האזנה משותפת: קווין 1

khammel

New member
האזנה משותפת: קווין 1

אוקיי, הנה זה מגיע... נובמבר כבר כמעט פה, ממש עוד כמה דקות, ואני -- כמו בכל שנה -- נכנסת למצב קוויני מדוכדך. בעצם, לא כמו בכל שנה, כי משנה לשנה הדכדוך נהיה קצר יותר וקליל יותר, פחות מלנכולי ומעט יותר נוסטלגי. אבל בכל זאת, ה-24 בנובמבר נשאר חקוק אצלי בתודעה. נובמבר זה הזמן שבו אני מאווררת את אוסף התקליטורים ונזכרת למה בעצם אני כ"כ אוהבת את הלהקה הזו וכמה שהאובדן של פרדי היה גדול. הוראות האזנה: נא להאזין לאלבום היומי מתחילתו ועד סופו, בלי הפרעות (במידת האפשר) וברציפות (חשוב!). לא מדלגים על שירים ולא מבלגנים את סדר ההאזנה. מאזינים לאלבום כפי שיוצריו התכוונו ומקדישים תשומת לב מלאה לכל שיר ושיר. אפשר ואף רצוי לשבת עם מחברת כתיבה ולכתוב נקודות למחשבה/דיון בפורום. לאחר ש"עיכלתם" את הדיסק וחשבתם קצת על מה האלבום מעורר בכם -- נכנסים לפורום ומשרשרים כאן תגובות. האזנה נעימה!

khammel

New member
אז מה... לאף אחד אין מה להגיד?

אתם מחכים להזמנה מיוחדת?

GreatKingRat

New member
עכשיו נכנסתי לפורום

ובדיוק התחלתי לשמוע את קווין1. כשאני אסיים אני אכתוב תגובה.

GreatKingRat

New member
אוקי

נראה שהאלבום הזה הוא מין מעבר בין שנות ה60 לשנות ה70. אני אוהב רק חצי מהאלבום, החצי השני נראה לי די חובבני מבחינת כמה דברים, אבל עדיין, זה האלבום הראשון של קווין. Keep your self alive- שיר קצבי ומגניב, הבחירה הנכונה לסינגל, אבל בהחלט לא השיר הכי טוב באלבום. Doing alright- השיר האהוב עלי מהאלבום, הוא פשוט שילוב של הרבה דברים. Great King Rat- גם שיר מדהים, בפעם הראשונה ששמעתי אותו הייתי בטוח שיש בו הרבה עבודת סינטיסייזר, ואז גיליתי שלא והייתי מופתע מאוד. My Fairy King- שיר שחזר בזמן מקווין2 והסתנן לאלבום בטעות. Liar- בשיר הזה יש הרבה מאוד דברים שמדהימים אותי מחדש, אבל תפקידי הגיטרה כאן הם הטופ. מעניין כמה זמן הם עבדו על השיר הזה. לכל שאר השירים אני לא מתחבר בכלל. טוב, זאת דעתי על האלבום, למרות שאין כאן ממש על מה לפתח דיון, וכשאני קורא את זה עכשיו שוב זה יצא די מעפן, אבל לא נורא. מחר (בדיון על קווין2) כשהשעה תהיה יותר נורמלית, אני אכתוב משהו יותר טוב.

Miss Menta

New member
אוקיי. ../images/Emo205.gif

בעקרון זה אחד האלבומים הפחות האהובים עליי. מעטים השירים שממש עושים לי את זה. KYA- אחלה שיר, קצבי ומגניב. GKR- השיר האהוב עליי מהאלבום.לא יודעת, הוא עושה לי משהו כזה. מאוד אוהבת. MFK- גם, אני מאוד אוהבת את השיר הזה. הקול של פרדי מאוד מיוחד שם, השיר מרגש אותי. DAR- גם, אחד מהשירים האהובים עליי. SAD- שיר מקסים. כל שאר השירים נחמדים, אבל לא ממש אוהבת. וסליחה על הקיצורים, פשוט אין לי כח לרשום ;; מי שרוצה שם של קיצור במלואו אז שיגיד.

queen106

New member
מה אף אחד לא מתחבר ל- jesus?

