האובדן שלי

האובדן שלי

אחותי הקטנה נהרגה ב ז בשבט , היתה חיילת בצה"ל היא היתה אהבת חיי ,התחליף לבן זוג ,ולבת שלא ילדתי , גידלתי אותה מיום שנולדה ועד מותה ., חשבתי עליה שהיא תהיה לצידי כל חיי , תשמור עלי בזקנותי חיכינו לה 9 חודשים זו היתה שמירת הריון מיוחדת , הריון אחרי 6 הפלות טבעיות בחודש 4 ו5 , 7 בנים , באחד היו תאומים ,לא היה אולטרסאונד, ושמירת הריון היתה נדירה 9 חודשים אמי שכבה כמעט שלא זזה ,וחלקם אושפזה בבית החולים השאירה את אחי ואותי לבד בבית , חיכו לה שתצא החוצה היא היתה המתנה לפורים מתנה ליום ההולדת שלי ולצערי עלי היה לתאם את ההלויה כי היא בחרה לרשום אותי כאיש הקשר, אחותה הגדולה , התחליף של אמא עבורה היתה תאונה גדולה, אוטובוס צבאי התהפך 24 פצועים הרוגה אחת, כולם חיילים וחיילות, בדרכן לבסיס כל משמרת הבוקר אותו היום שחררו לרדיו את השם בו נולדה, והוא שרה, והכירו אותה בשם שרי , כי ככה היא בחרה , אמרה שרה זה שם של אשה זקנה היא היתה בת 20 ו11 חודשים , נשארה בקבע כדי לשחרר איש קבע ללימודים , תרמה עוד חצי שנה לצבא, חודש לפני שחרור המון אנשים התקשרו הביתה , לוודא שזו השרי שלהם , אז ערב שלם עניתי לטלפונים , ואמרתי נכון זו השרי שלנו , והללויה תהיה מחר במקביל היה עלי להשגיח על אמי, נאלצתי לספר לה וגיסתי יותר מאוחר גם לאחי שהיא נהרגה , הם היו חצי מעולפים בהלם ,לא תפקדו בכלל במקביל להשגיח על אבי שלקח כדורים מתחת ללשון בלי סוף, היה חולה לב, הוא התחמק מהאנשים שנכנסו הביתה וזה רק ערב אחד בו נאלצתי להתמודד עם זה שצריך להיות יצוגית , כי אני בעצמי הייתי חיילת שנים רבות , ככה פרנסתי את כולם היא שהיתה אהבת חיי, לה הענקתי כל מה שאני לא קבלתי כל חיי, מתאריך 27/1/88 חלפו שנים ,אבל זה טרי בעיני כאילו זה אתמול , האובדן היה קשה כאילו כל עולמי חרב , אבל להסתתר מתחת לשמיכה לא ניתן היה , הצבא דרש נציג מהמשפחה שיפעל מולם לתיאומים , וצריך היה להחזיק את המשפחה שלא תתפורר מול העיניים, אז הקרבתי את חיי עבורם ועכשיו אולי תבינו כמה אני מבינה את הכאב של האובדן , ממקום אישי מאד , את זה לא ספרתי אף פעם בפורום של האלמנים והאלמנות אז אני מאד מבינה מה הם עוברים , העיניים נשואות אל ההורה שנותר , שאמורים לו להיות תשובות לכל , ולא תמיד יש לו וצריך להחליט לבד על דברים שבעבר חלקתם יחד, אבל זה לא הזמן לפרוש הצידה יום קודם לתאונה דברתי בטלפון המבצעי עם אחותי , משהו שלא עשינו אף פעם , וקבענו שהשבת היא באה הביתה ונדבר על מה עושים אחרי השחרור שלה ,שאוכל להשתחרר מהשמירה על ההורים , שאני אוכל להתחיל לחיות את החיים שלי, אז נכון שהיא באה , אבל לא לזה התכוונתי רציתי אותה חיה סביבי ואיתי , כך יצא שרק אני נפרדתי ממנה בלי לדעת ,ומרגע שסגרתי את הפון בכיתי עד שנרדמתי בלילה ובבוקר הבאתי למשרד קלטת שהכין לה חבר שלה , כך