האוצר הוא בתוכנו

דהאמא

New member
האוצר הוא בתוכנו

הרי לכם סיפור קצר שיאיר לכם את הדרך: אחד הנזירים בטיבט, היה צריך להעביר פסלוני זהב יקרים למנזר שנמצא מרחק רב ממקום הימצאו. מכיוון שלא ידע את הדרך יעצו לו חבריו כי ייקח את אחד הצעירים בכפר שילך איתו וייקח אותו למחוז חפצו, אך הזהירו אותו כי אותם צעירים הם גנבים וצריך להיזהר מהם. לקח לו הנזיר מדריך צעיר וביחד התחילו לצעוד לעבר המנזר. הלילה ירד, עצרו הנזיר ומדריכו כדי להעביר את הלילה במנוחה ושינה עד לבוקר שלמחרת. הנזיר שהיה עייף נרדם מיד. הצעיר ידע שהנזיר מעביר דברי ערך למנזר והחליט לחטט בתרמילו כדי למצוא את האוצר. חיפש וחיפש אך לא מצא מאום. קמו שניהם בבוקר והמשיכו ללכת עד רדת הערב, ושוב עצרו על מנת לנוח ולישון. שוב יצא המדריך בחיפושים אחר האוצר היקר בתיקו של הנזיר, אך לא מצא מאום. כך עשה גם בלילה השלישי והרביעי ולא מצא כלום. ביום החמישי בבוקר הגיעו הנזיר והמדריך לפתח המנזר ואז עצר המדריך את הנזיר ואמר לו: " עשה לי טובה, אני תשוש ועייף כי לא ישנתי אף לילה, ידעתי שאתה מעביר חפצים יקרי ערך, וכל לילה שאתה ישנת, אני חיפשתי בתיקך אך לא מצאתי מאום, אמור לי רק היכן שמת את האוצר?" הביט הנזיר ברחמים בצעיר וענה לו בפשטות:" במקום שלא חשבת לחפש, בתיק שלך". אז חברים, זהו המקום, האוצר שלנו נמצא בתוכנו אצלנו ולא בתיקו של אף אחד, האוצר הוא התובנה והאהבה שיובילו אותנו בדרך מופלאה במסע פנימה. מסע אל החופש

למעלה