האוליגרכים באים!

האוליגרכים באים!

היום דווח בתקשורת שהאוליגרך גיידמק, זה שרכש את קבוצת בית"ר ירושליים, מקים מפלגה רוסית בשם בית"ר, שתתחרה בשינוי ובמפלגה החדשה של שרון על קולות הרוסים. זה התחיל בקבוצת כדורגל, המשיך בבית כלא פרטי, ועכשיו זה עובר כבר למוסדות השלטון, האם כבר הזהרתי מכך שהאוליגרכים משתלטים לנו לאט לאט על המדינה?

צחוק בצד. הבחור הזה מדאיג מאוד.

טיפוסים מהסוג מנצלים את האנומליה בישראל. זה מזכיר מאוד את מה שנעשה במדינות דרום אמריקה כשבעלי הון מיפן השתלטו על מדינות ורוקנו אותה מכל נכסיה, לאחר שכמובן השקיעו בה כספים שסינוורו את כולם. וזה מחזיר אותי לטענה שאני שומע מימין ומשמאל- אדם צריך להביחר לאחר ששהה בישראל לפחות 15 שנים , ולבחור לכנסת לפחות לאחר שהות של 5 שנים.

טיפוסים כאלה חושבים שהמדינה שלנו

זה משחק מונופול, והם יכולים לקנות אותה טיפין טיפין. הבחור הזה מדאיג גם אותי מאוד, וכך גם חברו לאוליגרכיה שהשתלטה לנו על המדינה לאחרונה לבייב.

פה אתה צריך להבדיל. לביייב פועל

בישראל כבר שנים ארוכות ומשקיע בה בהדרגה ובמתינות בלי לנסות להכנס באופן ישיר לפוליטיקה. זו זכותו המלאה ואפילו מבורכת לחיזוק הכלכלה. מדובר בציוני אמיתי ולא בחור שבורח מכתב אישום ברוסיה. לעומת זאת יש בהחלט מקום לדאגה ,משליטתן המונפולית למשל של בעלי אמצעי התקשורת בישראל ובמיוחד המשפחות שוקן, ודנקנר שבולמות פלורליזם ופתיחת ערוצי התקשורת . זה כמובן משפיע על התיות חמורות על המידע שמגיע לציבור וכו'.

ריאליסט

New member
מסכים איתך במאה אחוז

זה עוד סימפטום של השתלטות בעלי ההון על כל נכס במדינת ישראל. זה בדיוק האסון שרבים מזהירים ממנו,בגלל מדיניות בלתי מרוסנת של הפרטה חסרת גבולות,ושל מכירת כל נכסי המדינה לאנשי הון,שחלקם הם עבריינים קטנים או גדולים. אח"כ שואלים בשינוי למה הם כ"כ נופלים בסקרים.

snift

New member
תפרידו בין ההפרטות השונות.

יש מספר סוגים של הפרטות: 1. כאשר המדינה מוכרת מפעד שבבעלותה ואין שום סיבה מיוחדת שהוא יהיה בבעלותה. במצב כזה המדינה מוכרת את המפעל/חברה וזהו. 2. כאשר המדינה מוכרת את הפעילות ומשאירה בידיה את הפיקוח. כאשר מקימים בית כלא, אין למדינה יתרון על כל אחד אחר בניהולו. השב"ס אינו גוף נקי משחיתויות ולרוב, כמו בכל מוסד ציבורי, מועסקים בו הרבה יותר מידי אנשים בתפקידים הרבה יותר מידי בכירים שמקבלים הרבה יותר מידי כסף. הפרטה של תפעול הכלא, תביא לחסכון בעלויות התפעול, חסכון זה מתחלק בין היזם והמדינה. מייד עולה כמובן הטענה שהעובדים מפסידים פה כי עכשיו ילמו להם פחות או שיפטרו אותם. הטענה הזו נכונה בעיקרה, אבל היא נובעת מכך שאם אכן זה מה שקורה, זה פשוט אומר שאנשים קיבלו משכורת גבוהה מידי לפי ערך השוק, או אפילו איישו משרה שאין בה צורך. כמובן שזה נכון רק אם הפיקוח נשמר. לצערי, כיום, כאשר המשרדים הללו הם ממשלתיים, הפיקוח פשוט לא קיים. יש יותר סיכוי שדווקא בידיים פרטיות, שיש להם מה להפסיד, יהיה יותר פיקוח.

