האח הגדול

yaakii

New member
האח הגדול

מה כ``כ מיוחד? למה אוהבים את זה? האם זה הפלישה לחיי האחר המספקת הנאה? הנאה מויכוחים בין דיירי הוילה? אולי זה מצחיק? -האם זה סדרה שמכבדת את העובדה כי יש לה רייטינג גבוה במדינתנו הקטנטונת? אני טוען שאנשים בעולם הגיעו למצב שהם כבר לא מצליחים לעשות את החיים שלהם מעניינים, אז העניין שלהם זה חיי האחר.

אתה כנראה צודק

אנשים לא מצליחים או מפחדים לקחת צעדים שיהפכו את החיים שלהם למעניינים, ולכן מתעמקים בחיי האחרים. אבל האם אין זו בדיוק הסיבה שבגללה אנשים כותבים וקוראים ספרי מדע בדיוני, מתח או כל סוג אחר של ספרים שלא לצורכי לימוד? אז מה שונה כאן? החדירה לפרטיות? זה באמת די דוחה, אבל זה לא שהאנשים שבוילה לא מודעים לזה שצופים בהם, ואף אחד לא הכריח אותם לעשות את זה. אולי הבעיה היא שזה ניסוי בבני אדם לצרכי רייטינג? זה כבר טיעון יותר מתקבל על הדעת

yaakii

New member
אבל יש הבדל בין -לחיות חיים של גיבור ספר

לבין לחיות חיים של אדם אמיתי.

tweeg

New member
אממ

*אני לא חושב שזה מיוחד,זה לא יותר מזבל שלא היה כבר, פרויקט y היה בדיוק אותו רעיון,ואני לא מוצא הבדלים בינהם. הסיבה היחידה שזה תפס כ"כ כי בגלל בחירה/הפקה מוצלחת של השחקנים נוצר שם ויכוח בין עדות,הומואים,דתיים וכו',ובגלל עריכה טובה. (וזה רק מצפיה בפארודיות על זה) *אין לי מושג למה אוהבים את זה,כנראה כי זה משקף את המציאות הישראלית כ"כ טוב.אולי דמויות טובות. כנראה העובדה שזה ראלטי גורמת לאנשים לאהוב את זה. *הסידרה צולמה ונגמרה לפני שהיה לה ריינטינג,ולאף אחד מהאנשים שם אין אמירה בנושא,ואת היוצרים מעניין כסף. כפי שכבר אמרתי,לכל תחום בחיים אפשר להתייחס כבריחה מהמציאות למרות שזה הופך את המציאות ללא קיימת.

oneman2

New member
אורוול צדק

לא משנה לאן אני מסתכל, "האח הגדול" נמצא שם...

spawn123

New member
זה לא שאלה פילוסופית

סליחה אם זה מה שנקרא "הקפצה" כמו בפורומים אחרים שאני מכיר אבל האח הגדול אינו מהנה אותנו מםני שאנשים כמונו חושבים קצת מעבר ל-"אני רעב, רעב מאוד". אנשים שרואים "האח הגדול".... זה בעצם טריק שווקי: שימו 10 (או כמה דיירים שהיו בהתחלת התכנית) כל אחד לגמרי הפוך באישיות מהשני ותדחסו אותם למקום אחד... הרי זה ברור שזה ישעשע מישהו! ובטח אנשים "אנטילגנטיים" כמו אזרחי ישראל האהובים אלינו שכותבים כמו ילדים בני 3!! בגלל זה זו אינה שאלה פילוסופית! פתרתי את התעלומה!! XD

למעלה