האורך כן קובע...

ג ל נ ט י

New member
האורך כן קובע...

לאחר שדפקתי צלע ביום שאחרי ערב הבטיחות במבוא חמה היגעתי היום לתבור עם צלע ספר. הזדרזתי להרכיב את הצלע והגלשן והמראתי בשמחה די מהר הבנתי שמשהו לא בסדר והספיד באר לא מגיב טוב - החלק השמאלי היה מידלדל, והימני בסדר. מבט אחד לאחור הראה שהכבל זנב מוטה לצד ימין באופן לא שווה, דבר שהגביר את החשד. תוך איזה פחות מדקה הבנתי שמשהו לא בסדר ומיד הלכתי לנחיתה, מה שבטוח. בהתחלה תיכננתי לא לעשות פניות ולנחות הכי ישר שאפשר - לכיוון עומק שדות הנחיתה, בהמשך הרגשתי מספיק בטוח (באופן יחסי) לעשות פניות מתונות ולכוון לשדה הנחיתה הרגיל. לקחתי בחשבון שאם משהו ישבר - מצנח חירום בחוץ, אבל למזלי לא היה צורך. לאחר הנחיתה, ניסיתי לאתר את הבעיה ולא כל כך היצלחתי. עלתה סברה שהצלע שהירכבתי לא זהה באורכה לשניה והדבר נמצא נכון (הפרש של 6.5 ס"מ). מסקנות: 1) לאחר כל הרכבת צלע, לבדוק שאורכן זהה. זה נשמע מאד ברור, אבל אני הנחתי שאם יש לי סט צלעות במחסן (שהולך ומדלדל) מאותו יצרן ובאותו פרופיל - אז האורך בהכרח שווה. מסתבר שלא כך הדבר, במיוחד אם יש לך אורגיה של צלעות ... ומדי פעם אתה מקבל מחבר משהו שנראה ממש פונקט אותו הדבר. 2) תמיד רצוי ללכת לנחיתה אם משהו לא נראה או מרגיש טוב. מוטב לפספס יום גלישה מאשר חיים ביום. 3) לא יזיק להיות חשדן בבדיקת הגלשן - זה מיטשטש עם הזמן, ואסור שזה יקרה. נראה שהתעלמתי מהעובדה שכבל האף לא מתוח בצורה שווה - העובדה שהיתה רוח ערה בעמדה ושהגלשן מורכב בשיפע השקיטו את החשדנות שלי - וחבל. אל תנסו לפטור את חוסר השקט שלכם בתירוצים...

חגי

New member
עם כל הכבוד לולנסקי - ללא ספק ש

כבר בסיום ההרכבה היה צריך להיות לו ברור שמשהוא מאד לא בסדר. כבל האף השמאלי היה משוחרר לגמרי (למעשה הסט של הצד השמאלי היה משוחרר בגלל הצלע המקוצרת). בקיצור - , כל שינוי שנצפה במהלך ההרכבה במתח של הכבלים צריך מיד להדליק נורת אזהרה.

כל הכבוד למי שלא מתבייש לפסול במומו

ולשתף את האחרים. לא ברור לי איך לא שמת לב לזה עם החלפת הצלע ומיד. לפני מס' חודשים, הביא לי ירון צלע ישירות מהיצרן. מיד לאחר החלפת הצלע, הרי מניחים את הצלעות יחד בקיפול הגלשן, שמתי לב להבדלים באורך. הצלע החדשה הייתה קצרה בדיוק באינטש אחד. לא ברור לי איך לא שמת לב, שהרי אצלך ההבדל היה בערך פי 2.5 יותר גדול. טוב , כנראה שאתה רגיל להדחיק הבדלים באורך... אבל, עכשיו ברצינות, נראה לי שיצאת בזול. לדעתי, כשההדלים כל כך גדולים בדיהדרל בין הכנפיים, הדבר אמור לסבסב את הגלשן באופן הרבה יותר חריף מכפי שתיארת, בקיצור, קח צלע באורך הנכון, ואל תקצר את הארוכה יותר... ואם אתה צריך עוד עצות, יש לי למכביר, למשל: טול קורה מבין עיניך (אך אל תשתמש בה כצלע) או: מצלע האדם בראו את האשה, ואולי מצלע הגשלן בראו את מצנח הרחיפה. לסיום: יש לי חבר ילדות שתחביבו: גידול ורכיבה על סוסים. לפני שנישא לאשתו, הזהיר אותה שבשני דברים אליהם הוא מכור, לא תעז להפריע לו: כוס וסוס. על אותו משקל הזהרתי את אשתי (המכונה אשתי האחרונה...) ששתי נקודות התורפה שלי הן: אשה וגלישה. טוב, אני רואה שגלשתי. סליחה.

למעלה