האוספים שלי

11moti

New member
האוספים שלי

שלום לחברי הפורום.אני אספן רב תחומי(לדברי אישתי ג'אנקר)האוסף הרציני הוא בתחום הנשק הקר:סכינים, חרבות, כידונים לרובה(ביונטים) רמחים(כידוני הטלה),משטות וכו'.בנוסף יש לי אוסף של כלי צור רבים שמצאתי בשיטוטי הרבים ברחבי הארץ.חלק מהפרטים עתיק מאדדדדדד (כ-500,000 שנה לא -אין טעות באפסים)שפתאום מעמיד באור שונה את ההתיחסות לפריטים עתיקים... ובנוסף יש לי אוסף צנוע של שיני כרישים(רציני) אבנים/מינרלים שונים. ועוד אוסף- שרובו תוצרת עצמית- של מקלות טיולים ,שנעשה מענפים שגדלו בצורה מיוחדת(בשבוע הבע אצרף מס' תמונות בנושא)ו"שופצרו" דברים נוספים יוזכרו בהזדמנות אחרת.

שלום מוטי, ושוב - ברוכים הבאים.

לפני כשנה התחלתי להכין עבור הבנים, לבית הספר, אוסף קטן של אבנים ומנרלים. "נתקעתי" בשלב של הזיהוי, ולמרות שרכשתי ספר מצויין מחו"ל, עדיין אני לא ממש יודע מה זה מה. איך אתה מתגבר על העניין הזה?

11moti

New member
זיהוי

הזהוי בהתאם לתמונות בספרות,אבל הכי פשוט ללכת לחנויות מיסטיקה/ניו אייג' שמוכרות אבנים/מינרלים(ומיחסות להם תכונות וכו') ולראות מה השמות שם ולהשוות למה שייש בבית. יש יבואן בא.ת. רעננה שיש לו מגוון גדול. ושם גם ניתן למצוא פוסטרים עם תמונות שמות וכו' ואפילו אם אני זוכר טוב(כי הייתי שם מזמן)לוחות עם דוגמיות קטנות שייש עליהם גם את השם.

powo

New member
אוספים שלי גם

למוטי אני גר בערבה והמקום שופע במאובנים.יש לי אוסף שמתחיל מאמוניטים. גדולים ונגמר בצדפות וקיפודי ים קטנים.כמו כן יש לי חרב שקבלתי זהווי. באתר אספנט.כמו כן יש לי ביונט מאוזר שבא אלי כשלל ממלחמת 56.שאותו השמח. להחליף.כמו כן השמח לעזור לך במאובנים

זהירות...

אני חושב (זה בעדינות, בעצם אני בטוח) שאסור לאסוף מאובנים בטבע בישראל. אמנם בעצמי חיפשתי מאובנים לא פעם, ותמיד בדרך דרומה אנחנו עוצרים ומנסים למצוא משהו, אבל אף פעם לא הצלחנו. כנראה זה ההבדל בין תושב לאורח. המאובנים הכי יפים שיש לי הם דווקא מחנויות בחו"ל - יש לי דג מאובן, וצמחים, וכמובן אמוניטים, ויש לי גם טרילוביט גדול (קרוב ל-10 ס"מ), שזה סוג של חרק קדמון בן 450 מליון שנה. בשנה שעברה הכנתי להם תיבות תצוגה, ולקחתי לבית הספר כדי שהתלמידים בכיתות של הבנים יוכלו לראות וללמוד. הכנו דפי עבודה על מאובנים, הסברנו איך הם נוצרים והיה ממש נחמד.

powo

New member
איסוף מאובנים

לאבא של נעם .בגדול אתה צודק .יש לא מעט מקומות שאסור בהחלט איסוף של מאובנים.אבל אזורנו שופע במאובנים.מאחר ולפני מיליונים רבים של שנים. כל האזור היה ים.ולכן צריך רק לטייל .וכל אבן שניה יש בה הטבעה של יצורים שונים.

11moti

New member
איסוף

מצטרף ובגדול לדעת פאוו,אני גם מטייל הרבה ואוסף דברים.המקומות אינם שמורות טבע או אתרי חפירות ארכיאולוגיים.ואם אני לא אאסוף מחר יבנו שם בית עיר או קניון. מה גם שני רחוק מאד ממה שעשה משה דיין (עם כל הזכויות שייש לו בתחומים אחרים)ולו ולאחרים מפורסמים נוספים אף אחד לא רק שלא העיר,אלה שגם מכרו את האוספים בכסף רב וכו'.

11moti

New member
אוספים

אני שמח שגם אתה מתלהב ממה שישן.ואשמח להדליק אותך על ישן מאד מאד- בתחום איסוף כלי צור שרבים מהם יש גם בנגב. איזורי שדה בוקר מצפה והסביבה .לא הבנתי לגבי סוג החרב-על מה מדובר.בכל מקרה-אשמח להפגש ולעשות החלפות גם על הביונט.תוכל ליצור איתי קשר דרך האי מייל שלי .

powo

New member
אוספים

אהלן מוטי.אני גר בערבה.כך שיש כאן המון מאובנים אבל כלי צור אפס. החרב אי חרב אותומנית.אני לא אספן של נשק קר .אבל היא אבזר יפה.לגבי הביונט.אין לי כל רגש אליו.ממש בכייפ אפשר להפגש להחלפות.באיזה אזור אתה גר.האיימל שלי נמצא בכרטיס האישי.בתודה

11moti

New member
קשר

אכן שלחתי הודעה+ טלפון. אשמח אם תתקשר או תשאיר טלפון לקשר בדוא"ל שלי.

powo

New member
קשר

מוטי צר לי אבל לא קבלתי לא את הטלפון ולא את האיימל .אז שלח בבקשה שנית

למעלה