שאני לא שמעתי ברדיו על התאונה בצפון עד שהמפקד קרא לי אמר לי תשארי באיזור צריך להכנס למפקד הבסיס לא הבנתי מה יש לי עם המב"ס , משהו לא מתוכנן בכלל זוכרת את המפקד שקרא לי לבשר לי על זה שאחותי נהרגה, ואז שאלתי מי מארגן את ההלויה , הוא היה המום בשקט הסברתי לו שסבי אמר ה נתן ה לקח יהי שם השם מבורך ולפי האמונה אסור להלין את הנפטר,לכן קודם כל לארגן הלוויה ששפגשתי בו 10 שנים אחרי זה , בבית החולים תל השומר , אמר לי המפקד הקשוח הזה , שאפילו לא אמר בוקר טוב שאני נתתי לו דוגמה אישית איך לתפקד וזה עזר לו שאביו נפטר הוא שאב כוחות מההתנהגות שלי באותו רגע , איך שארגנתי את ההודעה למשפחה שלי ולחבר שלה , מהלשכה שלו עשיתי את התאומים , בלי בכי אלא עניינית דאגתי שלא יתנו לאבי לצאת מהעבודה , שגסתי תשמור על אמא בבית, שמישהיא אחרת תחליף את אימי ותשמור על סבא וסבתא זו היתה תורנות של אמי אותו הערב להיות איתם יחד עם המטפלת , ולמצוא את אחי שהיה בדרכים ,שנוכל לשחרר את השם לדובר צה"ל השנים חלפו חלק מהמשפחה כבר עם אחותי למעלה , עדיין חיה פה בחדר שחלקתי איתה , וגם אותה מיטה , מאז שנולדה ועד מותה, שנים היתה שותפה למיטה שלי והשבת הקרובה עבורי תהיה קשה ,הזכרון עולה ואני לבד בבית , נכון תהיה אזכרה בבית הכנסת שאני ארגנתי , לא אגיע לשם לצערי בשבת אני לא נוסעת והמרחק גדול מדי עבורי עדיין לא יכולה ללכת הרבה. אז אני לא גיבורה גדולה אבל גם לא מיסכנה , בורחת מרחמים גם אני בוכה לפעמים כמו שאני בוכה עכשיו , ממשיכה לתפקד כרגיל הערב דברתי עם דודתי בת ה79 שגידלה את החמולה שלה לבד, מאז שהיא התאלמנה בת 35 , היתה איתו מגיל 14 ופתאום היתה צריכה לקחת הכל בידיים , לגדל וחתן ילדים , לטפלבבן הקטן בן ה8 שהתקשה מאד היא שחייה התחילו בדמשק ואחר כך בבירות בלבנון במנטליות אחרת , להתרגל למנטליות העברית , ללמוד את השפה הזרה תודה לאל סבא היה איתה , וכל המשפחה היתה סביבה , המומים מהעובדה שהוא הרופא בכיר וידוע בקהילה ונפטר מסרטן היא אצילה בנפש הסתדרה לבד ועם 8 ילדים בבית לא רצתה לחפש בן זוג , היום המשפחה המבורכת עוטפת אותה בהמון כבוד הנכדות אחרי לידה מבקשות אותה להיות איתם בשבוע הראשון , היא הדוגמה האישית שלי , כל שיחה איתה מזכירה לי את אמי ז"ל שהן גדלו יחד וסבי שגידל אותן להיות נשים עצמאיות ושורדות , ש מתמודדות עם החיים עם כל מה שהם מזמנים לנו ספרתי לה על הפעילות בפורום של האלמנים והאלמנות וכמה זה חשוב לי לעזור כפי שעזרו לה , היא עודדה להמשיך לפעול בפורום של אלמנים והאלמנות ולשמור על עצמי למען אחי והאחיינים שלי , יודעת שהם צריכים אותי חזקה ואני אכן משתדלת להיות כזו אבל ויתרתי על הזוגיות , חיה לבד למרות שאני עם ים של צרות בבריאות ומדי פעם החברה של שח"ל מגיעים לעזור לךי במצוקה שלי ואני יודעת זה הכל בגלל האובדן שלי שאני נושאת בקרבי שנים

