אם כבר אראקל,אז
למרות שזה לא הכי קשור שבעולם,יש סיפור ידוע שקשור לאוראקל,שלפחות אותי עניין,בשל המסר הטמון בו. אז מי שבא,משום שיש בי רצון בלתי-נדלה להוכיח את טוב ליבי(חולשות אנוש,כבר הזכרנו?),אני רוצה לחלוק אותו איתכם.לעוד מישהו יש הרגשה של קומזיץ טיפשי של יום שישי בצופים,עם כל הסיפורים האלו

)? כנראה שזו רק השעה(לא לצחוק,אני בדרך כלל ישן בשעה הזו

אז זה הולך ככה,הסכיתו: סוקרטס היה יושב בכיכרות העיר,משהו בסגנון של שוק היום. רק שהיום על דברים שהוא אמר היו אומרים לו חבורת ארסים-תגיד לי,אחי,אתה יודע מזה דוקטור? כי אתה צריך אחד..או משהו בסגנון... בקיצור,הוא היה תופס אנשים תמימים וחסרי ישע ומתחיל לשאול אותם שאלות...בעיקר על אתיקה ומוסר. מטרתו הייתה להפריך את תפיסת עולמם בשיטת ה"אלנכוס"-שתי וערב. בדיקת כל הנחה,ולאחר מכן כל אקסיומה. אתם כבר מבינים לאן זה הוביל...אנשים היו באים ממרחקים כדי לחזות בפלא הצעיר. היה ברור ומובן שסוקרטס הוא החכם שבאדם. המיוחד והשונה והכל כך מושך,לפי דעתי, בסוקרטס היה שהוא מעולם לא הציג את דעתו שלו. שיחתו,או יותר נכון חקירתו עד זרא את יריבו הייתה מכוונת,כאמור להפרכת דעתם,ולא לבניית קונסטרוקציה משלו. סוקרטס סיכם את השקפת עולמו בכך שאמר:"מעולם לא התיימרתי לדעת;אם אני יודע משהו,זה שאינני יודע". במילים פחות מבלבלות,סוקרטס העמיד את ההודאה באי ידיעתנו דברים בבטחון כהנחת יסוד מחוייבת המציאות. ואם היה בא אדם שטען שהוא כן יודע,מהר מאוד היה מוכיח לו סוקרטס...אחרת. הדבר דומה לאנשים כיום,שמתיימרים "לדעת הכל"...ובעצם כשלונם טמון בראש ובראשונה בכך שהם אינם מכירים בכך שהם אינם יודעים. יום אחד הגיע אחד ממכריו של סוקרטס,ובקול צרוד מהתרגשות קרא לעברו של סוקרטס:האוראקל מדלפי אמרה שאתה החכם שבאדם!! כעת,חבריי,צריכים אתם להבין שהאוראקל מדלפי נחשבה באותם דברים ליודעת נסתרות. בעצם , כל דבר שאמרה התקבל בתורה מסיני. היא הייתה מקבלת מלכים,פילוסופים,ושליטים בביתה. השמנא והסלתא של החברה היוונית באותם ימים הייתה מבכרת לדבר אחד-שהאוראקל תגיד לנו מה יהיה,או מהי האמת,וכו´. היא הייתה נוטלת סמי הזיה,מסתכלת בכדור הבדולח שלה...ויאללה לטראנס

. בקיצור,כי עכשיו באמת עיניי נעצמות,סוקרטס,שגם האמין באלים(לפחות כך הצהיר,אך יש מקום לפקפק על כך),ובמהימנותה של האוראקל,בער מחימה-איך היא אומרת כזה דבר?? אני הרי אינני יודע דבר... אחרי שתר ברחבי יוון אחרי אדם חככם ממנו...ולא מצא,היה מוכן להודות בדבר אחד: אם אני כבר החכם באדם,והרי כך האוראקל אמרה,אזי חכם בכך שאני יודע יותר מכולם...אך יודע מה? יודע שאינני יודע. זהו

אני יודע,סיפור לא קשור,אבל שוב המלה אוראקל(ולא בפעם הראשונה) עוררה את תאבוני...מקווה שנהניתם,ואם לא-לא נורא

,אני נהניתי!

לילה טוב,וחלומות פז