האדם הערמוני

אם אני מבין את דבריו של דניאל נכונה,

הרי שכל יום, פעמיים ביום, למשך 20 דקות, דניאל מבקר בלונדון.

אבל הוא לא נשאר בלונדון. לא עדיין

אסף ב6

New member
איך אתה מתיחס לאותו לונדון של דניאל?

במידה ויש לך איזשהו יחס כלפיו (לונדון), אם הרי זה כל כך פשוט כמו שדניאל מתאר, למה לא לתרגל את המדיטציה שלו?

אני אישית די ספקן..

ואם דניאל קורה את זה, עדיין לא חקרתי לעומק את המאמר הזה ואני מבטיח לנסות להתעמק בהקדם.

זה פשוט רק בדרך שדניאל

רוצה להראות לנו שזה פשוט, אבל בדרך כלל זה לא.

מלבד זאת אינני בטוח שלונדון של דניאל היא אכן מטרת הדרך הרוחנית ואף רוחניות בכלל, וכמו כן הדרך שדניאל מתאר חסרה ונעדרת את כל מה שלדעתו הם *מאמץ* ו *mood making* ובשבילנו הם תרגול נאות של סילה, מוסר ואתיקה וסמאדהי, ריכוז נכון.

ועוד: הדרך של דניאל נעדרת את ההשקפה הנכונה, על פי דרשותיו המוקדמות של הבודהה - 4 האמיתות של האצילים, ועל פי המהאיאנה והוג'רהיאנה של הריקות.

בקיצור: אני לא קונה וגם לא אקנה את מה שדניאל מנסה למכור.

דניאל חושב שמטוס הסילון שלו היא הדרך הטובה ביותר להגיע ליעדו. אני לא מסכים איתו. דווקא על פי הקריטריון שלו יש שלוש דרכים אחרות מוצלחות יותר שכן אינן נזקקות אפילו למטוס, אלא דומות יותר לאמצעי התחבורה של צוות "אנטרפרייז" ב"סטאר-טרק", ואלה הם (לפי הסדר בה הכרתי אותן אני): ה "סיילנט אילומיניישן" של הזן, המהאמודרה והדזוגצ'ן.

כל אחד

עם ההבנה שלו.
כל אחד עם הדרך שלו.
כל אחד עם אמצעי התחבורה שלו.

כבר כתבתי על אחד המחקרים הראשונים שנעשו על המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM).
המחקר השווה את מה שקורה בזמן התירגול ואחריו, אצל מתרגל TM של שבוע, לעמות נזירי זן (לא 20 דקות פעמיים ביום) של עשרות שנים.
התוצאות היו מאוד דומות.

אחרי עשרות שנים של תירגול טכניקות קשות מאוד של ריכוז, אורח חיים נזירי קפדני, התודעה של נזירי הזן הייתה כמו גומייה מתוחה במלוא היכולת שלה.
לפעמים, לשבריר של שנייה של היסח הדעת, הגומיה נעזבה, והתודעה "טסה" לסמאדהי.
אצל מתרגל TM, זה קורה באופן חסר מאמץ, טבעי מהתירגול הראשון.

כן כן

העיקר ששלכם "יותר" מה-שלא-יהיה.

צ'מע, זה נורא פשוט: אם לשפוט את המ''ט רק לפי דבריך ודרך מחשבתך כפי שהם מתבטאים פה בפורום, אתן למ''ט
אחד גדול.

לא קונה

ספקנים מהווים

המתרגלים המסורים ביותר של המדיטציה הטרנסנדנטלית.
כי הם לא חסידים שוטים שרואים הכל כמובן מאליו.
הם לא ישקטו עד שיקבלו תשובה מלאה לכל שאלה וספק שיש להם.

כהתחלה, הקשב ל-20 דקות האלה (עם כיתוביות בעברית).
אמור לי מהי דעתך.

אסף ב6

New member
וואו אני לא מאמין שהקשבתי להכל בערך

ניכר שיש במדיטציה הטרנצנדנטלית הרבה מאוד יתרונות, באמת.
השאלה אבל היא מהם החסרונות שלה, וזאת שאלה שאני לא יודע את התשובה עליה.

בדומה למה ששנטידוה אמר, בסופו של דבר מה שאני מוצא בעייתי בסוג הזה של תרגול הוא שלא מדובר בדרך רוחנית ממש, על פי ההגדרה שלי, מדובר יותר בשאיפה למצב תודעתי מסוים, זה סוג של דואליזם. ובדואליזם תמיד יש את הצדדים האפלים שלו.

חוצמזה כל העניין עם השדה המאוחד זוהי לא טענה מדעית כל כך, לפחות על פי מיטב הבנתי (שאני מחזיק ממנה).

מה יותר רוחני

מאשר לחוות את המוחלט?
את האלוהי שבנו?
כל יום.
פעמיים ביום.
בבקשה, אמור לי מה יכול להיות רוחני יותר?

יש עדיין (מעטים, בני הדור הקודם) מבין הפיזיקאים שאינם מקבלים את התורה הקוואנטית.
האם זה עושה אותה פחות תקפה?
מוגבלת אופקים של מדען, לא עושה תיאוריה מסויימת ללא נכונה.

אני אומר בכוונה תיאוריה, משום שמעולם לא תהיה אפשרות אימפירית להוכיח את השדה המאוחד.
בשביל זה צריך יהיה מאיץ חלקיקים בגודל היקום (לפחות).
זה די קשה מבחינה לוגיסטית.

אסף ב6

New member
1. הרבה דברים יותר רוחניים

באמת. אלוהים הוא גם תוצאה של תוצאות ונסיבות. אם יש את אותו אלוהים (כמצב מדיטטיבי מסוים) יש גם משהו מחוץ לאלוהים. ועצם העובדה שאתה מקדש רק את אלוהים כחזות הכל, מראה שאתה שומר על ההפרדה בין הטוב והרע, ולכן אתה עמוק בתוך הסמסארה.

2. זה נשמע לי כאילו סתם זרקת משפט שיש מדענים שלא מקבלים את התורה הקוונטית. מה שכן אם מישהו מקבל תיאוריה או לא מקבל תיאוריה זה לא כזה חשוב.
תיאוריה היא פשוט הדבר הכי טוב שיש לך ביד עד שמישהו יפריך אותה. אם עד אז אתה מאמין בתיאוריה, אז אתה לא חושב בצורה מדעית.

חשיבה מדעית היא לא להאמין בתיאוריה או בהשקפה שאתה נעזר בה.

בגלל דברים כמו חוק גדל, או הבנה (גם ברמה אינטלקטואלית) של הריקות הבודהיסטית, האמת היא תמיד מעבר לכל תיאוריה, לכן שדה מאוחד או לא, גם אם ננסה לדקדק ונגיע לרמות דיוק ניסויות שהם הרבה מעבר לטכנולוגיה שיש ברשותנו היום, או שתהיה ברשותנו, שדה מאוחד זה לא "אמת", ולכן החשיבות ש"המדע" שלכם נותן לתיאוריה היא בכל מקרה זניחה, מנקודת מבט מדעית.
ושוב אני גם אחזור על זה, גם כמדע בלי קשר לרוחניות, זה דיבורים בעלמא לדבר על משהו שלא ניתן להוכיח אותו, והמדע המודרני אפילו לא קרוב לתת לו מודל מתאים, זה לא חשיבה מדעית, זה אמונה.

למעלה