האדם מול אלוהים, תחילת התפיסה

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
האדם מול אלוהים, תחילת התפיסה

מה הערך הכי גדול בחיי אדם, הוא עצמו לרגע, כול ידע שהוא יכול לצבור, התקדמות בחיים, קבלה והבנה ,התחסדות,הרגשה טובה, חיוך על הבוקר, נשיקה אוהבת, חיבוק,עבודה טובה, הבנה פנימית. כול זה מה שהאדם מביא לעצמו, בשביל לקבל את כול זה האדם צרייך להשקיע,להסיג בידים שלו,ולעבוד בשביל, אם האדם רוצה את זה הוא יכול להסיג עם מעט עבודה. מהו רוח האלוהים, רוח עליונה, שתפקידה להיות מעלינו, בעלת יכולת השפעה גדולה משלנו ,בגללה הגענו על הלום, אם היא תביא נס נלך רחוק יותר. שאדם גוסס , מעל המיטה שלו יושבת אישה אוהבת ונושאת תפילה , לאלוהים, שיציל ממות, הוא ימות בסוף היום או מחר, וזה לא קשור לאלוהים, זה קשור לשני חבילות סיגריות שהוא גמר ביום. שמדברים על המציאות לגבי אדם , המציאות הוא מה שהוא רואה, הוא רואה שמים ירוקים זה המציאות,המציאות הוא כול הסביבה, גם העבודה החדשה, והנמלים שפלשו לאמבטיה. אלוהים ביחס למציאות ,הוא הגורם העליון שעושה את הרוב. ביחס למציאות שלי, אני עשיתי את הרוב , אני למדתי, ואני השארתי בגדים על הרצפה בסלון, ואוכל על השולחן של המטבח, ביחס למציאות שלי אני עשיתי את הרוב, אז מה אני אלוהים? ואם אלוהים באמת ברא אותנו, זה הופך אותו לאלוהים בתפיסה שלנו?. סך הכול אנחנו הכוח העליון החיים שלנו, אם בא לנו נתקע כדור בראש היום, לא צרייך בשביל זה אלוהים חפיסת סיגריות או סתם מחלה ואנחנו הם אלו ששולטים על המציאות שלנו, לא של האחר, אבל המציאות כלפינו היא מה שאנחנו רואים, והאלוהים במציאות שלנו הוא מי ששולט על המציאות אנחנו! אז למה בראנו את אלוהים, כי אנחנו מפחדים מכול האחריות, כי יש דברים שלא חשבנו שנצליח לפתור לבד וכי הינו צרכים חיזוק, אבל אתם כבר יודעים את כול זה לא?, חס ושלום

דז

New member
עוד...

בתפיסה הכללית , שם צרייך אלוהים, שגוף סטרלי מסתכל על העולם מי יהיה האלוהים, לא האנשים, הטבעי, הסדר, הכול

היום הגעתי למסקנה חדשה.

לדעתי יש "גוף עליון". מישהו/משהו היה צריך לדאוג שהדברים יקרו כמו שהם קרו. מישהו היה ריך להתחיל את המפץ הגדול. הוא ראוי להכרה, אבל לא לעבידה. זה כאילו שמישהו פה יגיד "האבן הזאת בראה אותנו!" וכולנו נתחיל לרקד ולקפץ מסביבה. לא צריך גם להכיר, אבל יש משהו/מישהו שגרם לכל אירועי הטבע הגדולים. תאמינו או לא, אבל לי זה נשמע הגיוני.

more

New member
אפילו חוקרים מדעיים

מאמינים שקיים משהו שמניע את היקום. אינשטיין הציע וכיום חוקרים מוחיכים זאת. שמעבר לייקום קיימים חלקיקים שנוצרים ונעלמים כל הזמן. (כמו אלוהים שקיים אך לא מוחשי). הדברים האלה שנוצרים ונעלמים יוצרים אנרגיה עם התניעה של היווצרות והעלמות, וכך הייקום גם זז, מתרחב או מתכווץ. כן יש לבטח משהו שמניע את כל הייקום. משהו כמו אלוהים שנברא ייתכן מהאין. בכל מקרה אני לא הייתי מסיקה מסקנות ממה שעדיין לא ידוע לאדם. אני בהחלט נותנת כבוד לבורא. ואם הבורא הוא הטבע? לא תכבדו את הטבע? תהרסו אותו? אם לא מכבדים את הבורא שלך, ולא מאמינים בקיומו - הסוף הוא התפוררות העולם שהבורא יצר.כי אם הבורא לא קיים מה שיצר לא קיים.

