האחות נורה

האחות נורה

את האחות נורה, תפגוש אתה, הזר, בכל בית חולים שמכבד את עצמו עד כדי כך שתהיה בו מחלקת ילדים. היא תמיד נמצאת שם, נמצאה שם ותימצא שם. האחות נורה היא קצוצת שער, וקוציה מסודרים היטב באדמומיות/כתמתמות/סגלגלות מובהקת. האחות נורה שמה את עיניה בפוך, ושוכחת להוציא אותן משם. האחות נורה נראית בריאה מאוד, היא זקופה, שדיה כמגדלות, היא לא שמנה, חלילה, אבל מה שמכונה"בריאה" בשפת העם. האחות נורה גבוהה יותר מן האוייב תמיד, והיא תמיד נועלת נעלי ספורט/קרוקס/כפכפים נוחים מאוד, כי היא עובדת קשה. האחות נורה היא בת בלי גיל, לא חשוב מה גילה, באמת לא חשוב, היא מופיעה תמיד כאחות נורה, בת עשרים וחמש, או בת ארבעים ותשע. והיא עובדת קשה, האחות נורה, היא לוקחת על עצמה מחלקה שלמה כשחסרה אחות, ומתפעלת אותה לבד. היא נותנת ערויים, מחלקת תרופות, מודדת סימנים חיוניים, ודואגת לרשום הכל בתיק החולה. האחות נורה לא עושה טעויות. היא יודעת שהיא חכמה מאוד, תת מודע שלה משדר לה כל הזמן: למה לא הלכת לרפואה, הרי הרופאים שואלים אותך שאלות לפעמים. המודע שלה מחזיר אותה לבית עם אמא שהייתה אחות בעצמה, ובכלל למי יש כסף ללמוד רפואה? ותתהמודע עוזר למודע, כשהוא מנסה לשכנע את הצד המתוסכל ע"י רמיזות לחתונה עם הרופא הצעיר ההוא....... האחות נורה גמרה לימודי סיעוד כולל תואר ראשון בהצטיינות. היא בחרה להגיע למחלקת ילדים. השיקולים שלה היו כאלה: ילדים לא מדברים יותר מדי. מבוגרים מדברים יותר מדי. יש מי שמחליף לילדים חיתול. למבוגרים היא צריכה להחליף חיתול. האחות נורה לא חשבה בגמר לימודיה. אחרת הייתה יודעת את מה שהיא יודעת היום: במחלקות של המבוגרים שוכבים מבוגרים חולים. הם חסרי אונים, קשה להם לדבר יותר מדי, הם זקוקים לה לעזרה. במחלקות של הילדים שוכבים מבוגרים בריאים. הילדים הם החולים שם. והמבוגרים הבריאים דואגים יותר מדי לילדים, ומתוך שכך, הם לא מפסיקים לדבר , להתלונן, לבקש........ לאחות נורה אין כמעט אוייבים. הרופאים רועדים מפניה. האחות יוליה נחמדה אליה, כי היא יודעת שהאח אדוארד יתחתן איתה ולא עם נורה. ההורים שלה אוהבים אותה. והמנקות עושות סיבוב גדול כדי לא לעבור דרכה כשהיא בקריזה. אבל יש לה אוייב אחד. אוייב על. האחות נורה לא מצאה לו פתרון עדיין, והיא מנסה כבר המון זמן. היא מתעבת אותו, את האוייב. לו יכלה, הייתה מעיפה אותו לכל הרוחות, ולפעמים הצליחה להעיף אחד, אבל האוייב מורכב מהרבה פרטים, והם ממשיכים לחזור שוב ושוב. יש לו שם, לאוייב, האחות נורה חושבת שהיא המציאה את השם. השם מגיע כמעט תמיד ביידוע, לפעמים ה-ה' נשמטת, אבל זה קורה בלילות קשים במיוחד. האחות נורה קורא לו, לאוייב: |האמא. האמא תמיד מבקש דברים. לאמא תמיד לא טוב. האמא תמיד צריכה עוד מגבות, אוכל, קרור, חימום, שמיכה, מדידת חום, אקמולי. האמא לעולם לא שומרת על מי שהיא צריכה: הילד. הילד חולה, הילד בוכה, הילד עשה את צרכיו לא במקום הנכון, הילד נפל מהמיטה. תמיד משהו לא בסדר איתו, וזה בגלל האמא. האחות נורה לומדת עם השנים לשים את האמא במקום הראוי לה. האמא אחרי האמא מקבלות אצלה את הטיפול הראוי. שתנסה רק לומר שצריך אור/תרופה וכן הלאה. האחות נורה נעמדת, ידיים על המותניים, ופותחת בהרצאה על ההתנהלות במקום: אני עובדת הלילה לבד, ויש הרבה חולים חדשים, אולי את רוצה שאני אאכיל גם את הילד שלך מבקבוק? או , יש לי רעיון טוב הרבה יותר, אולי אותך אני אאכיל מבקבוק? תתאזרי בסבלנות, אני אגיע. אה, ואל תעיזי לצלצל בפעמון, זה עושה לי התקף לב, רוצה משהו? בואי אלי לתחנה. אה, ואל תעיזי להשאיר את הילד לבד במיטה, הוא כבר נפל לך אתמול , נכון? האמא האמא, את חייבת לשמור עליו יותר טוב האחות נורא ממשיכה בעבודתה בלהט . האמא , שילדתה נותחה לפני שעתיים והיא תצטרך שיקום רציני, יושבת חסרת אונים מול האחות, רוצה לבכות ולא יכולה כי צריך לשמור על פסון, רוצה לצעוק אבל זה לא תרבותי ואולי לא יתייחסו יפה אל בתה אחר כך, ויודעת: לא חשוב כמה כמוה האחות נורא תחסל, תמיד יהיו עוד, ויום אחד, האחות איום, תלך לה לביתה, ותשאר שם לצרוח על בעלה [שהוא ממש לא הרופא הצעיר או האח אדוארד, הם התחתנו עם האחות יוליה היפה והשקטה והחכמהוהיעילה לא פחות אבל פחות צועקת]. והילדה שלה תחלים ותגיע הביתה בשלום [בעזרת השם], והאחות נורא ואיום תהפך לזיכרון מעומעם. וזהו.

