האדון G והאדון BS

א ו ר ם

New member
עוצמה.

"אנשי עסקים עוצמתיים שהיכרת, שאיבדו את העוצמה שלהם במיטה", כהגדרתך. לא היו בעלי עוצמה מעולם. לכל היותר היו בעלי כישורים ויכולות בעשייה עסקית, העוצמה שחשבת שראית שם, היא פועל יוצא של מעמד וחשבון בנק רבים כאלה יופיעו גם כנשלטים, כיוון שקיים שם דיסונאנס בין מי שהם לבין דרישות תפקודם בחיי היומיום. ובאשר לכישורים שיש לכל אחד מאיתנו מי שאמור להביא אותם לכדי ביטוי זה אנחנו, אין אדם אחר אחראי לביטוי של כישוריי להמחשה קחי את נלסוןן מנדלה, גנדי נראה לך שעוצמתם הייתה תלויה בנסיבות חייהם ובאפשרויות שלכאורה היו להם בתחילת דרכם? אנשים כמותם הניעו אחרים למרות ועל אף נסיבות חייהם הבלתי אפשריות. .
 
אולי

צריך להבדיל בין עוצמה לכריזמה. לפי דעתי, עוצמה רוכשים, עם כריזמה נולדים. ואתה אם כן, מדבר על כריזמה ואני מסכימה איתך בנקודה הזאת. לגבי הכישורים, לא ירדת כנראה לסוף דעתי או אולי לא הסברתי את עצמי בצורה ברורה. אם ניקח כדוגמתך את מנדלה, אני אומרת שאולי בלי וויני לצידו הוא לא היה מגיע לאן שהגיע. אני מדברת על אנשים שמשפיעים עלינו ומשנים אותנו. ברור שאנחנו עושים את השינוי אבל משהו בחוויה המשותפת נותן לנו את הכוח והרצון להשתנות. לפי דעתי, מעט הם האנשים שיכולים להעיד כי עשו זאת לבד, ללא תמיכה כלשהי ממישהו אחר חשוב בחיים שלו.
 

א ו ר ם

New member
עוצמה אינה כריזמה ../images/Emo13.gif

מסתבר שכדי להבהיר את המושג "עוצמה" יש צורך בשיחה של חקירה לא כאן המקום לנהל זאת בממסרים קצרים ומקוטעים. מנדלה היה שם 27 שנה בכלא בלי ויני, היא היתה שם כנוסעת על העגלה ולימים הסתבר שהיתה נוסעת מכבידה ולא תורמת אנשים בעלי עוצמה רותמים אחרים לחזון שלהם הכריזמה שהם מפעילים היא ענין מודע וממוקד ומשמשת אותם בהשגת יעדיהם. אנשים כאלה הם המקור למתרחש במרחב בו הם פועלים
 
עם כל הכבוד

ויש, עוצמה <power> הוא דבר נרכש. עוצמה זה כח. כריזמה זאת היכולת עליה אתה מדבר לרתום אחרים לחזון שלהם. תסתכל על ילדים. אין להם עוצמה. אבל יש לחלק מהם כריזמה. יש כאלה שמובילים כבר מהגן. שרותמים אחרים אחריהם... בנוגע למנדלה, באוטוביוגרפיה שלו, הוא מתאר את האנשים החשובים בחיים שלו, אלה שבלי תמיכתם לא היה מצליח במאבק. וויני, כמיטב זכרוני, היא אחת האנשים האלה בחיים שלו. אז נסכים שלא להסכים.
 
למעלה