האושר המיוחל

מירב189

New member
האושר המיוחל

רוצה להרגיש את האושר המיוחל לי
לחוות את הרכות הנעימה מאותה החוויה
לדמוע משמחה כאשר ארגיש ממצה את חיי
לשבור את הדממה והקפאון
את ההצפה הקשה שמותירה אותי בהלם מהמצב
להאמין בכל כוחי שזוהי תקופה שתחלוף
ואקבל את הטיפול הטוב בכדי לאזן את רגשותיי ומחשבותיי

אמצא את אהבתי וארגיש אותה מכל הביטיה
אחוש זאת בכל ליבי ועורקיי
אקבע את התקווה והאופטימיות בכל דרכי
שאוכל להתנהל באהבה, ברוגע וללא פחד
אקבל את עצמי כפי שאני, אך גם אדע
לשפר את חזותי פנימה וחוצה לי

אבין שהחיים הם מתנה ורק צריך לדעת את סוד הקסם
יותר לעומק, ממש לחוות את העוצמה שחיים מאתגרים ומספקים
אגשים את כל שאיפותיי וחלומותיי
מתוך אמונה שאפשר להגשימם על ידי מסלול דרך
המביאה אותי לחוזק, בהכרת העצמאות ויכולותיי

רק שנשאר לי לחוות עוד דרכים נסתרות או גלויות
עם אותו הסוד הטמון בהן באמונה ובאהבה
לחיזוק שורשיי ובכך הכל יהיה שליו, רגוע ואמין
ואדע להמשיך באותה דרך בכדי להעשיר
באוצרותיה של דרכי המיוחלת מהקדוש ברוך הוא
בטנא מרובה מכל טוב
במסע חיי עד כלות

בתקווה שאכן הכל יתגשם כשיר זה.....

מירב189

New member
כואבת כל כך, מרגישה נדנדה מאחר ופגועה מאוד גם ממשפחתי

משפחתי לא קיבלה את המחלה הנפשית שהיתה לי ולכן כל הזמן מתייחסת אלי כאל חולת נפש.
גם שכעסתי על הצוות במרפאה לעיתים והיו לי מחשבות אובדניות ואני כמו טיפשה שיתפתי אותם ועל זה שהם עושים לי בדיקת שפיות כל הזמן במרפאה במעקב בכדי לראות שהמחלה לא תחזור, למרות שהם טעו באבחנה לפי גם הרופאה שהיתה לי שפרשה לפני כשנה.
מאז כל הזמן עושים לי בדיקת שפיות ואחותי ואחי אומרים זאת לגיסתי לשעבר שהיא מאוד בקשר איתנו, לאחיינית ולאחיין שלי ואחי אומר לחברה שלו וכולם עושים לי בדיקת שפיות כל הזמן.
בנוסף אבא שלי כל הזמן אומר ליד כולם שאיזה מזל יש לו שהאישה שלי חולה כמו הבת שלי.
לא משנה שאימא שלי סובלת מדמטציה ואומנם גם פסיכוטי, אבל יותר דמנטציה, אבל למה האלימות המילולית הטפשית הזאת כדי להעלות את האגו המסריח שלך, אין יותר גועל, פשוט לא ניתן לתאר זאת במילים.
לא מספיק מה שחוויתי עם הצוות והוא מודע לכך ואחר כך הוא משתמש לרע בזה ואומר לי שהם צודקים כי את משוגעת.
לפעמים אני לא מתייחסת רואה אותם קטנים ואני הגדולה שלא מתייחסת ועונה לטפשות שלהם, לעיתים עונה לאבא שלי אך הוא מגיב בצורה קשה, כך שלא רוצה להתייחס יותר.
מאמינה במי שאני, ביכולות שלי באינטליגנציה שלי ובמי שאני ואף אחד בעולם לא ישבור את כל האישיות והחוכמה שלי וכל האלימות המילולית זה שייך לתסכולים שלהם ולמחלות שלהם ולא לי.
כמה כואב להרגיש פגיעה אחר פגיעה ועוד מהמשפחה שלי שהיא הבסיס בחיים. לא משנה שבילדות הם התעללו בי, אך למה עכשיו, קשה לראות אותי מאושרת או כאובה ולעזור לי במקום להשפיל אותי.
יש חשק ממש לא לראות אותם ולהיות בקרבתם וממש אפילו בחג לברוח מהבית ולא להיות איתם, מצידי לעשות בבית מלון לבד, רק לא להיות איתם, רק לא לחוש את תחושת התסכול שלהם.
רוצה להאמין שאהיה חזקה יותר והשיר שכתבתי באמת יצא לפועל ולא אצטרך לסבול יותר וכבר אעוף מהבית הגועלי הזה, למרות שאין באפשרותי כעת.
לא מצליחה לישון, כל כך טעונה ועייפה מכל הפגיעות מכל הכיוונים, כמה אפשר...................................?
&nbsp

