האומנם?

av_i_va

New member
האומנם?

שלום. אני מנהלת פורום שכן - אומנות שימושית. כ-18 משתתפות מהפורום החליטו להקים ביחד גלריה בה ימכרו את מוצרי האומנות שהן מיצרות. המדובר בסוג התארגנות בה הן מתחלקות בהוצאות וההכנסות - כל אחת בהתאם למכירות שלה. הלכו בין היתר למע"מ לפתוח תיק כמחוייב בחוק. מה רבה היתה ההפתעה כשהתגלה להן שאין כל אפשרות לפתוח תיק במע"מ מה שנאמר להן זה כך: או שאחת מהן תפתח תיק על שמה ותתחשבן מול כולן או שירשמו חברה. האומנם? ומה עושים אם 2 הדרכים לא מתאימות? אודה על המלצתכם.

נפתלי ג

New member
לאביבה

כאשר מקימים שותפות למע"מ , צריך למנות שותף אחד שעומד מול מע"מ. זה לא אומר שאי אפשר להקים שותפות.(האמת, לא נתקלתי בשותפות של 18 יחידים). מדוע חברה לא מתאימה? על פניו נראה שזו הדרך הנכונה, גם לצורך ההתחשבנות ביניכן.במקרה של שותפות כולכן חייבות לפתוח תיק במ"ה ובבטוח לאומי, להגיש דו"ח שנתי והצהרת הון וכל הענינים האחרים מול הרשויות. במקרה של חברה , תקבלו משכורת בהתאם לפריטים שנמכרו וזהו.

תמירי

New member
לאביבה-שותפות\חברה

אני גם תומך במה שנפתלי כתב ויותר: התחשבנות עם 18 שותפים זו "מכה" שאני לא בטוח שיש מישהוא שרוצה להכנס לדבר כזה. זה ניתן אבל חייבים למנות אדם שיערוך את ההתחשבנות הזו ולחשוב שזה כל חודש זה חשב בחצי משרה! חברת מניות לא תפתור את בעית פתיחת התיק ברשויות של כל אחת חוץ ממעמ. הצהרת הון לדעתי יקבלו בכל מקרה.

av_i_va

New member
תודה ../images/Emo39.gif

כפי הנראה כל הנושא באמת יותר מסובך מכפי שחשבתי יהיה עלינו למצוא משרד רו"ח ולשקול את כל ההיבטים המון תודה על עזרתכם

rccpa

New member
חברה ושותפות

תשקלו שימוש בחברה שקופה משנת 2004 ! יכול להיות פתרון מאד נוח ומתאים. רוני כ. רו"ח

למעלה