למפוזרת מטוקיו ../images/Emo141.gif

טוב אז קראתי, נו זה ברור שאני אקרא. וכרגיל את כותבת בצורה מעניינת ומיוחדת. קודם כל תודה שאת משתפת אותי. בכתיבה שלך אני פוגש הרבה כעס, הרבה האשמות שהחברה לא פיירית, שסדרי העולם נגדך......... שזה נכון, אני מסכים עם זה, אני מסכים עם זה בגלל שהכתיבה שלך היא כנה ולא בגלל שאני מבין מה עומד מאחורי הסיפור הזה, מה הסיפור של מפוזרת בתוך כל זה, אני מסכים איתך שנפל עלייך הרבה דברים לא פיירים, אני לןא יודע מה הם, אבל לפי הכתיבה שלך אני מבין טוב מאוד, שעברת הרבה קשיים ואת עומדת לעבור עוד יותר, שאני לא מכיר אותם. ואת לבד עם כל הכאב הזה, וחוסר הפייריות הזו, מאחל לך הרבה אושר והרבה דברים טובים, לך ולמשפחתך. באהבה ממני,

אייזיק, אני כלכך גאה

שמנתח פרוזה מבריק כמוך מנתח את מה שאני כותבת. ןאתה איש כלכך נחמד, אז למה, למה למען השם, אני פשוט לא סובלת אותך? אולי כי יש בי הרבה כעס. אולי כי נפלו עלי הרבה דברים [כולל אתה, וזה לא קל]. אולי כי אתה כותב מתקתק ולא יודע להפסיק עם כל מיני רעיונות שבעיניך הם מבריקים , קרוב לוודאי, ובעיני הם אידיוטים. אולי כי אתה מלקק לכל סביבתך, ואותי זה מוציא מהכלים. ואולי כי , בניגוד למה שמכרים משותפים שלנו אמרו, אתה לא כלכך מבריק, ואין לי עניין להיות נושא נשוא או מושא שיחה של טמבל. אני עוקבת אחרי כתיבתך מזה זמן מה, למעשה מאז הגעת הנה, ואני לא מצליחה להבין איך אפשר להיות כלכך תלוש, לא מבין ואפילו דבילי משהו. ניסיתי להסביר לך מה דעתי עליך בעבר, וזה פשוט לא מצליח...... זה לא נכנס........ אייזיק, דעותיך עלי פשוט לא מעניינות אותי. אני חוששת שהעובדה שלך אין חיים משלך מתחילה לבלבל אותך קצת. אפשר להמשיך ולהרחיב. אני חושבת שהאדם המריר ביותר בסביבה הוא אתה דווקא. [בהנחה שהאדיוט, עם שורוק ב-ו', והנועם לא פה]. אני חושבת שנורא עצוב שאתה עסוק כל הזמן בניתוחים מטופשים של דברים שאחרים כותבים, אבל לא מצליח להפיק מעצמך כלום, אולי בעיקר משום שאין לך חיים, אז מה יש להפיק למען השם? אני מנסה להגן עליך , שלא בצדק מאחרים שחושבים שיש גבול לטמטום. זה נגמר. אם אתה כלכך מטומטם וחסר רגישות, תעשה לי טובה אישית? אל ניניו בטח גולש אי שם, חבור אליו במטותא. אוי אלוהים, ואם אתה מתעקש לנתח כל דבר שכותבים, תעשה טובה ונסה לנתח את זה כמו אדם בן למעלה מארבעים, טוב? אני יודעת ממקורות יודעי סוד, שאתה כבר לא בחמישית.

flower45

New member
מפוזרת

פן לא סימפטי מתגלה מהתגובה שלך לסייח שבסך הכל ניסה להעניק קצת אמפטיה. סייח אני מתנצלת על מה שנכתב עלייך פה בגסות רוח. שבת שלום כלום מהכתוב לא מגיע לך.