מירב189

New member
החלטתי לא לחגוג את החג עם משפחתי, אין לי מקום להיות עם אנשים

שלא יודעים לכבדני.
כנראה שאחגוג בחב"ד ליד הבית שלי.
כמה כואב שדווקא המשפחה שרואה אותי כל כך סובלת ומתייסרת, פשוט גורמת לי למפח נפש.
&nbsp

מירב189

New member
לא מרגישה תחושת שייכות בחיי באף מקום

המקום שכל כך אהבתי והצוות שכל כך תמך בי במשך שלוש שנים, נתן לי תחושת שייכות שתמיד יש את הפינה עבורי, לאחר הפסקת התרופות לאחר 3 שנים, חלה החרפה, הם פשוט לא היו כפי שהיו, רצו לראות איך אני מתנהגת ללא תרופות.
למרות הכל וגם אם לפעמים הייתי עוזבת כי לא יכולתי לסבול את תחושת הכאב שהם כבר לא כפי שהם היו, הייתי חוזרת רק לא לחוות נטישה, פרידה, עזיבה, נידוי, עלבון, כעס, תסכול, השפלה, - ממש ללכת בכל מחיר אל הבית החם שנתן לי תחושת שייכות.
לצערי לאחר 5 שנים בעקבות הביקורת על המרפאה והרפורמה החדשה וכל מה שסיפרתי להם על המטופלים והמתנדבים הסמויים ובגלל זה חלק מהצוות שהיה מטפל בי באופן רציף ותמידי היה בלחץ והרופא שלי גם עזב חשבתי שהעוגן שלי פשוט התרסק, הוא היה כל כך לבבי אלי, גם אם לפעמים היה לא היה מקבל אותי מתי שהייתי צריכה אותו, אבל הנוכחות שלו, הרוגע שהוא השרה לי שאפילו חשבתי שאני מתאהבת בו, מרוב שלא יכולתי בלעדיו, אך לא התאהבתי אלא רציתי את תחושת השייכות שלו שהוא העניק לי בכל כולו, לכן רציתי אותו כל כך עד שהייתי מבולבלת וחשבתי שאני מאוהבת בו, אך התייעצות עם כמה גורמים, אמרו שלא, פשוט הוא היה עמוד התווך עבורי.
הוא בלחץ מהביקורת והסמויים במרפאה וככל שנתתי לו פרטים והבין שזה כבר לא יהיה כפי שהיה, הוא פשוט נטש אותי ועזב את המרפאה, כמובן זה לו כלפי, אך כך זה מרגיש.
ושאר הצוות היו בלחץ ורצו לשמוע עוד עדכונים ממני כי היו לי אינפורמציה מגורמים מוסמכים והיו כל כך חסרי אונים מול הבכי שלי שהמקום שלי והבית החם שלי עומד להסגר והם גם מאבדים את עבודתם.
אך כאשר הרופא החדש בא במקום הרופא שפרש האהוב, ששמע את דברי נלחץ וכטירון חדש במרפאה הלך לדווח למנהל המרפאה, אין לי בעיה בזה, אך עשו את בצורה כל כך פוגענית, כל כך עלובה, כל כך לא מתחשבת, בלי שום התייחסות לכל מה שאמרתי להם על מה שהביקורת גרמה לי.
הרגשתי כל כך מושפלת גם היו איומים כלשהן תחילה על ידי הרופא שאם לא אעשה כך וכך אז אעזוב את המרפאה, כמובן שזה היה אבחון וידעתי כי שאר הצוות אמר לי לא כאשר התעצבנתי, אך היה קשה יותר שמנהל המרפאה והוא אמרו דברים זדוניים כדי לחסות את עצמם מהביקורת.
