האור והחושך
שלום לכולם
ברצוני לדבר קצת על נושא הקוטביות שקיים בעולמנו. הקוטביות נמצאת כבסיס בעולם זה - האור והחושך , טוב ורע , זכר ונקבה , חשמלי ומגנטי... כדי להגדיר טוב אנחנו חייבים את הרע , לצורך התייחסות. האחד לא יכול להיות קיים בלי השני , זה האיזון. אם אלוהים קיים אז גם השטן קיים... אבל מה זה בעצם השטן? ישות ענקית עם קרניים וקילשון??? הכל מטאפורות , סיפורי ילדים , דברים שלאנשים בעבר לא היה את היכולת להבין חוץ מיחידי סגולה. כיום כולנו יכולים לראות את האמת ולהבין דברים ברמה שלא יכולנו בעבר. למה אלוהים היה צריך לברוא את השטן? מה המטרה שלו? תאר לעצמך שאתה במסלול ריצה בתחרות , אבל אתה המתחרה היחיד. מה הטעם להתחרות בכלל? הרי גם אם תזחל עדיין תגיע ראשון , כי אין מי שיתחרה איתך , אין מי שיגרום לך לבחון את עצמך ואת היכולת שלך על ידי יצירת יריב שיתחרה איתך , מישהו שיציק לך וינשוף על עורפך , ויגרום לך על ידי התגברות עליו למצות את היכולות שלך , ולהרוויח את הניצחון. כמובן , עכשיו גם יש את האופציה להפסיד , אבל זו מהות הבחירה החופשית! אם השטן לא היה קיים , הבחירה החופשית לא היתה מתאפשרת , כי כולנו היינו ישר הולכים לאלוהים , מגיעים להארה ועוזבים את הגוף הפיזי , אבל אז לא היינו לומדים את כל מה שאנחנו לומדים כיום , גם אם זה לפעמים בדרך הקשה. השטן הוא לא מפלצת גדולה עם קרניים , הוא רק קול בראש שלי שמנסה להסיט אותי מהדרך הנכונה. ואז יש לי בחירה , כמו בסרטים המצויירים , להקשיב למלאך הקטן שיושב על הכתף, או לשטן הקטן שיושב על הכתף השניה... ואז נותר רק לבחור , ולהתמודד עם תוצאות הבחירה. וגם אם השטן מנצח אותנו לפעמים ומערים עלינו , אלוהים תמיד נותן לנו עוד הזדמנות לתקן... בברכת אור ואהבה יופיאל המלאך
שלום לכולם