האולרואד

ran levi

New member
האולרואד

טוב אז ככה עשיתי עליה כבר 1600 ק"מ וכבר הספקתי לשקוע בבוץ ולקרוע לה את הבתולים טוב אז כמו שהצלחתם להבין כבר בדקתי את הרכב על כל תכונותיו בכביש הוא ממש טיל בליסטי כאשר הרכב עומד ברמזור הוא נשמע לפחות כלפי חוץ כטרנזיט לכל דבר אבל כשלוחצים על הדוושה נשמע כאילו הוא שכח שהוא דיזל, בולע את רעש הטרנזיט ומזנק קדימה כמו מטורף בפניות הוא ממש ממש יציב ומהנה הוא לא מאבד אחיזה ולא נזרק בכלל ואין זה משנה אם הבקרת אחיזה עובדת או לא הוא פשוט כיף אדיר לנהיגה אומנם ישנה מעט אכזבה מדוושת הבלם (ככל הנראה בגלל מנגנון גז בלם ידני שמכביד עליה) והבלימה מאוד ספוגית ודורשת לחיצה חזקה יחסית בשטח היא מפתיעה מאוד היא שוחה בבוץ עמוק ללא שום בעיה עד לרגע בו הצמיגים נהפכים חלקים ונגמר הסיפור, הייתי איתה בבוץ שקוע לילה שלם ואף רכב לא הצליח להגיע אליי הרבה זמן עד שהגיע איזה יוקון עצבני (תמיד האמריקאים יוצאים הגיבורים בסוף) שחילץ אותי ועוד שלושה שבאו לעזרתי ושקעו גם הם לכן אני עושה סט נוסף של צמיגי בלון\בוץ בו אני אשתמש בטיולי השטח שלי (כמובן שזה יתן שיפור נוסף לעבירות הרכב) טוב חברה בינתיים זה כל מה שעבר עליו בשבועיים, האוטו הבין שלא הולכים ליהיות לו חיים קלים

teen17

New member
יפה יפה נשמע מעניין מאוד

רק תסביר לי מה זה הדבר הזה על הפנסים הקידמיים וכמה זה עלה לך?

ran levi

New member
על הפנסים

מורכבים "עפעפיים" שבנויים לפי צורת הפנס זאת אומרת שיש את החלק הזה לרכבים מסוימים ולא לכל רכב המחיר שלהם הוא בסביבות 350 שקל ליפני או אחרי צביעה אני הזמנתי את זה דרך החברה אז אני לא יודע כמה בידיוק הם עלו לי

hagail

New member
תתחדש

אם כל הכבוד . לא חבל להכניס רכב כזה לשטח ? פשוט כואב הלב ! אני מאחל לך (באמת) שתהנה מהרכב הזה ושתסע בזהירות. אבל יש לי גם שאלה קטנה: האם שתעשה (חס וחלילה) נזק לשילדת הרכב מסלע מזדמן (שיהיה מוסתר בתוך שלולית בוץ) או תשבור איזה שהוא חלק ברכב (כול חלק עולה כמה אלפי שקלים), האם גם אז תספר לנו על כך ?????

ran levi

New member
כן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo81.gif../images/Emo61.gif../images/Emo18.gif../images/Emo73.gif

ודאי שאספר, למרות שאני לא מתכוון שיקרה לי דבר כזה הסיכוי לכך הוא בערך כמו אצל כל בעל רכב שטח אחר (ברור לי שתגידו שהוא לא רכב שטח) ואני יודע את זה, אם ביום הימים יקרה דבר כזה אז הוא יקרה כי כמו שכולם יודעים תאונות קורות, ורכשתי את הרכב הזה משלוש סיבות 1)עקב מגבלה פיזית זהו הרכב היחידי אם אפשרות כניסה לשטח שאיפשר לי כניסה ויציאה נוחה ממנו 2)ביצועים מעולים בשטח סלול 3) נישה של הנאה חדשה בחיי לכן הרכב יבלה גם בשטח,כל טוב ונסיעה בטוחה הן בשבילים והן בכבישים

בןBEN

New member
-----------../images/Emo53.gif-------------

לסוג הרכבים האלה קוראים ג´יפונים לא?

teen17

New member
ממש לא

ג´יפונים אלו הם הויטארה והגרנד ויטרה. לסוגים כאלו של רכבים (אולרואד, X5, V70XC) קוראים להם כביש-שביל מכיוון שהם מתאימים לכבישים ולשבילים סלולים.

RainMan18

New member
טירוף

תגידי לי כמה עולה הרכב הזה ואיך הוא נוסע בהשוואה לכלים כמו הפראדו

teen17

New member
אין בכלל מה להשוות בין הפראדו לבין

האולרואד של אודי. הפראדו הוא הכי טוב בשטח בתחום הג´יפים והאולרואד הוא אוטו כביש שביל ותו לא.

hagail

New member
הפארדו הכי טוב בשטח ????!!!!!!!!!!!