שיר מורכב ולא פשוט בהאזנה ראשונה, בהתחלה אפילו נרתעתי ממנו, אבל היום אחרי שנים רבות של האזנה אני יכולה לומר בבטחה שהוא אחד מהקלאסיקה..נושא הולדת ישו וסיפורו דרך בית לחם קצת מרוחק ממני וכאן נכנס תפקידו של פרדי שמרשים פה בקול "צעיר" (נטול השפעות הסיגריות) וקטעים פרוגרסיביים שפשוט נותנים לקווין כבוד מתוך שאר השירים בדיסק.... The Night Comes Down הוא שיר פרווה כזה, נחמד ביותר ורגוע, אבל מרגיש "תלוש"... Doing All Right - פשוט אחד השירים היפים ביותר של קווין, ומסמל עבורי את קווין האמיתית, לפני מפלצות האצטדיונים, כיבוש יבשות וסיבובי הופעות, אלא המוזיקה הקטנה בגיגים של חצות, שיר נפלא לסיים איתו את היום ובשבילי מסיים גם את האלבום!

Jesus

הוא השיר האהוב עליי באלבום. אחד השירים הכי טובים של קווין, לדעתי. מפתיע אותי שלא עשו אותו בלייב... ובקשר ל-Doin' All Right, אני מישום מה מעדיף את הגרסא של סמייל, כנראה בגלל הפתיחה. היא יותר יפה לדעתי על גיטרה מאשר על פסנתר. יש לי עוד מה להגיד על האלבום, אבל אני חייב רענון זכרון... יקרה בקרוב.