מרגישה שהבית שהייתי בו כל כך לא אמין בשבילי , יותר כבר אין את תחושת החמימות, היחס הכבוד ההדדי, העלבון, ההשפלה, נטושה, מבודדת עד שלא יכולתי יותר ועזבתי ובלי גם שום התחשבות לצרכים החיוניים עבורי, אולי ואינני יודעת אם באמת, אין באפשרותם להעניק לי בעקבות הרפורמה המעפנה.
כל פעם עוברות מחשבות בראש כאילו חוזרת, מדברת, מקבלת אתה בית החם שלי, רק לא להרגיש את אי השייכות, את חוסר אהבה והחום שהיה קודם, אך יותר ויותר קורסת בחור ענק וחלוד בתוך ליבי, כל כך נוקשה וכואב שאי אפשר לרככו.
גם שניסיתי עמותה כלשהי אך בגלל סטיגמה עברתי השפלות, שירות לא אמין ולא אינושי ולכן לא רוצה אותם יותר.
בנוסף שרציתי לעבור לקופת החולים גם שם השירות לא היה אמין בגלל שלא רציתי טיפול פסיכיאטרי אלא רק פסיכולוגי והוא אמר שאם אני רוצה בתשלום אז יש פסיכולוגים עבורי ואם אני רוצה בחינם אז כרגע אין ולא יודע איפה ורק רצה שאני אעשה העברה.
הבנתי שפשוט רצה לקבל כסף עלי ממשרד הבריאות כמטופלת חדשה בעקבות הרפורמה החדשה שכבר התחילה ממאי שעבר.
תחילה הסכמתי והוא כתב מכתב למרפאה במרכז לבריאות הנפש בכדי לעשות העברה והמזכירה העבירה אותי לרשומות רפואיות ובסופו של דבר ראיתי את סגן מנהל המחלקה שהיה הרופא שלי בתחילת דרכי במרפאה ואמרתי לו שאני צריכה דחוף והוא נתן תשובה בזויה כדי שאני לא אעשה את העברה.
ואחר קרה מה שקרה.
לאחר מכן, משפחתי לאחר שסיפרתי להם על כאבי ועל כל הבדיקות השפיות מתוך חשש שיקרה לי משהו, כל הזמן עושים לי בדיקת שפיות ואבא שלי מתנהג אלי בצורה פוגענית באלימות מילולית ששוברת את ליבי כאילו אני חולת נפש ומשוגעת ליד כל הנוכחים במשפחה.
לכן הם כבר לא משפחתי, לא רצויה שם, לא שייכת, אין שום חום ואהבה, כמה שניסיתי להדחיק את זה אבל דווקא ברגעים הכי קשים שלי הם פעלו ההפך ממה שהם צריכים היו לעשות.
לכן את החג כנראה אעשה בחב"ד ליד הבית שלי ורק לא להיות איתם, הם לא בשבילי בכלל.
והחברות שהיו לי בגלל אחת בגלל מצב קשה אינני יכולה להיות איתה וחלק היו סמויות במרפאה.
כל כך קשה, כך כך כואב שאין לי יותר את תחושת השייכות, הפינה החמה, האהבה, הרצון להיות עם, ממש רוצה להעלם רק לא לחוות את התחושות הקשות הללו , כמה שזה כואב, כמה שזה לא נתפס, כמה שזה חונק, מתיש שובר וממית אותי פנימית ואולי רק בגלל המטופלת שלי שהיא לא יכולה בלעדי אני מהווה עבורה כדמות אימהית ואינני רוצה לגרום לה, מה שלי גרמו, נשארת בחיים, כי זה לא חיים.
לא מוצאת שום אהבה בחיי ובטח לא בן זוג, מעולם לא היה, אלא קשר קצר ידידותי, אבל מעולם לא טעמתי את תחושת האהבה מכל היבטיה.
פשוט איננה, לא קיימת יותר כלל

