האהבה החדשה שלי

UnprodigalSon

New member
האהבה החדשה שלי

אני יודע שזה בא ממש באיחור יחסית לכל הפורום, אבל מצטער... אני מתניע לאט. בכל מקרה, לפני משהו כמו חודשיים וחצי הלכתי עם רוית (והמון המון תודה...) לקנות דיסקים בחנות מקומית. רוית הציעה לי דיסק שאולי שמעתם עליו, שנקרא: "When The Pawn..." ע"י זמרת אלמונית ביותר בפורום, בשם Fiona Apple. זה הדיסק הראשון אי פעם שקניתי של זמרת שאני לא מכיר אפילו שיר אחד שלה, וכפועל יוצא מזה, דיסק שלא שמעתי ואפילו לא צליל אחד מתוכו. אז נכון, לא הייתי בטוח באותו רגע, אבל זו הקניה הכי טובה שעשיתי. תודות לרוית (אז שוב, המון המון תודה!) הכרתי זמרת מדהימה, מוכשרת, עם קול בהחלט יוצא דופן ויכולות כתיבה שבהחלט ממקמות אותה כאחת האמניות היותר מוכשרות שאני מכיר. הדיסק הוא פשוט מושלם! (טוב... לא מדויק... את Love Ridden משום מה אני לא ממש אוהב...) פשוט שיר אחרי שיר אחרי שיר של תענוג לאוזן! הטובים ביותר לדעתי הם: On the Bound, Limp, Paper Bag, The Way Things Are, Get Gone. אחרי הדיסק הזה הורדתי את הגירסא של פיונה לAcross the Universe - שיר שהפך אצלי מהר מאוד לשיר הכי חרוש. אז היום מימשתי את אהבתי, קניתי את Extraordinary Machine והזמנתי את Tidal (כי לא היה בחנות) ואני מהיום מגדיר את עצמי כגרופי לכל דבר. אה, כן, ובלי יותר מדי קשר: הבוסית שלי בעבודה ממש דומה לה (חיצונית) ואני חושב שאני מתאהב בה קשות... יכול להיות שיש לזה קשר... אז מה אם היא הבוסית שלי, גדולה ממני ב9 שנים ונשואה... יש לי סיכוי, נכון? אז פעם אחרונה: תודה רוית! בזכותך נחשפתי לעוד זמרת ענקית!

tishbiman

New member
כן...פיונה היא משהו מיוחד.

גם אני אוהב אותה...גם לא כל כך הרבה זמן, איזה חצי שנה.. ויש לי את שלושת הדיסקים שלה מקוריים גם כן. מה זאת אומרת גרופי...?

Jagged chaos

New member
גרופי = מעריץ שרוף רצח...

אני כבר שלוש שנים עם פיונה..
. Tidal = זכרונות של כל כיתה ט' ..
אין לי עוד את השלישי שלה, כי ממה ששמעתי ממש לא אהבתי, רק not about love אהבתי, מלא שירים שמה נשמעים כמו פתיחה של עקרות בית נואשות.. אבל...לא ממש התעמקתי בו... אני אתפוס ת'לירקה יום אחד ואראה מה הולך שם

Jagged chaos

New member
../images/Emo45.gif

paper bag, אחרי שתחרוש ויימאס לך קצת מהשירים, תראה איך פתאום השיר יבוא לך בטוב. גם אותי the way things are תפס מהר
בכל מקרה, אני אוהב גם את I know. דיסק מעולה, לדעתי - tidal קצת יותר טוב, יותר מלנכולי ואמוציונלי

j u n k

New member
welcome to the club

הדברים שעברתי עם הזמרת הזאת...לכל שיר יש סיפור אישי שלי...כל שיר שלה מזכיר תקופה אחרת בחיים שלי. מדהימה ומהפנטת האשה הזאת.

Rוית

New member
../images/Emo9.gif אוח פיונה פיונה פיונה...

הכבוד כולו שלי, אני אוהבת שאנשים מגלים מוזיקה טובה..

A l a n i s

New member
נמ

אני היחידה שלא מכירה אותה?
היא יפה חח נאמ.. אפשר קצת פרטים..? תודה

Jagged chaos

New member
פיונה אפל.. פרטים ../images/Emo3.gif

מדובר בזמרת שהתחילה בגיל צעיר, גיל 1997. יש לה קול באס מאוד נמוך, בגיל שלך לא נראה לי הייתי מצליח להתחבר אליה.. יש לה מוזיקה די כבדה ולפעמים מדכאת. יש לה סיפור חיים על גבול המוזרות-עצוב, בגיל 9 תכננה לרצוח את אחותה ולהתאבד אחר כך, את הסוד היא סיפרה לילד מהכיתה - על הרעיון היא נשלחה לפסיכולוגים, בגיל 12 נאנסה באכזריות, והוריה התגרשו באותה תקופה. בכל זאת, יכול להיות שאת השירים האלה שלה את תאהבי: Never is a promise On the bound to your love limp a mistake fast as you can the way things are get gone

A l a n i s

New member
אמאלה ../images/Emo10.gif

סיפור עצוב ;| אבל.. כתבת : מדובר בזמרת שהתחילה בגיל צעיר, גיל 1997 גיל 1997?
אני אבקש מחברה שלי להוריד לי אותם.. אם אני אוהב אני אקנה את הדיסק [: ו.. היא שרה רוק?..