מאיפה הבאת את זה ? אתה מכיר רכב בשם פאטרול ????? אתה יועד מה זה דיפנדר ???? על סופה שמעת ????? הפארדו שנמכר בארץ הוא בעצם אחיו העירוני של הלנדקרוזר (לא זוכר את מספר הדגם אולי 75 ). פארדו הוא כמו טרופר או בעצם רכב שטח עירוני . לידיעתך.

teen17

New member
מה?

הלנד קרוזר הוא פראדו. הדגם נקרא לנד קרוזר פראדו. "הפראדו שנמכר בארץ הוא בעצם אחיו העירוני של הלנדקרוזר", מה? אחיו העירוני? למה התכוונת? חוץ מזה אמרתי שהפראדו הוא רכב השטח הכי טוב בשטח בהתיחס לקטגוריה שלו. הדיפנדר לא נמצא בקטגוריה של הלנד קרוזר פראדו אלא בקטגוריה אחת למעלה, כנ"ל גם פטרול.

ran levi

New member
הדיונה הראשונה

היום אחה"צ קיבלתי בייצים (בכל זאת אוטו יקר) ולקחתי אותו לטיפוסי דיונות בחולות ראשל"צ מחוסר ניסיון לא בידיוק ידעתי איך לגשת לטיפוס ולכן ניסיתי לעשות זאת בטנופה (מה שהתברר כטעות) כי כל פעם האוטו נעצר באמצע ולקראת הסוף מפאת כך שנגמר לו המומנט לאחר כמה ניסיונות כאלה החלטתי להגיע לאט לתחילת העלייה ואז לתת לחיצת מצערת רצינית ואז האוטו שאג בשאגה שכיף לשמוע ופשוט עלה עד למעלה ורצה עוד חיוך גדול עלה על פניי וכן הוא הכביש שביל בין היחידים שיעבור גם איפה שקשה לו כי אני עקשן אז לכל בולעי השטח אם הסיקסים והפרדואים אני שם בגדול (ובזהירות רבה) נראה, אולי אני אמגן אותו כהלכה בהמשך.

הגיל

New member
אזהרה קטנה

בתור אחד שמחזיק רכב "כביש שביל" כפי שהמומחים אוהבים לכנות (יונדאי סנטה פה) אני יכול בהחלט לעודד אותך ולספר מנסיון שרמת העבירות של הרכבים תלויה בעיקר ברמת הנהג. אבל הכי חשוב לדעת את המגבלות. בשטח קשה וסלעי הרכב פשוט מתכסח. אומנם עברתי איתו את נחל תבור ואפילו את הנקרות מלמטה למעלה, אבל המחיר הוא הקימוטים שהרכב סופג מלמטה. אז אפשר למגן, ואפשר להגביה, אבל הכי חשוב זה לנסוע לאט, לחשוב טוב בשטח, ולא להתעקש על מכשולים שלא מיודעים לך. בחולות אין לרכבים מסוג זה כל בעיה, כל עוד תוציא אויר מהגלגל, אבל שוב לזכור שיש לנסוע בזהירות כי אבן שחבויה בחול יכולה לקמט את מיכל הדלק כאשר נתקלים בה במהירות, כפי שקרה לי. אני לא יודע מה מצב נעילות הדיפרנציאל ברכב שלך, אבל אם אין, זה אומר שכאשר תשקע, תשקע בגדול - שוב מנסיון. ובקשר למיגונים - לא הכל אפשר למגן. אז בזהירות ובהצלחה. ואל תיקח ללב את כל המומחים שאומרים שאי אפשר, תנסה אבל בזהירות.

ran levi

New member
יש נעילת דיפרנציאל

אלקטרונית שלא ממש עובדת כבר חולצתי פעמיים, אבל הגעתי לאותם מצבים אך ורק מחוסר ניסיון שלי, כמובן שאם הזמן אלמד ואיישם דברים שונים אי אפשר ללמוד בלי להסתבך קצת לפעמים כמובן שגם כאשר אהיה בעל ניסיון אז יהיו שקיעות למיניהן בכל אופן יהיה הרבה עוד מה לכתוב

-רוני-

New member
אתם מערבבים קטגוריות

לנדרובר דיפנדר וסופה שיכים לרכבי עבודה אין מה להשוותם לג´יפים העירוניים, אין ספק שהשנים האילו הההטובים ביותר לשטח אך לא כל כך נוחים בעיר.

-רוני-

New member
חבל היום טיפסנו לכוכב הרוחות

היה אדיר ביצות לאורך כל המסלול ולקינוח נסענו להר חורשן לקיר המוות

-רוני-

New member
O.K היבנתי

אם תרצה להישתתף בטיול קל שבילים וכ"ד שנארגן בעוד כמה שבועות? מן הסתם בשבת.

למעלה