עולה לי שקל.
לא "זרקתי" את הטלוויזיה מהבית, קודם חדלתי לראות אותה ורק אז היא יצאה - פשוט לא טרחתי להעביר אותה כשעברתי דירה, השארתי אותה כטיפ למובילים [היתה ישנה ממילא].

בסדר גמור

רק שהניסוח שלך היה קיצוני, מה גם שישנם עוד כמה דברים חוץ מ"ריאליטי" בטלוויזיה.

mountain0goat

New member
אני די מסכים איתו

נעזוב רגע את עניין המחיר המוגזם.
כן אני רואה סדרות במחשב וזה ממש לא "טלוויזיה". אני רואה רק דברים שמעניינים אותי ומתי שאני רוצה. ז"א אני לא צריך להיות קהל שבוי רק כי אני רוצה לראות משהו, אני לא צריך לחשוף את עצמי לטמטום הזה של תוכניות הריאלטי ולא צריך לבזבז זמן על פרסומות כל עשר דקות.
אם אתה קורא לזה "טלוויזיה" אז גם ללכת לקולנוע זה לראות טלוויזיה.

אגב, ראיתי קצת מהריאליטי של הטבחים. אלוהים איזה חרטא. זה לא משנה מה הנושא (אופנה, בישול, דוגמנות,..) הם יתמקדו בדרמה השיטחית שנוצרת שם במקום להתמקד בנושא התחרות ("אוי לא, הם לא אהבו את הסלט! בוא נבכה!!") וזה לא צריך להפתיע אף אחד. מה שכן צריך להפתיע זה למה לעזאזל אנשים צופים בזה?

גם אני רואה רק מה שמעניין אותי

ללא פרסומות, מתי שאני רוצה וגם איך שאני רוצה.
אני לא קהל שבוי של כלום.
גם חרטא אהובה עליי.
למה מפתיע אותך שאני צופה בזה? מפתיע אותי שאתה מופתע, באמת.

mountain0goat

New member
כי

כשאני מדבר עם אנשים שמבינים שזה טראש והם בסוף אומרים שהם בעצמם צופים בזה זה מפתיע אותי.

כי

כשאני מדבר עם אנשים שמבינים שתפיסת העולם שלהם מחייבת רק אותם, ובכל זאת שופטים אנשים על פיה, זה מפתיע אותי.

mountain0goat

New member
נעלבת מזה שזה הפתיע אותי?

ממתי שיפוט של אנשים הוא לפי תפיסת עולם של מישהו שהוא לא השופט בדיוק?

למעלה