דז

New member
מישורים

כמובן, ואת עולם הדיסק מזיז צב, אז מה? , החוקים ההם הם לא אלוהים הם גורם, אבל לא הכי חשוב, היום שנסעת אף אחד לא התנגש בך, אבל היה איזה נהג שיכל, זה גם חלק מהמשוואה, יש מיליון חלקים, אבל החלק הכי גדול במשוואה שלך ,הוא את עצמך, כי את בוחרת מה להכניס מה לראות, ומה שאת רואה זה המישור שלך ,המימד שיש לך בראש, ואת בוחרת מה לראות בו, הרבה דברים שאת רואה בו הם בשבילך, זה האלוהים,את במישור שלך, אני בשלי,וככה.. נויה יחפה עם נעלים

more

New member
נראה לי שאת מדברת על

שכל אחד בוחר את האמת שנוח לו לבחור ולחיות על פיה. אבל יש אנשים שבוחרים שדברים יפלו מלמטה למעלה - וזה לא כך. יש דברים שהם אוניברסלים, ויש כאלה שממש לא, אני מקווה, דז, שאת\ה מבינ\ה את ההבדל.

דז

New member
חוקים

כמובםן שאת חייה בחוקים פיזים, אבל האמת הפנימית היא שונה, עוד החוקים הם לא גורם אחד, נגיד העולם הפנימי שלי יבחר איך אני אכתוב את העבודה שלי לסימסטר,אבבל המרצה תבחר לי נושא, וגם זה חוק, אבל הגורם המרכזי לחוקים,ועם הכי הרבה מניות בתחום זה את נויה יחפה עם נעלים

anesthesi

New member
למה נראה לך ש...

גושי הבטחון שאנו חיים בהם, או הערפיח שאנחנו נושמים, הם פחות טבע מהטבע עצמו? באנו מהטבע. הדברים שאנחנו עושים באו מהטבע. הבתים שאנחנו בונים לא פחות "טבעיים" מהקן שבונה הציפור.

דז

New member
לרקוד עם אבנים

האודיסה בחלל סתם נזקרתי ברוח ההתפתחות והשינוי. בכול מצב , נגיד מישהו ברא את הטבע, ואת בראת את הקטע למלע,ואיזה חברה יצרה את הפצירה שלי. אמא שלך ברא אותך, זה דבר טוב לזכור אבל שקר מוחלט, החברה היא ההתפתחות שלך, בתור גוף החברה היא האלוהים הכללי, אבל במישור האישי שלך את אלוהים, כי את בראת את המציאות,ואת היחידה עם הכוח לשנות אותה. לא גוף חיצוני בשמים. נויה יחפה עם נעלים

^^flower^^

New member
למה מישהו/משהו אולי...

לדוגמא המפץ הגדול התחיל מתוצאה של תזוזת חלקיקים וכוכבים ועוד כל מיני דברים בחלל שאני ממש לא יודעת עליהם וחלק גם מדענים לא יודעים. למה אנשים צריכים "להגיע למסקנה" שיש מישהו שגורם לדברים להעשות??? למה צריך "לרקוד ולקפץ" ולהתפלל ו... בשביל מישהו/משהו שגורם לדברים להעשות, ל"גוף עליון"??? יכול להיות שאין מקריות ושמה שקרה וקורה צריך להיות (גורל או לא), אבל זה לא אומר בהכרך שזה בגלל מישהו. אף אחד לא שולט בחיים שלנו חוץ מעצמינו!! אנחנו, לפי החלטות שלנו, (וגם החלטות של אחרים שהשפיעו...) קבענו ונמשיך לקבוע את עתידינו לא אף "גוף עליון", מישהו או משהו!!!

*אבי*

New member
את שואלת למעשה

למה צריך דת. התשובה פשוטה: לדעת האדם המאמין, היישות העליונה היא בעלת רצון, ולא רק "משהו". ברור שהוכחה שיש בורא לעולם אינה מספיקה כדי להוכיח שצריך גם *דת*; אף אחד לא אמר שכן. לכן דת היא במידה רבה אמונה.