Jagged chaos

New member
בערך...

הראשון שלה הוא על מלודיות פסנתר מלנכוליות, משהו בסגנון הג'אז והבלוז העצוב. השני שלה כבר יותר נוגע ברוק, איפשהו ברוק האלטרנטיבי.

Rockamora

New member
פיונה מצויינת!

אני מת על הגירסא המחודשת שלה ל"אקרוס דה יוניברס" של הביטלס

אוי פיונה פיונה

זמרת מדהימה שזה לא להאמין. כול כל כנה כול כך אמתית! אני דווקא שמח מהשמועות שאלאניס הולכת לעבוד עם המפיק של פיונה אולי הוא יכוון אותה לכיונים שונים ומיוחדים.

Jagged chaos

New member
דווקא אני לא....

כי המפיק הזה איבד כמה כיוונים של פיונה לדעתי..

AliceW

New member
אוח../images/Emo70.gif../images/Emo99.gif

הייתי מוסיפה גם את A Mistake שלה, מWhen The Pawn.. זה שיר ממש מהפנט, אני לא יודעת איך אפשר לא לאהוב אותו

isw

New member
איזה כיף! פיונה!

אני התאהבתי בה בערך לפני שנה ומאז היא בשלישיה הפותחת שלי יחד עם אלאניס וטורי. איזה קטע שהכי פחות התחברת לlove ridden, זה השיר האהוב עלי מהאלבום הזה..

Jagged chaos

New member
גם אני רוצה להמליץ על זמרת ../images/Emo3.gif

שאם עושים "שלישיה", אז השלישיה שלי היא "אלאניס-פיונה-הת'ר נובה". הת'ר נובה (heather nova) היא הזמרת אולי הכי אנונימית שאלוהים בירך אותה באחד הקולות המדהימים שיש, קול מתוק שעושה הרבה ממה שמצופה ממנו -גבהים, צעקות. מאותן זמרות שיכולות גם לדקלם את הלירקה שלהן וישמעו מהן נשמה מתרפצת. הלחנים שלה יושבים במקום לאוזן וכבר משמיעה ראשונה הם נקלטים, היא עושה עבודות לחן מדהימות ועושים לה את ההפקות הכי מדהימות שאפשר שהכלי הכי דומיננטי אצלה זה הגיטרה. אישה כל כך מגוונת - צועקת, צורחת, בוכה, אוהבת, מרגשת, אישה מיוחדת
היא עושה סגנון דומה לאלאניס, רוק-פופ-קאנטרי. ב-Mooma אומרים שפיונה אפל היא אומן כמוהה. הלירקה שלה אולי לא כל כך מחודדת ועמוקה, אבל היא מצילחה להוציא אותה נקיה וישירה עדיין. אן לי מושג מאיזה שירים להמליץ לכם, פשוט כ-ל השירים שלה מעולים
אבל מה שנחשב כ"הלהיטים" שלה הם: Walk this world winter-blue maybe an angel paper cup truth and bone
שיר עצוב-שמח-מרגיע Light years London rain blue black virus of the mind ואלה שירים שנחשבים מהתקופה הפחות מאוחרת שלה, והם גם - מעולים
All I need Not only human Ruby Red Make you main valley of sound זמרת שאסור לפספס
האלבום היחידי שמצאתי זה Oyster המעולה ואלה השירים מתוכו, נסו אותם..: 1 - walk this world (שהוא הלהיט היחידי שלה שגלגל"צ משמיעים את היום) 2 - heal 3 - island (מעולה..) 4 - throwing fire at the sun 5 - maybe an angel
6 - sugar 7 - truth and bone
8 - blue black 9 - walking higher 10 - light years
11- Verona - שזה שיר שיתפוס אתכם בשמיעות הראשונות, אבל אז תגלו שהוא בין הפחות טובים שלה 12 - Doubled Up
שזה הפייבוריט שלי מהאלבום

Rוית

New member
תמיד אתה עושה את הקטע הזה עם הת'ר..

ותמיד אני מסכימה איתך

Jagged chaos

New member
כי אף אחד לא מכיר אותה ../images/Emo10.gif

בחיים לא היתה איזו הודעה סטייל "שי מודה לרוית על פיונה" בסגנון "מישהו מודה לאמיל על הת'ר"..
...

למעלה