yosep nanon

New member
כתבה בארץ על בית כלא פרטי

כתבה לא מחמיאה בכלל ,ולפיה ניתן להבין שבית כלא פרטי זה אסון

הסעיף שצריך להטריד כל אזרח בישראל

כולל אותך משקיף וכולל את שינוי ובוחריה, זה הסעיף הבא: "בניגוד למדינות אחרות שהקימו בתי סוהר בהפעלה פרטית חלקית, החוק בישראל העביר לידיים פרטיות לא רק סמכויות תפעוליות של בתי הסוהר, אלא גם סמכויות שלטוניות מובהקות, כולל סמכויות להפעלת כוח כפייה כלפי האסירים וכלפי מבקריהם."

yosep nanon

New member
הקשר בין ההון לשלטון

בדיוק נגד הדברים האלה נלחם עמיר פרץ, שוק חופשי כן כלכלה חופשית כן אבל לא מכירה פרועה של המדינה לידי בעלי הון , ונתינת סמכויות בלי סוף כבר פורסם תחקיר מקיף כמה נזק יגרם בהם יהיה בית כלא פרטי בארץ אם כל מדוע כבר שלא יהיה בית משפט פרטי? משטרה פרטית ?(טוב זה כבר יש) צבא פרטי ? מכבי אש פרטי? מגן דוד אדום פרטי? אי אפשר למכור הכול לידים פרטיות אלה הם האחריות של המדינה והמדינה בלבד

אני לא אתפלא אם הם גם ירכשו

את השלטון בכסף, ואז לא תהיה להם בעיה לעשות מכירת חיסול למדינה כולה. זה הכל בגלל מדיניות ההפרטה חסרת הגבולות של נתניהו שהפך את המדינה הזאת ללוח של משחק מונופול, והחל במכירת נכסיה לכל דורש.

ריאליסט

New member
לא אכנס לעניין הפרטת בתי הכלא

אבל באופן כללי-הפרטת בתי כלא החלה לתפוס תאוצה במדינות רבות בארה"ב בימי המשטר השמרני של רייגן. כתוצאה מכך שבתי כלא הופרטו,הם הפכו לאינטרס כלכלי מובהק,ולא התקיים תפקידם האמיתי-שיקום של רוב האסירים שנכנסו לכלא,כדי שכשייצאו ממנו,יהיה להם עתיד,ולא יאלצו לחזור ולגנוב או לשדוד. מסתבר שאנשי ההון שרכשו את בתי הכלא מהמדינה,שמו בתפקידי סוהרים ומנהלים שלהם אנשים בעלי רמה מאד נמוכה-כי הרעת תנאי העבודה גרמה לאנשים בעלי רמה גבוהה יותר שלא לרצות לעבוד יותר בבתי-כלא-שזו גם ככה עבודה ממש לא "פופולרית". כתוצאה מכך בריחות מבתי-כלא הפכו לעניין שבשגרה-הרי עובדים זמניים ושהכנסתם נמוכה יהיו בעלי אמביציה נמוכה יותר לשמור על בתי-הכלא ולהתעמת עם פושעים. מתברר שבעלי ההון הפעילו לחצים על המחוקק לקבוע מאסר עולם על כל אדם שעבר 3 עבירות פליליות (ולא חשוב כלל מה הן היו-אדם שנתפס גונב 3 פעמים נכנס למאסר עולם).זה כמובן שירת את האינטרסים הכלכליים של בעלי בתי הכלא,אבל רק העלה את רמת הפשיעה במדינות בארה"ב בהן חלה ההפרטה. בתחילת שנות ה-90 (תחילת שלטון קלינטון),אפילו אותן מדינות הבינו את הטעות שעשו,ומגמת ההפרטה בוטלה. רק בישראל -שמאמצת את כל מה שרע בארה"ב,חשבו על "גאוניות ההפרטה של בתי הכלא" דווקא בימי ביבי העליזים. לזכות ח"כ משינוי (נדמה לי שזה היה ח"כ דורון-אבל איני בטוח),הוא רצה להצביע בועדה נגד ההפרטה,ואז משהתברר שקולו יכריע-בא מסיה לפיד והחליף אותו בנציג אחר משינוי.(כן-ממש אדם טהור ונקי...).