פרח

אני לא סימפטית. הנה, את הצלחת לגלות בין רגע את מה שהוא לא מצליח לגלות כבר שנים. אני מבקשת לא לדבר בשמי, ובטח לא להתנצל בשמי. תודה.

אורמור

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif מ פ ו ז ר ת ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קודם כל בריאות והחלמה מהירה לילדתך, זה הרי ככלות הכל-הכי חשוב אבל....... ההודעה הזו שלך יצרה אצלי אמביוולנטיות רבה והגרורות שלה (ההצלפה בסייח) רק הוסיפו... כי איך שקראתי על האחות נורה ישר קפצה לי לראש האחות ציפורה (שם בדוי) שהיא במקרה אמא שלי שהייתה אחות במחלקת ילדים בבית חולים שכבר לא קיים (הדסה בבלפור ת"א) גם אם יש אבטיפוס "נורה" כזה, וכנראה יש, כי פגשת, היה חשוב לי לציין (למרות שאת לבטח יודעת) שיש גם אחר, יש ציפורות כאלה שבחרו במחלקה הזו כי הן אוהבות ילדים כי הן מוצפות חמלה ורוך, הציפורות האלה היו מגיעות הבייתה בוכות כשאיציק או רבקה'לה נפטרו, (כן ככה קראו להם אי אז בשנים כי אמא כבר פנסיונרית איזה 20 שנה) ובאשר לגרורות, (קרי הניתוח שלך לניתוח של הסייח) אני לא יכולה שלא להתערב, כיוון שערבת את כולנו ברגע שרשמת הכל כאן, ובכן לעניות דעתי הטחת בסייח אמירות אכזריות ופוגעות בלי שיהיה כאן טריגר ראוי אמנם ענית לעגיל שזה לא עניינו אבל אני חושבת ששגית. ההצלפה האכזרית הזאת שלך שמגיעה כאן בפומבי לאחר שהסייח בעצם מחמיא לך על כתיבה נאה, מביע אמפטיה ומאחל לך "הרבה אושר והרבה דברים טובים, לך ולמשפחתך." (ציטוט..) *אני לבטח לא אתנצל בשמך, *אני גם לא מכירה את הויכוח עתיק היומין שיש לך עמו *והבחנתי בתגובה המצטנפת של הסייח לדברייך. אבל אני בהחלט מוקיעה את ההודעה הזאת שלך, היא אכזרית ומיותרת. (ככלל, אני לא מוחקת אלא לבקשת הנפגע אם יש כזה והסייח לא פנה) אור

האמנם אור?

אני זוכרת איזה פוסט, על אישה ובעל שחלה. אני זוכרת מה כתבה על בית החולים [על חדר מיון, למעשה]. מה לעשות ויש אחיות כאלה? והן נשים שעובדות קשה וטוב, אבל לא יודעות איך לעשות את זה? והן פוגעות בעצמן, בסביבתן ובמקצוען? האחות הכבודה נורה קיבלה כאן את שמגיע לה לקבל. לא הכנסתי לפוסט הזה עוד כמה שמות, לא הרחבתי עליהם כי בחרתי להרחיב על זו שעמדה ושאגה מולי על אם שילדתה יצאה מניתוח, והייתה חסרת אונים לחלוטין. אני מצטערת, ויסלחו לי האחות בתיה והאחות ציפורה. צברתי בקיץ הארור הזה המון שעות בי"ח, שבועיים אני ושלושה הוא, והיא עוד כמה ימים, כדי לגוון כנראה. שכבתי במחלקה של אנשים מבוגרים, ולא האמנתי כמה נעים היה לשהות שם [בהתחשב בכך שהייתי מנותחת וסבלתי כאבים קשים כמובן]. צוות מסור ונעים ורחום של אחיות טיפל בי. קיבלתי חיזוקים מכל עבר, ואני לא צוחקת, זה בהחלט עזר לי לקום על רגלי חזרה. כשהיא הייתה במחלקת ילדים, בבית חולים אחר, הייתה שם האחות נורה, רק שהפעם צעקה על אם לילד שהשתולל בגלל שהתרופה שקיבל גרמה לו להיות "היפר". לו היו צועקים עלייך "האמא, תרסני את הילד" אני מעריכה שהיית שוכחת כמה רחומה אייתה אמך כאחות. עכשיו הוא בבית חולים, מזה שבועיים, ואני חוזרת ושומעת את האחות הזאת [בית החולים אחר, האחות בעלת שם אחר, המחלקה היא מחלקת ילדים] צורחת על מי שהיא יכולה. לא ייתכן שבמחלקות ילדים יהיו אחים ואחיות כאלה. לא ייתכן שמחלקות אחרות, ללא ילדים, יתפקדו בצורה שמתאימה לילדים ודווקא במחלקות ילדים יצטרכו לסבול אין לי ספק וכתבתי זאת, שהאחות הכבודה יודעת את עבודתה. אבל אני מצטערת, כל מלה הגיעה לה פה. ולו הייתה מרימה עלי קול כשאני יושבת שם חסרת אונים עם ילד כלכך חולה [כמו האם ההיא] אני מעריכה שלא רק הייתי כותבת את זה פה. אין דבר שמאוס עלי יותר מצביעות וחוסר יושר אור, שאלי את עצמך שוב, איך היית מגיבה לו אחות כזו הייתה שואגת עלייך. ולגבי אייזיק - שוב, אם אתם לא רואים, מי אני כי אלין?

