האחריות בידיים שלכם

dolfinit

New member
אני מנסה ../images/Emo13.gif

לקחתי אחריות על עצמי, לכתוב כתיבת בוקר. בימים הראשונים הכתיבה זרמה אבל היום בבוקר פשוט לא היה לי מה לומר, או שפשוט לא ידעתי איך לכתוב את מה שהיה לי לומר...מן חוסר חשק שכזה. בסופו של דבר לקחתי אחריות על התהליך וכתבתי.

מה שאת אומרת בעצם זה

שלקיחת אחריות זה לא רק כשנוח וכשיש מוטיבציה, אלא גם כשאין חשק ולא נוח. מה זה נתן לך כשהחלטת לקום ולכתוב, ולא לוותר לעצמך?

dolfinit

New member
כן../images/Emo45.gif

אצלי בין היתר לקיחת אחריות זה גם כשאין לי חשק לעשות דבר מה, ואני עושה זאת למען קידום המטרה שלי. ההרגשה היתה טובה, עמדתי במשימה שלי ולא ויתרתי לעצמי. יש לי נטיה להמציא מיליוני תירוצים, מאוד משכנעים ומאוד "אמיתיים" ובכך לפתור את עצמי מלעשות דברים שאני לא אוהבת.

לכולנו, רק שההבדל בין מי שמשיג

משהו לבין מי שרק מדבר - הוא ביכולת לעשות ולא לוותר כשנוח.

קח אחריות, קבל מחויבות

קח אחריות, קבל מחויבות. בכוחך זה תוכל לעקור הרים. הרצוןלהצליח הוא תנאי הכרחי, אך אין די בו. מחויבות להצלחה היא תנאי הכרחי ומספיק. המבחן האמיתי הוא מבחן התוצאה: תירוצים אין - תוצאות יש. עם הצלחה לא מתווכחים.

dolfinit

New member
ומי קבע שאין תירוצים???

אולי לך אין תירוצים. מה שכתבת נשמע כמנטרות שמשננים בסדנאות מודעות.

מנטרות שמנטרות,לא להתחבא מאחרי

תרוצים... אז יהיו תוצאות. רוצה להתחבא מאחרי תרוצים... לא לעשות... לא לשנות... להישאר במקום בו את נמצאת... מותר לך

dolfinit

New member
בני ,

לא מכירה אותך ואת משנתך ואתה לא מכיר אותי ואת חיי. מאיפה אתה יודע שאני מתחבאת מאחורי תירוצים???? מאיפה אתה יודע באיזה מקום אני עומדת???? לזה בדיוק התכוונתי, אתה נשמע כמישהו שמנסה לשווק פתרונות ותוצאות מיידים אם זה היה כל כך פשוט כולנו כבר היינו שם לא?!

BU BP

New member
פגעת בול ...אם תסתכלי על החתימה

תראי שהוא משווק את עצמו פה בפורום באמצעות אימרות וסיסמאות - 10 בשקל

dolfinit

New member
BU BP ../images/Emo45.gif

בדיוק לזה התכוונתי, לא אוהבת את כל ניסיונות השיווק למינהם של סדנאות צמיחה/התפתחות וכו'...

AIDA1

New member
דוגמא לאי לקחת אחריות../images/Emo4.gif

היה לי חודשיים זמן לחפש דירה לכשירות ומתוכם הרבה פעמים נסעתי לביתי לעזור לה עם הנכד ,בזמן שהחתן היה במילואים ולא חיפשתי דירה הרבה זמן. האמת ,היה לי כיף גדול להיות שם. עכשיו אני בלחץ. האם זה כן דוגמא טובה ?

s h i r k u s h

New member
אחריות ../images/Emo88.gif

תמיד אחד מהמחמאות שהיו נותנים לי זה על היותי בחורה אחראית, ובגלל זה קיבלתי המון פרוייקטים בצבא ובתיכון ובדיוק בגלל זה תמיד סמכו עליי בדברים שלא הייתי אמורה להתעסק בהם בכלל. אבל... אחריות על דבר אחד לא לקחתי וזאת אחת מהטעויות שלי וזה אחריות על האושר שלי. תמיד נתתי ונתתי לאחרים, תמיד חשבתי קודם על אחרים ורק אז עליי וגם זה לא היה בדיוק נכון, כי הרגשתי שאני מגעילה לאחרים בזה שחושבת על עצמי.

בעקבות מה שכתבת כאן, חשבתי לעצמי

שזה היה צריך להיות ההיפך - כי אף אחד חוץ ממך לא ייקח אחריות לאושר שלך ודווקא על עניינים של אחרים, יש להם את עצמם כדי לקחת עליהם אחריות. אז מה דעתך בשלב ראשון להתחיל לאזן בין האחריות שלך לזו של אחרים?

s h i r k u s h

New member
זה בדיוק מה שמנסה לשנות...

אני תמיד עסוקה בלקחת אחריות על דברים שקשורים לאחרים ושוכחת את עצמי

לוּבּה

New member
אחריות..

אני זוכרת שתמיד בבית ספר כשהיה יום הורים, המורות תמיד אמרו לאמא שלי שאני ילדה אחראית. אני חושבת שמאז שאני מאוד קטנה, הייתי אחראית, אבל לא בשבילי. אמא שלי עיוורת ובגלל זה תמיד היה צריך לדאוג שלא יהיו דברים מושארים על הרצפה, אז תמיד הייתי צריכה לדאוג כשאני מסיימת לשחק להחזיר דברים למקום. למרות שעכשיו אני לא כזאת מסודרת
. ובכלל, אם זה נוגע לדברים של אנשים אחרים אני יותר אחראית וזה אחד הדברים שאני מנסה לשנות. לדאוג גם לעצמי, לדברים שלי, לדברים שאני צריכה להיות אחראית עליהם. אני מאוד מקווה שהאיחולים שלי לשנה החדשה יהיו יותר מסתם מילים, במיוחד אם אלו דברים שממש חשובים לי.

AIDA1

New member
גם אני הייתי תמיד תלמידה אחראית

ובחיים שלי טיפלתי בשני הוריי (כמו יעל ) שחלו בסרטן (למרות שהיו לי שני אחים ), וטיפלתי גם בחמותי ...כמובן בילדים שלי . תמיד הייתי שם בשביל כולם . אני לא הייתי קיימת בשביל עצמי . איך שאני כותבת את זה , מרגישה קצת כעס ,אבל גם שימחה עבור השינוי שעברתי (יש לי עדיין עבודה רבה בכיוון).

למעלה