^^flower^^

New member
אולי לא צריך להאמין בבורא ובדת כי

אולי אין בורא - אין ישות עליונה ולכן אין גם דת ואם אין דת - אין אמונה. אולי זה רק אנחנו ואף אחד לא יצר אותנו (אני מתכוונת בגדול..) ואף אחד לא שולט על העולם ומחולל ניסים ומעניש אנשים ומקשיב לתפילות וממלא בקשות, אולי אין בורא, אולי המאמינים (ואני לרגע לא מזלזלת) מאמינים בסיפורי אגדות, בסיפורים שהיהודים הקדמונים המציאו או האמינו מפני שלא היו להם הסברים אחרים ואז בעצם למי מתפללים ולמה? למה לרצות להאמין כל כך חזק אם בעצם הכל זה רק סיפורים, המצאות? סליחה אם פגעתי ברגשות של מישהו, זו ממש לא הייתה הכוונה, הבעתי את דעתי, מקווה שתתיחסו אליה ברצינות!!

*אבי*

New member
אולי. אבל מצד שני,

אולי הכל נכון, ואולי הלא-מאמינים למעשה חיים לא נכון ומפספסים את ההזדמנות להתפלל וכו´. כל בחירה יכולה להיות מוטעית, אך לדעת אלה שבחרו בה היא הנכונה.

^^flower^^

New member
"לדעת אלה שבחרו בה היא הנכונה"

אתה צודק!! לכן כל אחד צריך להאמין בעצמו ובבחירות שהוא עושה ואסור לאנשים לערער באמונת האחרים. לדוגמא: אסור לחילוני לשנוא חרדי בגלל שהוא מאמין במשהו שהחילוני לא. וכך גם לשאר אמונות ודתות.... צריך להיות שלום בין האנשים ואהבה!!!

התפיסה היהודית...............

באמונה בבורא עולם לדעתי האישית היא התפיסה האמונתית החזקה ביותר, להאמין במשהו שאין לו דמות הגוף,במשהו בלתי נראה,זה דבר קשה,זה לסמוך על האינטואיציה באמונה שלמה.בכדי להאמין באלוהים אנו צריכים קודם כל להאמין בעצמנו,בכל אחד ואחד קיים אלוהים,זה מתחיל אצלנו בפנים ואז יוצא למימדים רוחניים. לעומת זאת הנצרות והאיסלם (לא שיש לי משהו נגדם),להם היה קצת קשה ולכן הם "בנו" לעצמם קדושים (ישו,מוחמד).העם כביכול מתפלל לישו או למוחמד ישו ומוחמד יתפללו בשבילהם. לעומת זאת אנחנו מדברים ישירות.פה זה הגדולה שלנו. בלי אמונה ישירה החיים מתנהלים קצת קשה. הכל לפי דעתי ואמונתי האישית בלבד. אהבה והרבה אמונה

itsikd

New member
ממש לא קשה

לדעתי זה מאוד פשוט וקל להאמין באלוהים. אין צורך לשאול שאלות ולהעלות בעיות למה אנחנו כאן ומה יהיה לאחר המוות. יש אלוהים - יש דת יהודית והכל ברור ופשוט לא להאמין זה יותר קשה מסיבה פשוטה וברורה לחיות כל הזמן בשאלות : למה אני כאן ?? למה אני חי בכלל ?? מה יהיה איתי לאחר המוות ? החוסר רצון לחיות בפחד הזה כל החיים מוביל הרבה אנשים את התשובה הברורה והפשוטה - יש אלוהים ויש דת ברור שזה נכון כי הרי לא סתם אנשים מאמינים בזה אלפי שנים. אז ידידי - יהודים - נוצרים - מוסלמים או כל דת אחרת היא בעצם בריחה מהשאלות מתוך "אמונה" ולא מתוך ידיעה !!

itsikd

New member
ממש לא מדויק

עצם האמונה מונעת ממך לשאול שאלות מסוימות ולחקור אותן מתוך בחירה את החלטת על תשובות שלא מבוססות על עובדות ולכן את מנועה מלנסות ולחקור את האמת יש חיים לאחר המוות ?? בשביל המאמין זאת עובדה ואילו מי שלא מאמין ימשיך לשאול את השאלה הזאת כל הזמן !!

למעלה