האחר כנגד חולשתו

האחר כנגד חולשתו

דו-קרב אלבומי השיא של ברי: "סימנים של חולשה" או "האחר"? מכיוון שאת "האחר" שמעתי לפני "סימנים", ובכלל - עוד לא שמעתי את האלבום במלואו (במקשה אחת) - וגם מכיוון ששמיעת "האחר" באה בתקופה המצויינת של חיפוש אחר צליל מוזיקאלי שונה --- אהמ, "האחר" הוא חביבי. אחרים, גדולים ממני, יחליטו אחרת. shoo-טוּ דעתכן/ם!

אוקיי

אני תמיד תמיד עמדתי בעד האחר. לפני כמה חודשים פרסמתי פה פינת "אחד נגד כולם" (פינה שעיקרה: מישהו שכותב בעד דעה שהיא הפוכה לקונצנזוס בפורום) למה האחר אמור להקרא "האלבום הכי טוב של ברי" ולא סימנים. האחר הוא יצירה אחת, יצירה אחת ארוכה ומצוינת שמאופיינת בטקסטים חזקים ולא משנה באיזה נושא מדובר, החל משירי האהבה-אכזבה (למשל "מונסון") ועד לשירים של הנסיון להסתכלות עצמית עלינו ("האחר" כדוגמה) כשכל אלה באים כביקורת רצינית על המצב הקיים במדינה, טקסטים מעולים! ההלחנה, העיבוד והמוזיקה שנלווים מראים על לא פחות מאשר גאונות מוזיקלית, החיבור של כל האלבום ביחד וההשקעה בבחירת מיקום השירים ובמעברים בינהם באים לידי ביטוי, שמיעה חובה, ללא ספק האלבום הכי טוב של ברי!

Drorrrrrr

New member
אני מאוד אוהב את "האחר".

יותר מאת "סימנים של חולשה". למרות שהשיר האהוב עלי של ברי, "רעש לבן", נמצא ב'סימנים'. סימנים הזוי לי מדי, ברי כולו מחוק שם, רואים את זה במילים ושומעים את זה בשירה שלו. ב"האחר" אנחנו מקבלים ברי הרבה יותר מפוכח, ברי בועט, ברי שמעביר ביקורת חריפה על הממסד, על החברה ועל כל דבר שרק לא מוצא חן בעיניו. הטקסטים ב"האחר" מושלמים, כל משפט יכול להחקק על לוחות אבן ולהתלות בבית המחוקקים הישראלי. "האחר" הוא האלבום הראשון של ברי שהיה לי [בגלל 'מונסון' כמובן], הוא היה כניסה קצת רועשת למוזיקת הברי, בועט ותוקף. אמנם זה עדיין האלבום האהוב עלי.

ובכלל, נורא מעניין אותי...

לשאול את ברי עצמו - באיזה אלבום הוא חש יותר את עצמו כ-"שוֹפָריסט"? [אין להתייחס למילה ברצינות. הומצאה ספונטנית לרגל יום הכיפורים שקרב עלינו. אני מאמין שהובנה המשמעות]

מתןפ

New member
ידידי,

אתה לא יכול להעמיד אותנו בבחירה הזו. מצד אחד, האחר זה האלבום הראשון סולו שקניתי של סחרוף בעצמי (כל השאר היו לי, אך אחי קנה) והוא נורא מיוחד בשבילי אבל סימנים.. זה פאקינג אלבום אדיר שאין עוד אחד כמוהו לאף יוצר בעולם אי אפשר להשוות\לבחור או משהו בסגנון חלום חיי זה הופעה משולשת סימנים חם האחר

וואו, בחירה קשה מאד...

אני חושבת שאני בעד האחר. לא, סימנים. וואו. אין לי מושג! *חושבת* טוב, סימנים של חולשה יותר אהוב עליי. למרות שנורא קשה להחליט, אני אוהבת את שניהם כמעט באותה מידה.

למעלה