khammel

New member
מתנצלת על האיחור. הגעתי. אפשר להתחיל ../images/Emo8.gif

יש משהו מאד מיוחד בדיסק הראשון של קווין. אני אף פעם לא יודעת להחליט אם זה הקול הבוסרי של פרדי, שרק לרגעים מתגלה באלוהיותו, או שאולי זה השילוב בין איכות הקלטה מזעזעת ליכולת מוזיקלית גבוהה שהופך את ההאזנה לרצועות הדיסק למהנה ומפתיע. אני חושבת שצריך איזושהי בגרות מוזיקלית כדי להינות מחלק גדול מהשירים. למרות שזהו הדיסק הראשון של הלהקה -- ואלי דווקא בגלל זה ובזכות שאריות ההשפעה של טים סטאפל וסמייל -- המוזיקה בועטת ומורכבת הרבה יותר מהאלבומים שבאו אחרי. לא מורכבת סגנונית כמו שמורכבת מבחינת טכניקת נגינה ומקצבים. אחרי ששומעים את הפגנת היכולת של רוג'ר בדיסק הזה, אי אפשר שלא להעריך אותו כמתופף. הוא אולי לא המתופף הכי מדוייק שבעולם (בדיסק הזה) אבל הוא בהחלט מן המעניינים שבמתופפים, ממבט הלחנה. עוד הבחנה שלי מההאזנה השנה -- לאן נעלם הבס??? טוב, אני יודעת לאן. לקח זמן עד שמצאו את ג'ון... וכו'. בכל זאת, חבל. זה משאיר אותי לתהות איך היו יוצאים השירים אם קווין היו מקליטים את האלבום מחדש, נניח ב-1990. ולדיסק עצמו: את KYA שמעתי לראשונה בביצוע של לייב קילרס וזה אחד השירים שהדליק אותי על הלהקה. המקצב הסוחף, התופים, המילים... כל אלו נשמעים קצת אחרת בביצוע המקורי ועם זאת, יש ברצועה הזו קסם שלא נס ליחו. הריבוד של הגיטרות בסטריאו עם מנגינת נושא שכאילו מרחפת מעל שובה לב ואוזן גם בשמיעה המאתיים. והסאונד של הגיטרה... עדין, הרמוני וכ"כ שונה ומיוחד. Do you think you're better everyday? No I just think I'm two steps nearer to my grave גאוני. פשוט שיר גאוני. והגירסה האבודה של KYA שחיכתה לי בסוף הדיסק ושכבר שכחתי מקיומה היתה הפתעה מענגת. אני חושבת שהפעם היתה פעם ראשונה שממש נהניתי לשמוע את ההבדלים והבנתי אותם לעומק. ואז מגיע Doing All Right היפהפה ואני נמסה לתוך האלבום הזה. אחד ה-שירים של קווין שמשלב בין בלדה שקטה לסיום כסחיסטי חסר רחמים סגנון שנות ה-70. כבר לא כותבים שירים כאלה.
אבל לא יעזור, Great King Rat היה ונשאר המנצח של האלבום. מינון טוב של רוק + מילים "עם ביצים" שקווין פשוט לא העיזו לכתוב אחרי האלבום הזה. My Fairy King מגיע ומראה לאן פניה של קווין מועדות, מגלה לנו את הפוטנציאל האדיר של פרדי כזמר-מלחין ושל בריאן כאשף הרמוניות. אבל זה כנראה אחד השירים שאחרי שמתרגלים אליו, הופך להיות פחות מעניין. עדיין שיר מצויין, אבל יש באלבום טובים ממנו. Liar, למשל. מזכיר קצת את TYMD אבל מאד שונה ממנו. אח... התופים האלו. והגיטרות. ופרדי. איזה שיר נפלא. Liar/I have sailed the seas/Liar/From Mars to Mercury ותחשבו על זה. The Night Comes Down מגיע ומשכיח את טים סטאפל ואת Doing All Right. קטע הפתיחה האקוסטי פשוט מצויין והשיר כולו מגוון ומפתיע. פנינה אמיתית. Modern Times Rock'n'Roll מגיע ומזכיר לי למה אני לא אוהבת שירים של רוג'ר. שיר סביר. משעשע ומהנה לרגעים, אבל... נו, מה לעשות... זה "שיר רוג'ר". נקסט! בעצם, צריך להיות נקסט פעמיים כי את Son and Daughter אני פשוט לא אוהבת. שיר זפליני מאד, עם גרוב כבד מספיק לסאבאת'. שיר שהוא לא קוויני בעליל ולמרות שאני מגלה בו כל פעם דברים חדשים, אני לא מצליחה להתחבר אליו ממש. ואז מגיע השיר שראוי לתואר השיר הכי לא צפוי של קווין: Jesus. למה לכל הרוחות הם כתבו שיר על ישו? תהרגו אותי, אני לא מבינה את פרץ הדתיות הזה עד היום. ניסיון לכתוב שיר סיפורי? ניסיון להיות פופולריים בקרב חוג ההורים? מה? אבל אם נניח את זה רגע בצד - השיר הזה מציע כמה רגעי גיטרה עילאיים ולמעט הטקסט, הוא שיר ממש טוב. Seven Seas of Rhye חותם את החלק הרשמי של האלבום, מנבא טובות לבאות. Mad the Swine כמו Jesus הוא שיר איכותי ומפתיע לטובה. משום מה, תמיד נתקע לי הפזמון שלו בראש, מה שהופך את השיר למעצבן ממבט מסויים, אבל אי אפשר לבוא בתלונות על שיר שמקבלים כבונוס לאלבום, נכון? לסיכום, מזל שהוצאתי את הדיסק מהאוטו, כי אחרת הוא כנראה היה נשאר שם איזה שבוע שבועיים. זה מה שקורה בדר"כ. אחד האלבומים המוצלחים של קווין ועם התחלה מבטיחה שכזו, מה הפלא שהם צברו קהל מעריצים.

Teo Toriatt

New member
זה בסדר

כל דיסק אחרי שבועיים באוטו הופך אוטומטית לאוסף שירי QUEEN.

BQL

New member
די בקיצור...

