האומנם?

• פותח הנושא qet1
  • פורסם בתאריך

qet1

New member
האומנם?

בעקבות שרשור כלשהו בפורום שהבו היה לינק לשירשור בפורום הודעה קטנה נתקלתי בהודעה הזאת שבה נכתב: "הארולד יוראי (Harold Urey) ביצע בשליש הראשון של המאה את הניסוי שהיווה פריצת דרך לגבי התיאוריה של הווצרות החיים הראשונים על פני כדור הארץ. הוא לקח תרכובות כימיות שהוא קיימות באותו עולם קדום לפני תחילת החיים (גזים שונים, מתכות וכו'), העביר בהם חשמל, חימם אותם ומאותם חומרים לא ביולוגים נוצרו מולקולות אורגניות שמהוות בסיס לכל החיים שאנחנו מכירים היום. כלומר, ניתן ליצור חומר אורגני ללא שום תהליך ביולוגי. ועל כך הוא זכה בפרס נובל ב-1934." דברים אלה הדהימו אותי עד מאוד. הלכתי לגוגל וחיפשתי Harold Urey 1934 .... התוצאה שקיבלתי אמרה שהאדם המדובר זכה בפרס נובל לכימיה בשנת 1934 על כך שגילה את.....המימן הכבד. עכשיו השאלה שלי היא: האם כותה ההודעה טעה רק באדם/בשנה או שכל העניין עצמו מופרך? או בקיצור: האם היה חוקר כזה, האם היה ניסוי כזה והאם אתה יכולים לתת לי לינק שמאשר זאת? תודה

ארינמל1

New member
הטעות היא בשנה

הניסוי נעשה ב1953. תחפש בגוגל "Harold Urey Abiogenesis" ותמצא הרבה קישורים ואיזכורים לניסוי.

qet1

New member
זה די מדכא.....

אם דרווין הוכיח שאין הבדל בין אדם לחיה, הארולד יוראי הוכיח שאין הבדל בין אדם לסלע.... מעתה אמור: מותר האדם מן הסלע - אין. ככה לפחות אני רואה את זה.... מה אתם אומרים?

סמפיק

New member
cheer up!

אנחנו בכל זאת החיות הכי חכמות, הרי הרגנו את כל האחרות לא? אתה לא רואה את הסלעים נוסעים במכוניות וגולשים באינטרנט.

Evil Cherry

New member
ומי אמר...

שנסיעה במכוניות וגלישה באינטרנט מעידה על אינטילגנציה? להלן: "עובדה ידועה היא שדברים אינם כפי שהם נראים, למשל, על הפלאנטה הקרויה ארץ: האדם הניח תמיד כי הוא אינטיליגנטי יותר מהדולפינים, וזאת משום כל אותם הישגים שהצליח להשיג- הגלגל, ניו יורק, מלחמות וכיוצא באלה, בעוד שכל מה שהדולפינים עשו מסתכם בלהשתכשך במים ולבלות זמנם בנעימים. לעומת זאת האמינו הדולפינים תמיד כי הם אינטילגנטיים הרבה יותר מהאדם, מאותן הסיבות בדיוק." (מתוך "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה"\דוגלס אדאמס).

elocin

New member
חחח LOL היה לי תחושה שמישו יעלה

את זה :) ספר גאוני

TheFinalCut

New member
שני דברים

1. בניסוי יורי-מילר אמנם נוצרו חומרים אורגנים מורכבים (ר' תמונה מצורפת), כולל כמה סוגים של חומצות אמינו, אבל מעולם לא הוכח שחלבון יכול להיווצר בדרך הזו, או אפילו בסיס בודד של חומצת גרעין כדנ"א או רנ"א. משמעות הדבר היא שגם אם הודגם שמקור המזון לאורגניזמים הראשונים על פני כדוה"א יכל להיות חומרים אורגנים שנוצרו באקראי, לא הוכח שהחיים באמת נוצרו כך - לא בניסוי הזה ולא מאוחר יותר (עד עצם היום הזה). 2. גם אם מישהו יוכיח את התאוריה הזו ("המרק הקדמוני"), לא ברור לי איך זה הוביל אותך למסקנה בנוגע לבע"ח וסלעים... (?)

qet1

New member
באמת?

האם מאז הניסוי ההוא ב 1953 לא המשיכו לחקור את הנושא יותר לעומק וליצור חלבונים מדומם? או שניסו ולא הצליחו?

TheFinalCut

New member
לפי מיטב ידיעתי, בהחלט ניסו

אבל אף אחד לא הצליח ליצור חלבון, בסיס של חומצת גרעין, חומצת שומן מורכבת או סוכר טבעתי מסוג הקסוזה או פנטוזה, או אפילו את כל 20 חומצות האמינו, בתנאים של העולם הקדמון.

למעלה