האחים שלי

iritshalom

New member
האחים שלי

הסיפור שלי בקצרה: אני בת 30, נשואה ואם לשניים. אמי הינה אם חד-הורית לשלושה בנים מלבדי: הגדול בן 14.5 ותאומם בני 9 שנים. אמא שלי פונתה מביתה בסוף מרץ השנה, כי היתה חייבת המון כספים, גם בגין הדירה שחייה בה. מאז יום הפינוי, היא ואחי גרו איתי. האבות של הילדים לא מכירים בהם חוקית. אמא שלי לא מתפקדת כאם, וביום שני האחרון (ה- 2/6) באה אלי בבכי בצהרים שמוכרים את הדירות ב- 80 אלף דולר כל אחת, כי לא הסכמתי לחתום על ערבות למשכנתא ואין מי שיחתום מלבדי. אני לא מוכנה לחתום, כי אני ומשפחתי גרים בדירה שכורה וחוסכים לקניית דירה, ועדיין משלמים חובות קודמים שלה, שהייתי ערבה להם. כשהסברתי לה שאמנם זה כואב, אבל ניתן להמשיך לחיות ולהתחיל מהתחלה, לא הסכימה לדבר איתי ועזבה את הבית, כשהיא אומרת שאין היא מסוגלת להתמודד עם הילדים, ושאדאג להם או אזרוק אותם לרחוב, לה לא אכפת. האמת שאמרה זאת יותר מפעם אחת, ובמהלך החודשיים וחצי שהם גרים כאן היא כמעט ולא נמצאת למעט לישון, כשהיא מגיעה מאוד מאוחר בלילה, ולקחת אותם בבוקר לבית הספר. מאז ועד היום היא נעלמה, לא עונה לטלפונים שלי, ולא כשאחי מתקשרים אליה. היא כבר מטופלת ברווחה, ובעבר רצו להוציא את הילדים ממנה, והשאירו אותם, לאחר שהיא למדה בבית הספר להורות - שחוייבה לעשות כך מטעם בית המשפט. אני לא רואה שהלימודים עזרו לה. אני מעוניינת לפנות לרווחה, ולבקש אפוטרופוסות על הילדים. אני יודעת שאין היא מתפקדת כאם, ולדעתי (הלא מומחית כלל) יש לה הפרעה גבולית. האם יש סיכוי שיתנו לי את האחים שלי? ומה הסיכויים שלי מול משפחה אומנת אחרת? אני לא מעוניינת שיפנו אותם למשפחה אומנת, כי לדעתי זה יפגע בהם מאוד, שכבר עכשיו הם שבורים, ואני ומשפחתי הם "הסלע" בחייהם. אודה על תשובה מהירה בנושא.

nutmeg

New member
עד כמה שאני יודעת

בתי המשפט לא נוטים לפרק משפחות. אם יש בני משפחה שמוכנים לקחת ילדים ומראים מסוגלות הורית ומסוגלות כלכלית הילדים יישארו במשפחה. שולחים למשפחה אומנת רק ילדים שאין להם לאן ללכת באמת. גם מבחינת מינוי אפוטרופוס: תמיד מחפשים למנות מישהו מהמשפחה קודם ורק כשאין, מתמנה אפוטרופוס מטעם המדינה. במילים אחרות (קצת פחות יפות) - המדינה לא תתנגד אם תקחי על עצמך אחריות במקומה על אחיך. אין למדינה ולשירותי הרווחה שום רצון לטפל באנשים אם מישהו אחר מוכן לעשות זאת. עכשיו זה יותר ברור?

גרא.

New member
iritshalom,אפשר להבין ולהסכים עם

חוסר הסכמתך לחתום על ערבות למשכנתא, שאת יודעת, שאיש לא מתכוון,גם לא יכול לשלם אותה..ומכאן שחתימתך היתה על קרן הצבי,ומסכנת ללא ספק את כוונתך לרכוש דירה לך ולמשפחתך..אחת המגבלות בנושאי הערבות למשכנתא, כי אסור (כלומר מסוכן מאד), להחתים עליה, בני משפחה וחברים.לכן למרות עוגמת הנפש שנגרמה לך,וודאי לאמך ולאחייך. נהגת נכון להבנתי,ואינך צריכה להרגיש רע עם החלטתך. לגבי סיכוייך לקבל אפוטרופסות,הם טובים כמו כל משפחה אומנת אחרת..אולי אפילו טובים יותר מאחר ואת קרובת משפחה.את צריכה לענות על כמה קריטריונים שיבדקו על ידי פקידת הסעד בלשכת הרווחה.ביניהם למשל, תשובה על השאלה,האם ישנה אפשרות ריאלית להכניס את שלושת אחייך לדירתך השכורה. האת יש די מקום למשל? האם חשבת כיצד תראה משפחתך המורחבת בעיני ילדייך שלך? מהי עמדתו של בעלך, וכדומה..בכל מקרה, אין לך מה להפסיד.כלומר, כדאי שתפני ותציגי את בקשתך. אגב, יתכן גם שתוזמני ל"וועדת החלטה",שהיא וועדת בירור מוקדמת של לשכת הרווחה, עם העוס שמטפלת במשפחה, עם האם,ועם הילדים עצמם. אחרי הכל ,יהיה צורך לשמוע איך הם רואים ומתמודדים עם מה שקורה להם. ואם בכלל הם רוצים אותך כאפוטרופסית.יתכן שאם תהיה הסכמה מלאה מצד האם ומצידה, הנושא לא יגיע כלל לבית המשפט (לפי חוק נוער).

shoshita

New member
תקשיבי

ברור שמה שאמא שלך מנסה לעשות זה להפעיל את המצפון שלך שאת לא בסדר ושאת לא מתיחחסת ושלא אכפת לך ממנה ושאת רעה ובלה בלה בלה..... אל תתיחסי את בעצמך אומרת שהיא לא אמא למרות שהיא כן אמא שלך אבל היא לא מתנהגת בהגיון אז אל תקחי ללב.... קחי הכול בפרופורציות .. בקשר לאחים שלך אין לי מושג אבל בשביל זה יש אנשים שמבינים בזה שאתם את יכולה לדבר על זה אז תתיתקשרי אליהם ודברי שיהיה בהצלחה בכול אשר תפני

למעלה