יהיה מיותר לחזור על מה שקרן כתבה לפניי, אז אני אכתוב רק את השונה... Keep Yourself Alive הוא באמת אחד הטובים באלבום, מכל הבחינות, המילים הקצב ובמיוחד התיאטרליות בשירה. את Doing All Right אני די אוהבת אבל הייתי יכולה לאהוב אותו יותר בלי "הכסחיסטיות" הזו שבאמצע ולקראת הסוף, לא להרוג אותי, אבל זה נשמע כאילו הם די סתם התפרעו בקטעים האלה. Great King Rat אפלולי ותוקפני במובנים הכי טובים של המילים האלו. ויש בשיר משהו כ"כ מוחשי, שכשאני שומעת אותו הזה אני פשוט רואה מולי את אחד הנבלים הגדולים. My Fairy King הוכתר מבחינתי לטוב ביותר באלבום. הוא אמנם די צווחני, אני מניחה שאפילו יותר ממה שהוא אמור היה להיות, בגלל איכות ההקלטה, אבל עדיין אין שירים שמשתווים לו. Liar, במקום השני, הסגנונות השונים המעברים החדים, התופים, הגיטרה, והקול של פרדי בצורה הכי נקייה ומדויקת באלבום כולו. Modern Times Rock'n'Roll לא יודעת איך קוראים לזה אבל זה די מיותר. Jesus, לא מבינה, ועוד פרדי כתב את זה, אבל כמו שכבר אמרו, פרט למילים הוא די מוצלח. Seven Seas of Rhye כמו שיר סיכום לאלבום, גם במוזיקה, וגם בעלילה שמלווה את האלבום (לא בא לי לפרט כרגע, אולי אח"כ). במשפט סיכום אחד : בתור אלבום ראשון הוא באמת מאוד מורכב ומגוון, אולי אפילו יותר מהשני.

D Lilah

New member
המ..

זה אחד האלבומים היותר כבדים של קווין לדעתי, הרבה יותר התחברתי לשירים כמו Great King Rat ו Keep Yourself Alive שמשעשעים אותי מאוד.[בעיקר בגלל שיש בהם הרבה מסרים לחיים שאני אישית לקחתי איתי] My Fairy King : השיר האהוב עליי באלבום, ללא ספק. הוא פשוט מקסים אותי, כל פעם מחדש, בעיקר הסוף שלו והמלל, פרדי פשוט מתעלה על עצמו פה לדעתי. Doing All Right: שיר מאוד מקצועי לדעתי. הוא מכיל המון המון מהידע של בריאן לדעתי, והעובדה שהקולות של כל הלקה נשמעים פה עוזרת מאוד. המנגינה שלו די ממכרת. Liar: שיר עם המון רמיזות דתיות. זה די מציק לי אבל אני מניחה שברוח התקופה הוא חמוד והמסר שלו אחלה. [אל תתיפסו עליי בקטע של הרמיזות הדתיות שהזכרתי כי אני די מנפחת את זה בגלל שאני אדם מאוד מאוד מאוד אנטי דת ><"]. אני מתה על הקליפ של השיר הזה. Modern Times Rock'n'Roll : שיר הרבה פשחות גלאמי ויותר נוטה לכיוון שלח ההארד לדעתי. [ ברור שזה בגלל שהוא של רוג'ר] הוא כיפי ונשמע אדיר כמו כל שיר של רוג'ר והוא מחזיר את האלבום הזה, שלדעתי נוטה טיפה לחלומות, לקרקע. Jesus: אני מתה על המלל שלו, יכול להיות בגלל שאני אוהבת את הסיפור של ישו, הרבה מאוד מהשיר הזה הוא המלל שלו. כלומר, חח, אי אפשר לפרסם בבריטניה [או בכל מקום] שיר שקוראים לו Jesus ולצפות שיתייחסו למנגינה :p. Seven Seas of Rhye : שיר שלפני שנה שנתיים לא ממש הצלחתי להבין את המילים שלו [לא שאני עדיין מצליחה עד הסוף אבל שהיה] בעיקר בגלל האנגלית שלי שעוד לא מפותחת משהו. ללא ספק, זה אחד השירים הכי טובים של קווין והוא סוגר את האלבום באווירה טובה. לסיכום: מה שהפריע לי באלבום הזה הוא איכות ההקלטה ששיכול לגרום לשירים מסויימים להשמע צורמים משהו ובאופן כללי רואים זה האלבום הראשון של הלהקה, כלומר, הם די מציגים פה כל מה שיש להם [ טיפה מכל דבר] ורואים את זה בבירור אם מסתכלים על כל האלבומים אחריו.

למעלה