האופציה הגרעינית-

טרה10

New member
האופציה הגרעינית-

פרופ' שלמה אהרונסון טוען כבר מספר שנים-[היום במוסף מעריב]שנאצר החל במהלכים של מלחמת ששת הימים-בגלל שקיוה לחסל את דימונה. לעניות דעתי-גם אם יש בזה הגיון-והטענה נסמכת על ארכיונים רוסיים-שנפתחו-הכוונה של נאצר היתה שלפני מותו הצפוי כי היה חולה קשה-יזכה לנקום את תבוסת 1948. אם כי התמיכה הרוסית במצרים-באמת מוסברת יותר-בטענת פרופ' אהרונסון.

Boogieman

New member
על מה אתה מבסס את דעתך?

דווקא חיסול דימונה נשמע מתאים הרבה יותר להשקפת העולם של נאצר ומטרותיו הפוליטיות מאשר סתם שאיפה לנקמה. או שאתה רוצה להגיד שערבי לא יכול לפעול ממניעים רציונאליים?

שינובי5

New member
הוא די צודק

כבר אבנר כהן טען כי דימונה הייתה נקודת מפתח בהבנת המדיניות המצרית, ותתפלא גם הישראלית. המצרים הצליחו לבצע גיחת צילום מוצלחת על דימונה, מה שמאוד הלחיץ את ממשלת אשכול. אברהם בן צור טען כי גורמים סובייטיים היו יותר ממעורבים בהתססת סוריה לקראת מלחמת ששת הימים - הוא חקר את הזווית הסורית. עכשיו - מה רע בשאיפת נקם?

Boogieman

New member
זה מה שאני חושב.

לי הסיפור של דימונה נשמע משכנע ביותר. אבל הוא אמר שהוא נוטה לחשוב שמה שהניע את נאצר היתה שאיפת נקם ולא שיקולים שקשורים לאסטרטגיה גרעינית, ואני שואל, על סמך מה בדיוק?

שינובי5

New member
נאצר בפירוש

רצה לנקום על 48 ועל 67 ועל יצירת בעיית הפליטים, וכן ראה במלחמה מול ישראל מנוף לשליטה והעצמת כוחה ומנהיגותה של מצרים בעולם הערבי ומחוצה לו. הוא התבטא על כך מפורשות. קיים גם ספר בין הנכבה לנכסה ( בעברית..) שם תמצא הרבה חומר ראשוני על ראיית נאצר, בכלל אם תרצה להתעמק פשוט תצטרך לקרא חומר רב שיש כיום על נאצר האיש ועל מדיניותו. אגב - האיש ללא ספק היה פוליטיקאי מאוד מאוד ראלי.

Boogieman

New member
זאת השאלה.

מן הסתם הוא רצה לנקום על 48, מי מהמנהיגים הערבים לא? אבל מכאן ועד ההנחה שזה היה הגורם העיקרי למדיניותו כלפי ישראל (יותר מכל השיקולים הריאליים שהיו בשפע) הוא גדול מאוד.

שינובי5

New member
התשובה איננה פשוטה

צריך להבין כי שאלת פלסטין לא הייתה בראש מעייניו תמיד, היו לו בעיות מבית שהיו יותר בוערות - אבל הוא נגרר לכך כל הזמן בשמה של הסולידריות הערבית והתעמולה שלו. הרצון לנקום אכן היה נקודת מפתח בשיקוליו, מתי כיצד וכמה היא שאלה שבפועל אין עליה תשובה. היום רו ההיסטוריונים די בטוחים כי הוא לא רצה את מלחמת 6 הימים, מצד שני יש מספיק מידע לפיו נאצר אכן רצה לפתוח במלחמה אך פשוט הקדמנו אותו. השאלה שלך נופלת למעשה בתחום הספקולציה. ברור כי הרטוריקה הייתה פראית מצד שני במעשי בין 56 ל-67 הגבול עם מצרים כולל הרצועה היה שקט למדי.,מנגד נאצר הכריז בפני הסורים כי מצרים לא תצא למלחמה בישראל על כל טרקטור שרוף...צא ולמד מכך מה שתלמד.

טרה10

New member
לא בטוחים..אבל פרופ' אהרונסון בטוח

שהסיבה העיקרית היא דימונה..בתמיכה רוסית.

שינובי5

New member
דימונה

הייתה בעייה מצריצ וערבית עוד לפני שהיא בעייה סובייטית. דימונה אכן הייתה שיקול חשוב ברצון של נאצר להתעמת עם ישראל. הטענה שלו היא לגטימית לחלוטין, מהם האחוזים ? זאת כבר אופרה אחרת....

Boogieman

New member
זה אף פעם לא מה שאני חושב

אני חשבתי שאני יודע מי אני והסתבר שלא! מבולבל?... זה מה שקורה שמנסים לגלוש דרך מחשבי האוניברסיטה. בפעם הבאה תשנה את שם המשתמש לפני שאתה מתנתק, אחרת אתה חשוף!

Boogieman

New member
אבל אל דאגה

אני מתנתק מיד (מה שצריך לעשות זה להתנתק מהמערכת לפני שאתה יוצא, אתה יכול לעשות את זה בשער הראשי של תפוז). רק רציתי להזהיר אותך.

למעלה