האדם / אסטרו

האדם / אסטרו

האדם נשבר ביום מר ונמהר בקושי מצאו מניין יהודים טובים גומלי חסדים השמיים התקדרו עבים הגשם ניתך בעוצמה כאילו בשמיים כועסים נורא על האורח פורח הלא קרוי המלווים הפטירו קללות חרישיות על ראשו של האומלל שלא מצא לו זמן טוב יותר למות הם נחפזו איש איש לדרכו ולמחוז חפצו אחרי הכול הם - בניגוד אליו יש להם חיים וככה שוב הוא נותר לבד במותו כבחייו כמו כלב עזוב רק חבר אחד קרוב נשא הספד קצר ומצמרר "אדם הוא רק אדם ימיו קצרים לילותיו נוגים תקוותיו - אשליות אכזבותיו רבות" לפתע פסק הגשם נראה שמשמיים ריחמו על החיים שבוזבזו הוא נטמן באדמה הבוצית ומיד הוא שקע אל תהומות הנשייה היה כלא היה

../images/Emo51.gifתודה לך על התגובה

השיר נכתב מתוך כאב לב גדול על מישהיא מאד קרובה, שהתרחקה.

../images/Emo12.gifחברים, אפשר שאלה? ../images/Emo12.gif

האם יתכן מצב של ידידות אישית מאד קרובה, בין גבר רווק לאשה נשואה?

דידית

New member
כן,

כל עוד שהכל פתוח וגלוי. זאת אומרת שהבעל יודע שקיים קשר בינכם. אין שום בעיה בין קשרים ידידותיים בין גבר לאישה, ולא חיב להיות שקשר ידידותי מוביל לרומן או משהו אחר. כל עוד שהכל ברור יש מצב לקשר מעולה למרות שיש גם מצב שהקשר יתפתח למשהו אחר אבל זה תלוי בכם. מותר לי לנחש על מה אתה מדבר?

כן. לא רק כשהבעל יודע.

אני לא מסכים עם האקסיומה שבקשר זוגי, הכל חייב להיות גלוי. מותר לאשה לומר לבעלה שהיא לא רוצה לספר לו דברים מסויימים וכנ"ל להיפך. בדיוק כפי שלחבר טוב מאוד שלי (לא בן זוג) אני לא חייב לספר הכל כך גם לבן הזוג אני לא חייב לומר ה-כ-ל. כמובן שבקשר זוגי היחסים הם הרבה יותר פתוחים וטובים אך עדיין, גם בקשר זוגי מותר לאדם לשמור משהו לעצמו. את בטוח תסכימי איתי שאישה לא חייבת לספר לבעלה את מה שהיא מספרת לפסיכולוג שלה. לדעתי, כנ"ל לגבי ידיד טוב.

Le Fay

New member
כן. למעשה, רק כשתחומי העניין של בני

זוג חופפים במדוייק, אפשר בכלל להעלות על הדעת נישואין בלי חברים קרובים מבחוץ. וגם אז לא בטוח שזה מצב בריא במיוחד. השאלה היא מה זה אצלך "מאד קרובה"
.

הכוונה

שמדברים על כל נושא שבעולם, כולל סודות אישיים ואינטימיים, אבל לא למגע פיזי כל שהוא.

Le Fay

New member
מניחה שאין חולק על כך שלאחוז

בחברה טובה זה לגמרי בסדר (דרך אגב, אף אחד לא בודק בנטיותיהן המיניות של חברות טובות) ןאני מתנגדת גמורה לאפליה מגדרית.

Le Fay

New member
אפליה על יסוד תפיסה סטריאוטיפית של

נשים וגברים.

Le Fay

New member
../images/Emo6.gifאנא עארף? על כל פנים הסברתי...

אליבא דפטיש, התלמוד אמור להרחיב את יכולותיו האינטלקטואליות באופן מספק לגמרי גם לעולם החילוני. לדעתך מילה לועזית אחת תשבור אותו? או הבעייתיות נעוצה בזה שמדובר בנשים?

מני3

New member
זה אפשרי בהחלט

לא כל קשר בין גברים ונשים חייב להגיע למיטה.

א נ י ה ו

New member
אפשרי?

אולי, ואולי לא. (לך תראה את הסרט - "כשהארי פגש את סאלי", רק תזכור להנמיך את עוצמת הקול ברגע שהיא מתחילה לאכול ספגטי...)

פייקו

New member
אם זה אפשרי ודאי? האם רצוי זו השאלה

שצריכה להישאל. אני חושב שרצוי לא להכניס פלטינה לגוף שלם כשאין שבר או כשאין נתק בין החלקים שבגוף ואישה שנשואה היא חלק ממרקם שלם - הוא חלק מפזל שלם שאינו צריך עוד חלקים שיהרסו את המרקם או ידחפו מעט את החלקים על מנת ליישר קו עם אחד הצדדים במקרה זה זו האישה.

למעלה