מירב189

New member
רק אם היה לי כסף הייתי הולכת באופן פרטי לרופא שלי שפרש, אבל

אין וזה הורג אותי, חושבת שאולי זה היה יכול להציל אותי.
&nbsp

מירבוש

אצלי בלב יש לך פינה חמה. שנית, מזדהה אתך לגבי הטיפול... הרופא שלי שהיה כל כך טוב אליי עד לפני כחצי שנה שינה את עורו לגמרי ומתנהג בצורה מחפירה ופועלים, מבטל לי תורים על דעת עצמו, לא אכפת לו שחזרתי לפגוע בעצמי, ואפילו שהעו"סית שלי דיברה איתו והסבירה לו את המצב שלי הוא הבטיח להקדים לי את התור ואחר כך אמרו שאין תורים עד סוף אפריל... הרפורמה המסריחה הזאת. מחכה כבר שיקבלו אותי את יודעת איפה.

מירב189

New member
תודה נשמה טהורה שלי, מאוד מבינה אותך, אני חושבת שיש להם לחץ

מהביקורות או מהרפורמה החדשה מגבילים אותם או משהו כי הבנתי מעוד אנשים שחווים ככה במרכז לבריאות הנפש.
ממש לא מבינה את עצמי, בדר"כ אני מאוד חזקה, כריזמטית, מנהיגה, יודעת לעמוד על שלי, אך כל מה שמסתיים בפרידות שהם משמעותיות עבורי ובמיוחד שמסתיימות בהרגשה רעה ואני חווה את זה כנטישה מאוד עמוקה אשר שוברת ומכרסמת את ליבי.
אף אחד לא מאמין מי שמכיר אותי שאני יכולה להיות כזו, כי יש לי חזות אחרת, אך פנימה כאשר אני חווה השפלה, נידוי, דחיה, נטישה, מרגישה אדם אחר, כאילו לא אני, מישהי אחרת, ממש תחושה של פסיכית, חסרת אונים שצריכה להיות בחסדיהם של אנשים בשביל חום ואהבה שיקנו לי תחושת שייכות כפיצוי לחסכי הילדות שהיו ממש ליקויים.
אני מרגישה עכשיו מעין שנאה עצמית שאני כזאת כרגע, למה פתאום נהפכת בבת אחת למישהי אחרת, שבורה, חלשה, כאובה, פגועה, נטושה - מה שמביא אותי להרגשה אפסית ואולי באמת אני כזאת, למרות שבתוכי אני יודעת שלא, אבל בגלל יחסם של הסביבה והמשמעותיים עבורי, מרגישה באי זהות קיומית, כאילו זו לא אני באמת.
לא מבינה את עצמי, הייתי מוכנה לעשות את הכל כדי לא להיות נתונה בחסדיהם של אנשים, זה ממש קורע אותי נפשית בצורה מאוד עמוקה ותהומית.
הצילו....................................................................... אינני יכולה ליותר............................................

מירב189

New member
שוב קשה לי, לא יכולה בלי הצוות שלי - למה אני כל כך דפוקה

למה אני לא יכולה בלעדהם, מה יש בהם אשר כל כך מאיים עלי.
כל סיום של קשר מאיים עלי, אבל שהקשר עם החברה שלי שהסתיים, לא קשה לי כמו הצוות.
מה כל כך יש במקום הזה אשר כל כך פרידה כל כך מקשה ומאיימת עלי.
למה אני מתנהגת כמו ילדה בת שלוש, למרות שאני לא כזאת, אלא רק בפרידות מרגישה כך.
אלוהים עד מתי אסבול את תחושת הטראומה מהילדות? היא לא תעלם כלל? ואם אצטרך להפרד ממשהו אחר, האם כך יהיה? זה פשוט הורס אותי, זה מוות פנימי.
אינני יכולה יותר לסבול את זה, זה הורס אותי מבפנים.
לא מבינה את עצמי, אני חזקה בדרך כלל, אבל הפרידה הזאת, מורידה אותי לקרשים.
שונאת את עצמי ככה, פשוט לא יודעת מה לעשות.
יורם, האם כדאי ללכת לשם ואולי לסגור את הפרידה שתהיה לי יותר קל בצורה של ללבן את הדברים, אבל לא יודעת אם אלך לשם אוכל להפרד מהם ואם זה יעשה לי טוב או לא?
יורם מה לעשות?

מירב189

New member
גם לאחר השיחה של מנהל המחלקה והרופא שלי כתבת

בגלל שהם שיקרו לי והלינו עלי דברים, אז כתבתי להם מכתב מאוד חריף ואמרתי שאני לעולם לא אחזור לשם, כי פשוט הם שרלטנים, לא אמינים והמקצועיות והשירות שלהם בגלל שואפת לאפס.
כי כל כך אכזבו אותי והתרשלו בתפקידם וכל זה מפחד מהביקורת.
מה לעשות וכיצד אוכל להשתיק את החנק והמוות הפנימי שהורס אותי?
&nbsp

מירב189

New member
גם אם אלך אולי הוא עוד פעם ישקר לי וגם זה יהיה רק מעקב

פסיכיאטרי ולא פסיכולוגי, אזי לא יודעת עד כמה זה יועיל.
קשה לי, זה ממש הורס אותי.

מה לעשות?

האמת, מירב, שאני לא יודע מה כדאי.
יש הרבה אי ודאות לגבי המצב,
ובמיוחד לקראת הרפורמה
ויש שיקולים של הראש (הגיון)
ושיקולים של הלב (רגשי)
ובסופו של דבר את תצטרכי להחליט.
אנחנו חיים בעולם של אי ודאות,
וקשה להחליט,
ואם זה לא מספיק -
אז גם לא להחליט - זו החלטה.
אז אני מחזיק לך אצבעות,
ומקווה שמה שתחליטי יהיה לטובה.
סומך עליך.

מירב189

New member
תודה יורם יקר

תמיד מילותיך מרגיעות אותי, ממש מנעימות את ליבי, מן ליטוף חם שכל כך תומך וגם אם לא ניתנת תשובה אלא חיזוק עצמי.
תודה לך על עבודת הקודש שאתה מקדיש לי ולפורום, אתה ראוי לשבח.
&nbsp
&nbsp

למעלה