harelp83

New member
מחזק ומכאיב

נסיכת הכוכב, אני רוצה להודות לך על השיתוף ועל הצוהר שפתחת לליבך. כמוהמב"ס, גם אני למדתי מהמפגש הוירטואלי איתך, הרבה מאוד. תודה לך. הראל

המחיר של השכול

תבין הראל חלפו מאז שנים האחיינית הבכורה נולדה לאחי ב31/189 ונקראה שרי , עד היום אחי מתקשה לקרוא לה בשמה היא החזירה להורים רצון לחיות , אבל הלב של אבי לא עמד בזאת הוא ראה בהולדת הנכד , היה הסנדק שלו , והבת השלישית שדומה לאחותי מאד שגדלה אצלנו בבית שהיתה תינוקת בידיים שלו הוא נפטר מהתקף הלב שהגדולה שהיא היתה בת 4 , השבת הבת הגדולה תהיה בת 20 תראה חיים שלמים חלפו מאז ובת נוספת נולדה אצל אחי חודש הבא תהיה בת 5 ואני נשארתי כמו שהייתי בודדה , אמי נפטרה לפני שנתיים סעדתי אותה עד מותה , חיי נעצרו למעשה ביום שאבדתי את אחותי הלב של אבי ז"ל נשבר שראה אותי נכנסת למונית של קצין העיר בבסיס שלי הוא חשב שקרה לי משהו שנהגתי , לא לבת שלו האהובה למעשה הקשר שלו איתה היה החזק ביותר , הוא היה האבא שלה הוא היה איש אמיץ שלחם בצעירותו להקמת המדינה ב48 נפצע שיקם את חייו ובנה משפחה בעשר אצבעות שהוא רואה רק בעין אחת פצוע ראש שהשתקם אמי סחבה את הפגיעה בנשמה , אבי הזהיר אותי שהיא נפגעה ואבטיח לו לשמור אותה וככה נהגתי , ויתרתי על חיי והאפשרות להמשיך בחברות שהיא מעין זוגיות וחזרתי הביתה להיות איתה עד שנפטרה לפני שנתיים ביסורים קשים זה לא טבעי להורים לאבד ילדה , זה קצר את החיים ושינה אותם מהקצה לקצה מחיים צנועים ושמחים לחיים עם דמעה בקצה העין גם ברגעי השמחה חייו נעצרו שהיא נהרגה הוא פרש לפנסיה ישב בבית השגיח על אמי והתעסק עם הרדיו , מדי פעם השכנה הצליחה לסחוב אותו לקניות האשים אותנו שעודדנו אותה לשרת בצפון , ליד החבר וככה אבדה לו

shlish2004

New member
את יותר מנסיכה

את מלכת הכוכב . לראות כיצד הקרבת את חייך האישיים לטובת אחרים, עם כל הכאב הפרטי שלך ממש מעורר השתאות והערצה. שמח ששיתפת אותנו בסיפורך
ענק מכולנו עמית

תודה

חושבת שזה חלק מהחינוך שקבלתי בבית, הינו משפחה אחת ומאוחדת חושבת שהנתינההיא חלק מהמשפחה , ההורים שלי שתמיד עזרו לאחרים זה הדור של בוני המדינה , שנתנו והסתפקו במועט, וככה דרשו גם מאיתנו

שבת שלום

השבת שלי קצת טעונה , השבת הזו כי יש אזכרה בשבת לאחותי הקטנה הבוקר עלינו לבית העלמין אחי אחיין שלי ואני , לכן וההכנות לשבת היו חפוזים מאד לצערי בגלל המרחק לא אוכל ללכת לבית הכנסת , קשה לי ללכת מרחק גדול אני לא מעכלת שחלפו להם כמעט 20 שנה היא לעד תשאר בת 20 ואני מזדקנת מהר שהייתי שם היה שם נפגש הפרלמנט של ההורים השכולים הנפגשים שם כל יום ששי כמו קבוצת תמיכה התומכים זה בזה כדי שלא לקרוס מביאים כסאות ומיושבים ליד הקברים כמו שבאים למועדון לפגוש חברים לכאב , וחשר חשבתי על הכותבים פה שיבינו את ההורים שקשה להם להתנתק מהילדים /החיילים בחלקה הצבאית

harelp83

New member
כואב

הי נסיכת הכוכב, שבת שלום. את נשמעת עמוסה ורוויה בתחושות. כל הכבוד לך על הביטוי המילולי לתחושות הללו. אני חושב שזה מאוד מחזק. שתהיה שבת שקטה, הראל

למעלה