האוויר העביר

האוויר העביר

כלי טיס בעולמות פנטזייה. אישית, אני חושב שהם הורסים קצת את החלק הימי-ביניימי שאני די מחבב, אבל מה איתכם? ואיפה הגבולות? מי עוצר בפגסוס וסל שרתום לנשרי ענק, ומי ממשיך עד למצודה מעופפת?

DDN

New member
על מה בדיוק אתה מדבר?

תראה, כשמופיע פעם ב שטיח מעופף, או אדם שרכוב על דרקון/חד קרן/נשר ענק זה נחמד. מצודה מעופפת שמגיעה ומחריבה את הכל זה אפקט מגניב. כשלכל אחד יש כלי תעופה ויש ערים שלמות מעופפות בשמיים זה נהיה בעעעע. כשהרעיון הוא ממש "קסם נדיר" אני לא חושב שזה הורס. כשזה נהיה נפוץ אז כן. בכל מקרה, אני אישית במערכות שלי משתדל להימנע מדברים כאלה. אלא אם כן זו מערכה שנוטפת קסם.

L e s t a t

New member
אני לא מבין מה "הורס" בכלי טיס

עולמות פנטזיה מערבבים טכנולוגיה ורעיונות מהעת החדשה והלאה ביחד עם סביבה מאוד ימי ביניימית עם קורטוב של יצורים מיתיים שונים (למרות שהם עברו שינויים מסויימים שקרבו אותם לאנושיות). נוכחותם של כלי טיס שמערבבים את התפיסה הזו רק מתאימה לרקע. ערים מעופפות כתוצאה מטכנולוגיה או ערבוב עם קסם או סיבה מיתית (יצירתם של אלים), זה רעיון נהדר. אני מסכים, אומנם, שהתפוצה של כלי טיס וערים מעופפות צריכה להיות נדירה.

פנטזייה וימה"ב

אישית, אני יותר נוטה לכיוון ימה"ב ופחות פנטזייה. חוץ מזה, כשיש כלי תחבורה מעופפים, העולם "מתכווץ" וזה הורס קצת את החלק של "לך תדע מה יש באופק".

dragon zlotnik

New member
השאלה הזאת מופנית

להרבה דברים, עד כמה אפשר שהם יהיו נפוצים, כמו קסם, וכו' יש כל מיני דברים נחמדים בעולם הפנטזייה רק אם אתה הופך אותם לנפוצים מדי זה הורס את הפרנציפ שלהם, לדעתי פשוט צריך לדעת את המינון הנכון, ואז זה יכול להיות מעניין.

Shadowmage

New member
אני די מסכים איתך

אף פעם לא אהבתי את "לגיונות הגריפונים האלפים" או "הצפלין הגובלינית" וכיו"ב. מספר גריפונים מאולפים אצל אצילים עשירים זה עדיין בסדר, אבל לגיונות שלמים או כנפי הפצצה? זה כבר חורג מהגבול שלי. למען האמת, חלק מהרתיעה שלי נובע מהבלגן שזה יכניס לעולם (עצלנות, אני יודע...). רק המחשבה של מה תעשה טכנולוגית תעופה בעולם כזה ואיך לחשוב על כל ההשפעות מעלה לי צמרמורת. בעולם שלנו התעופה שינתה את פני המלחמה, התחבורה והתקשורת, מה יקרה בעולם פנטזיה? בשבילי זה יותר מדי עבודה בשביל משהו שהוא יותר בשביל אפקט הוואו שלו ולא באמת בא לידי ביטוי בסופו של דבר במשחק (שהרי ב 99% מהמקרים השחקנים הם לא חלק מהכוחות המעופפים שמדובר עליהם).

ogmios

New member
כמו תמיד

מאד תלוי בעולם עצמו. למשהו סטייל DragonMech זה עובד נהדר, למלמכות הצעירות זוועה.

Nihau

New member
מאוד תלוי בעולם

בעולם שלי (טיאן) היו אגדות על עם שיכל לעוף. לפי האגדות העם הזה גר על ראשי הרים במקומות רמים מלאי רוחות. עם כזה היה מפתח מגוון של אמצעי תעבורה אוויריים ושאר שיטות להשתמש באוויר כמדיום למעבר תלת מימדי. הפאלאדינים בעולם הזה נושאים בגאווה את סמל הפגסוס ורמי הדרג שבהם אף מצוותית לסוסים המעופפים ומהווים את יחידת העילית המגינה על הממלכה. אין טירות מעופפות כי אף אחד לא חשב להעיף את כל הבית לאוויר- רעיון מטורף ומסוכן להפליא. אחרי הכל אפילו לציפורים המאריכות עוף ביותר תמיד יש קן. בעולם שלי האוויר הוא מדיום מכובד לא פחות מהמים והאדמה אבל אתה לא רואה ערים תת מימיות או תת קרקעיות ואתה בהחלט לא רואה טירות מעופפות. לעומת זאת עולמות פנטזיה מכובדים ביותר כמו העולמות של פיינל פנטזי מכילים תערובת מרתקת של קסם וטכנולוגיה - תמיד קיים בהם סוג זה או אחר של ספינות אוויר וגם טירות מעופפות לא חסרות וזה כלל לא גורע מאמינות העולם, המשחקיות עצמה או הכיף האדיר. הכל עיניין של מידה ואיזון ובמידה רבה מאוד התאמה לרמת הציפיות של משתתפי המשחק והכיוון אליו חותר המנחה.

למעלה