האופי האלים של...

האופי האלים של...

ביוםראשון, 16.10, מתנחלים פשטו על כרם זיתים של הכפר סאלם, בנפת שכם הציתו את הכרם, התוצאה כ 500 עצי זית נשרפו. ביום רביעי, 19.10, שוב פשטו מתנחלים על כרם הזיתים של הכפר וגדעו,לפי הערכה,לא פחות מ-250 עצים.

אני יודעת שגם אם נמצאים במלחמה יש

קווים אדומים כמו לא לפגוע באזרחים ובחי ובצומח. אני יודעת שבאיסלאם אסור לעקור ולשרוף צמחים ועצים בזמן מלחמה לא משנה מה יהיה. האם זו אותה גישה ביהדות? הזית הפך כנראה סמל לעמידת הערבי ודיבקותו באדמה שלו. לכן הריטואלי הדוחה הזה של מתנחלים חסרי מצפון שעוקרים ושורפים עצי זית ופוגעים בפרנסה של אנשים מסכנים שגם כך סובלים מההשפעות האיומות של הכיבוש.אלה מבחינתי נפשות מושחתות ורעות. כלבים חולי כלבת שפוגעים בכל משהו שמזכיר ערבי. ואלה הפנים שרואים בתחנות טלויזיה ערביות. אותן נפשות שמפריחות שם מפוקפק לכל העם היהודי. מעניין לדעת איפה הצבא היה והאם הצבא יחקור את העניין. פשוט גועל נפש!

ערןממ

New member
כאלה אנחנו, חיות.

כנראה שהקוים האדומים שלנו אינם מתקדמים כשל העם הערבי/מוסלמי הנאור. "אני יודעת שבאיסלאם אסור לעקור ולשרוף צמחים ועצים בזמן מלחמה לא משנה מה יהיה. האם זו אותה גישה ביהדות?" - חבל שזה לא כולל בני אדם. כנראה שלעקור עץ הרבה יותר חמור מאשר לטבוח באוכלוסיות שלמות. הייתי ממליץ לכולם לקרוא את ההודעה שלך, בעיקר לסאטיריקנים שבינינו, חומר טוב.

אז?

יאללה נרצח את כל הערבים ונעקור להם את עצי הזית, כי יש מחבלים. רק אל תשכח שני דברים: גם לנו יש מחבלים ובשנים האחרונות נרצחו יותר פלשתינים מיהודים.

תגובה צפויה - אף לא שמץ של גינוי.

יאללה, תמשיך לעקור ולשרוף, הרי זה לא רצח, סה"כ עצים (ומקור פרנסה). תמשיך להתגאות שהמנטליות הערבית רוצחת אנשים, והמנטליות היהודית רק עוקרת ושורפת עצים.

Ragamala

New member
אנחנו רק מורידים טון של חומר נפץ

על בנין. וזה באמת כלום לעומת כמה עצי זיתים

sela v

New member
נראה לי שכל צד מנסה לפגוע

בנקודות הרגישות. אצל הפלסטינאים זה האדמה ועצי הזית, ואצל היהודים אלו החיים. לכל לאום/דת יש מנהגים שונים. כמו שההינדים לא אוכלים בשר בקר, והיהודים לא אוכלים שרימפס. לכן מה שאת רואה כגועל נפש זה אותו דבר כמו שמחבל פלסטינאי עושה.

אז הפלסטינים לא אכפת להם מ-"החיים"?

סלע, ההשוואה שאתה עושה חיים מול אדמה ועצי זית בעייתית בעיניי. עצי הזית הם סמל לקשר שבין הערבי לאדמתו ועקירת העצים על ידי מתנחלים הוא ביטוי לסילוק ועקירת הקשר הזה. אני לא טענתי שצד אחד מלאך וצד שני הוא שטן. השטן מבחינתי הוא הכיבוש וההשפעות הנוראיות שלו על שני הצדדים: הישראלי והערבי. וכמה ששני הצדדים ישכילו לחזור למשא ומתן ולהידברות כך ייטב לשני העמים.

sela v

New member
לא התכוונתי שלא אכפת להם

מהחיים, אבל אם מדרגים למשל אדמה, חיים, צומח. הדירוג יהיה שונה בין אדם לאדם. זה לא רק שונה מעם לעם, אלא גם מאדם לאדם. גם ליהודים חשוב הצומח, ועובדה שהיו הצתות של ערבים של יערות בארץ.

masorti

New member
האופי האלים של...

ביום רביעי 26.10 בסביבות 4 אחה"צ התפוצץ מחבל מתאבד בשוק בחדרה. נכון לעכשיו, 5 נהרגו וכ-30 נפצעו. אגב, המחבל המתאבד היה פלשתיני. (כן כן... מהעם האציל שלבו כואב אפילו על עץ זית שנפגע.)

masorti

New member
אתה מצדיק את הפיגוע בחדרה?

כשאתה תגנה את הפיגוע בחדרה, ועוצמת הגינוי שלך לפלשתינים מול הגינוי למתנחלים תתאים ליחס בין 5 ישראלים הרוגים לכמה עצי זית עקורים - אז נדון בנושא מה אני מצדיק. הבעיה היא שלך כואב יותר עץ עקור במטע פלשתיני מאשר ישראלי הרוג בעיר מרכזית בארץ.

לא, אינני מצדיק את הפיגוע בחדרה,

ואינני מצדיק שום פיגוע מסוג זה. אגב, אתה טועה בבחירת הפעולה החשבונית. אתה מנסה כל הזמן לבצע פעולת חיסור ("קיזוז"), בזמן שלאמיתו של דבר מתבצעת פעולת חיבור. ההרג וההרס והכיבוש והדיכוי והפיגועים - כל אלה אינם מתקזזים, אלא מצטרפים זה לזה. סה"כ רצחנו יותר פלסטינים מאשר הם רצחו ישראלים - אתה יודע מצוין שזה לא רק עצי זית, שהם סה"כ מקור פרנסה וסמל היצמדות לאדמה. אבל, שוב: שום דבר אינו מתקזז! האם עקירת עצי הזית של פלסטינים מרככת את עצמת הפיגוע בחדרה? האם כך יותר קל לך על הנשמה?

masorti

New member
הטעות בחשבון היא שלך...

הפעולות הצבאיות שלנו (מה שאתה מכנה ברוב חוצפתך "דיכוי" ו"כיבוש") מקטינות את היכולת והרצון של האויב להמשיך לפגע, ולכן מתקזזות עם הפיגועים. כל חיסול של רב-מחבלים הוא כמה פיגועים פחות. אנחנו "רצחנו" פלשתינים? אתה מתכוון לחיסול מחבלים בכירים כמו יחיא עיאש? אני הייתי מציע שתתמקד יותר בנפגעי הטרור היהודים ופחות בעצי הזית הפלשתינים.

למעלה