האומץ לגלות

האומץ לגלות

ד"ר אריקה לנדאו ז"ל כתבה בספרה "האומץ להיות מוכשר" על האומץ לו זקוקים המחוננים כדי לממש את יצירתיותם.
השנה במסגרת פעילות הקיץ של המכון נעסוק באומץ לגלות תגליות חדשות אודות העולם ואודות עצמינו.
ילדים סקרנים מוזמנים לחבוש את כובע הבלשים ולהצטרף לצוות "מכון אריקה לנדאו" בפעילות הקיץ, למסע בחיפוש אחר אופקים חדשים, תוך כדי שאילת שאלות, פתרון תעלומות וסודות חבויים.
כתובת האתר: www.ypipce.org.il

תמיד שמור לי מקום בלב לדוקטור אריקה לנדאו ז"ל

מזמן מזמן לימדתי במכון בפעילות הקיץ. סיימתי בדיוק לימודי playtherapy בבר אילן והתמחיתי במיומנויות חברתיות לילדים מחוננים. מאד רציתי להביא למפגשי הקיץ את המקום הרגשי, חברתי. לדוקטור אריקה היה קצת קשה לסטות מהמסלול הרגיל אבל היא די אהבה את קו החשיבה שהצעתי. בסופו של דבר יצרנו פעילות מקסימה על 'הסיפור על איש הירוק' מהכבש השישה עשר עם מסר של קבלת האחר, גמישות מחשבתית ועוד.

אורחת לרגע 35 פנתה אליי בבקשה לפרסם הודעה זו ובהתייעצות עם מנהלי תפוז, אשרנו.

נשמע ספר מעניין

אני - אחפש מידע, החוסר כישורים חברתיים מוכרים לי בתור מחונן ואומו לי שככול שאתה יותר מחונן כך הקושי עולה.
אז אצלי כנראה בגלל זה הקושי גדול מאוד אבל אני לא בטוח בקשר לזה, כי יש מחוננים חברותיים מאוד למשל אחי כזה.
מסתדר עם כולם ,ואני לא משום מה אולי בגלל האוטיזם.

הי נתנאל ונעים להכיר

גם אני חושבת שלא ניתן להכליל, אבל, במיוחד אצל ילדים מחוננים, ניתן לפעמים לראות שקושי זה בא לידי ביטוי. הסיבות רבות ומגוונת. החל מפער רגש קוגניציה ועד לחוסר שפה משותפת עם קבוצת השווים ועוד. כפי שציינת יש מחוננים בעלי כישורים חברתיים נהדרים, ויש כאלו עם 'קצת פחות'.

אשמח לדעת בן כמה אתה? (רק אם אתה רוצה לשתף. אתה יכול לענות לי גם בפרטי).
לבינתיים, שבת שלום

אני בן 22

מאובחן על הספרקטום במה שמכונה " תיסומנת סוונט" כך לפחות הגדירו אותי, לא מתחבר למחונן על ולא למבריק.
פשוט אדם .

למעלה