האויב שבפנים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא דיי שיש לנו את השמאלנים הארורים
והנה עכשיו מסתבר שגם הבדואים בנגב מתכננים משהו.
מה הבעיה? הם הרי חמושים.
מחסני הנשק של צה"ל הם המזווה הפרטי שלהם.
אתם דיברתם על סרבנות וטייסים, למה שלא תתאחדו עם הבדואים? הם צריכים טייסים.
אגב, יש גם בדואים בגליל..
השאלה היא, האם הבדואים בגליל יסכימו לוותר על האדמות שגזלתם מהם כשהקמתם עליהם את הקיבוצים?
אזהרת ראש השב"כ על טרור בדואי טלטלה את הנגב: "מתכוננים ל-7 באוקטובר אצלנו"

ריקי זו אני

Well-known member
בין הבדואים של הצפון לבדואים של הנגב...
אני מבקשת להתחיל בעובדה שהבדואים בנגב שואפים לחיים 'בדואים', מי בפועל ומי רק כאידאולוגיה, החל מאוהל ליד הוילה, או החיים בפחונים וכאלה..., מול הבדואים שבגליל ש'ויתרו' על הבדואיות שלהם, לפחות כלפי פנים.
הבדואים בצפון בנו כפרים לא חקלאיים, כדוגמת הערבים שסביבם ואיך נגדיר זאת... לא מחפשים 'מציאות' בשוק הבנות הפנויות לנשואים, כדוגמת אחיהם הבדואים מהנגב.
יש כאן הפוך על הפוך...
השואף לבדואיות בנגב נישא פעם לעזתיות ופעם לחברוניות... שמחירן זול בשוק הכלות וכך הנוסטלגיה משתנה מדור לדור, לבין הצפונים שכך או כך ישלמו יקר עבור האשה.
נכון שישנה שחיקה ביחס הבדואים למדינה ובעיקר לצבא גם בצפון וגם בדרום, אבל זה שייך יותר למערכות חינוך ערבי כושלת... לאוכלוסיה שהיתה תומכת ישראל על מלא...

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בין הבדואים של הצפון לבדואים של הנגב...
אני מבקשת להתחיל בעובדה שהבדואים בנגב שואפים לחיים 'בדואים', מי בפועל ומי רק כאידאולוגיה, החל מאוהל ליד הוילה, או החיים בפחונים וכאלה..., מול הבדואים שבגליל ש'ויתרו' על הבדואיות שלהם, לפחות כלפי פנים.
הבדואים בצפון בנו כפרים לא חקלאיים, כדוגמת הערבים שסביבם ואיך נגדיר זאת... לא מחפשים 'מציאות' בשוק הבנות הפנויות לנשואים, כדוגמת אחיהם הבדואים מהנגב.
יש כאן הפוך על הפוך...
השואף לבדואיות בנגב נישא פעם לעזתיות ופעם לחברוניות... שמחירן זול בשוק הכלות וכך הנוסטלגיה משתנה מדור לדור, לבין הצפונים שכך או כך ישלמו יקר עבור האשה.
נכון שישנה שחיקה ביחס הבדואים למדינה ובעיקר לצבא גם בצפון וגם בדרום, אבל זה שייך יותר למערכות חינוך ערבי כושלת... לאוכלוסיה שהיתה תומכת ישראל על מלא...
אני מבין מכך שהם קונים נשים כמו שקונים גמלים. |גמל|
אני חושב ריקי שאת מכירה את הלכות הבדואים, הרבה יותר טוב ממני.
לפיכך מעניין אותי לדעת מה הם הקריטריונים שלהם בבחירת נשים?
מה מעלה את ערכה של אישה אצלם?
השכלה?
משקל?
גובה?
צבע עור?
מאד מסקרן אותי. :)

ריקי זו אני

Well-known member
אני מבין מכך שהם קונים נשים כמו שקונים גמלים. |גמל|
אני חושב ריקי שאת מכירה את הלכות הבדואים, הרבה יותר טוב ממני.
לפיכך מעניין אותי לדעת מה הם הקריטריונים שלהם בבחירת נשים?
מה מעלה את ערכה של אישה אצלם?
השכלה?
משקל?
גובה?
צבע עור?
מאד מסקרן אותי. :)
לא צריך להגזים...
הגבר לא קונה אשה בכסף... ר"ל שלא מוכרים אשה כמו כבשה...
הגבר קונה לאשה זהב במחיר. המחיר נקבע בד"כ בדינר ירדני שהיה נחשב למטבע יציב לעומת ה-₪.
או לחילופין במשקל הזהב.
כידוע יוקר המחיה בישראל גבוה מאוד, והזהב נמכר במחיר גבוה, וגם המשקל המקובל גבוה יותר, מול מחיר זהב אשה מיו"ש שמחיר הזהב זול יותר והמקובל פחות משקל.
וכך ירדו בזמנו לאשה עזתית... ובתחתית הסולם במחיר זהב לאשה ממחנה פליטים ברצועת עזה, שרבות מהן נתנו לנשואין ללא מחיר כלל, מה שאמנם מבזה אבל חינמי...

למעלה