אורמור

New member
אני בטוחה שיש "נורה" כזו

ואני יודעת שאת יודעת שיש גם אחרות... זה צבט לי בלב, זה לא סתר את זה שזה ככה... באשר ל "אם אתם לא רואים, מי אני כי אלין" בואי נשאל "מי שמנו?".... ודי לחכימא... אור

מפוזרת יקרה

הצלחת במילותייך להעביר תחושות האחות נורה ש"שומרת" על מחלקת הילדים זה צימרר ,זה ריגש , וגם העציב הייתי רוצה לך , ממך, תאור חויה אחרות שולחת לך חיבוק, שולחת לך חיזוק ליאור

flower45

New member
כהו החושים מתה החמלה התפגרה

האנושיות, נעלמה מידת הרחמים . התפרצה האגרסיביות העוקצנות הארסית. הרגשתי שהכנסת אותי לג'ונגל אנושי מכוער . ככה הרגשתי למקרא הדברים מפוזרת. גם כשמותר לכתוב פה מילים ללא צורך לשלם תמורתן או לפחד מצנזורה.. גם אז צריך למדוד את המילים. כולנו פה אנשים. דמם .. נפשם של האנשים פה אינו מותר עדיין (אני מקווה?) חבל שאת כישורי בכתיבה שלך את לא מנצלת בצורה תורמת .

ולרגע אחד

את לא הבנת שאין שחור ולבן, ושהאחות הזאת קורעת, קורעת את עצמה בעבודה קשה, סיזיפית וחסרת רחמים, ואין מי שיאמר לה מילה טובה. שיהיה ברור לגמרי, לא עלי כתבתי. ישבתי שלושה ימים תמימים בצד, והסתכלתי. ולגבי סייח: יש בינינו ויכוח עתיק יומין מה מותר לכתוב ומה לא, את לא השכלת לראות את הביקורת שהטיח בי בלי כל רגישות, כי את לא מכירה את טיב ויכוחנו, אז מדוע זינקת להגן?

אני לא צריכה לצייר לי שפם

יש לי כבר. ואני חוזרת ומבקשת [כמו שביקשתי מפרח], אל תתערב בדברים שאינך מבין בהם.

השתמשת בפורום על מנת לנגח בפומבי

ואת מצפה שלא נתערב? עשית מעשה שלא מקובל על משתתפי הפורום פגעת פגיעה אישית באחד מחברי הפורום לו רצית להעיר לאותו חבר שכביכול פגע בך יכולת להשתמש במסר אישי ולא בפומבי לכן אני משתמש באותה פלטפורמה פומבית על מנת להוקיע את מעשייך בפומבי.

הכל נשאר במשפחה,

ילד אחד חוזר הביתה מבית הספר ואומר לאמו: אמא את יודעת היום ראיתי את אבא נוסע ולידו ישבה דודה אסתר רציתי להגיד להם שלום אז רצתי אחריהם פתאום אבא נכנס לאיזה חורשה ירד מהמכונית הוא הוריד לדודה אסתר את החולצה ודודה אסתר הורידה לו את המכנסיים.. האמא אומרת לילד שלה תחכה כשאבא יבוא בערב תספר לו את הסיפור. בערב מגיע האבא הילד מתישב לידו ואומר לו אבא אתה יודע היום ראיתי אותך ואת דודה אסתר נוסעים במכונית רצתי אחריכם כדי להגיד לכם שלום נסעתה עד החורשה ואז ראיתי אותך מוריד לדודה אסתר את החולצה ודודה אסתר מורידה לך את המכנסים בדיוק כמו דוד יעקב עשה לאמא כשהיית במילואים...

למעלה