yosep nanon

New member
אני לא מבין למה לאדם בעל ממון

תהיה גם הזכות לאסור אותי בבית סוהר

אפילו במונופול אי אפשר לרכוש ביתכלא

לאט לאט ומבלי שנרגיש בכלל, האוליגרכים משתללטים לנו על המדינה וקונים מכל הבא ליד, אני רק לא מבין איך אף אחד לא קם וזועק?

yosep nanon

New member
מעניין איך ישווקו את זה

יראו את הבית כלא החדיש והנוצץ ,את תנאי הכליאה יראינו אסיר כמה טוב לו שם, הסוהרים יהיו סוהרים סוג ז בלי הכשרה מתאימה ....מישהו אמר עובדי קבלן. והכי חשוב למה שירצו להחזיר את האסיר למוטב הרי זה עסק לכול דבר ועסק צריך להרוויח

ריאליסט

New member
לא ישווקו את זה...

כי החברה הישראלית לא מתענינת ברצינות במצב החלשים שבה-אז נראה לך שמישהו בישראל יתעניין בהפקרות שתהיה בבתי-כלא מופרטים? בדיוק כמו שאף אחד לא עושה דבר כדי להגביר את הענישה ואת ההרתעה של עבריני תנועה,עברינים פוליטיים וכד.,כך אף אחד לא יתעניין במצב העברינים בבתי כלא מופרטים.והרי בתי-כלא לא נועדו לחסל את כל העברינים,אלא להרחיקם לתקופות קצובות מהחברה ולשקמם.(איני מכליל את הרוצחים למיניהם או את עבריני המין-שלגביהם המטרה הנ"ל לא מקובלת)

חכה, זה רק בית הכלא המופרט הראשון

אם שרון ייבחר ומדיניות ההפרטה של נתניהו ואולמרט תימשך, יהיו עוד כאלה בהמשך הדרך, ואולי אף נראה לראשונה בישראל עובדים בכפייה בבתי הכלא האלה.

ריאליסט

New member
כן זועקים!

אפילו בחירתו של עמיר פרץ לראשות העבודה,הסקרים המנבאים לה התחזקות,הסיכוי האפסי שביבי יעמוד בראשות הממשלה הבאה ובכלל פתיחת שיח ציבורי אמיתי בנושאי חברה-אצל כל המפלגות (כולל צבועות שפגעו בחברה בצורה הקשה ביותר)-זו כבר זעקה. אני הייתי פסימי ולא חשבתי שלפני הבחירות הקרובות העניין החברתי יקבל כזאת תאוצה מדהימה. מבחינה זאת הרעיונות של עמיר פרץ כבר נצחו.לא נראה לי שבקדנציה הבאה,שבה שרון יהיה כנראה רה"מ-הוא יוכל להתעלם כ"כ מהנושאים החברתיים,כפי שהרשה לעצמו בשנים האחרונות לכהונתו וכפי שהרשו לעצמם ביבי וברק. וזה נכון גם אם עמיר פרץ יהיה באופוזיציה.אולי זה דווקא עדיף.כי מהאופוזיציה הוא ימשיך לזעוק את הזעקה הכ"כ נכונה שלו,ואילו אם יישב בקואליציה הוא עוד עלול להתברגן כמו מה שקרה לכל מנהיגי העבודה בשנים האחרונות.

למעלה