האגריד וטום רידל

GolanBerlin

New member
האגריד וטום רידל

בה"פ ויקי נאמר כך:

It is never stated if he knew or would know that his former classmate, and the Dark Lord were one and the same.

וחשבתי על זה:

1. זה בטוח נכון? כי יש לי הרגשה שזה פרט שמישהו הוסיף סתם, כי המשפט הזה נראה כאילו הוא הוסף בצורה לא קשורה, כי אין רווח שמפריד בינו לבין המשפט שלפניו.

2. נניח וזה נכון - איך זה ייתכן? הרי כולם יודעים שטום רידל זה וולדמורט, לא? חשבתי שכולם יודעים את זה, וזה לא איזה משהו סודי. הרי דמבלדור אמר לרידל, כשזה האחרון בא לבקש עבודה בהוגוורטס, ש"שמעתי שעכשיו אנשים קוראים לך בשם אחר...", כלומר כולם יודעים שטום רידל אימץ לעצמו שם חדש ומגניב. כיצד ייתכן שהאגריד לא יודע שזה אותו אחד?

hollypop girl

New member
אני לא יודעת עד כמה המשפט הזה נכון, אבל

בקשר ל-2, לא כולם ידעו, רידל נעלם לחלוטין מהמדינה ל-10 שנים.
אף אחד לא הכיר אותו גם ככה (חוץ מהסלית'רינים שהיו מקורבים אליו+כמה מורים) ככה שאם את נעלם ל-10 שנים
ומשתנה לך המראה לחלוטין הסיכוי שיזכרו\יזהו אותך לא גבוה...
זה שדמבלדור ואולי עוד כמה מורים שאהבו אותו ניסו איכשהו להבין איפה הוא זה לא אומר שאנשים אחרים (אפילו אנשים
שהכירו אותו מבית ספר רצו לעשות את זה...)
חוץ מזה שדמבלדור מאוד מעודכן ומקושר לאנשים, אולי הוא לא באמת חשב עליו מאז שהוא עזב את הבית ספר (לפעמים אולי
לנסות להיזכר בתלמיד המסתורי הזה שעשה ... ואז נעלם ללא זכר) אלא פשוט ניסה לברר מה הוא עשה בשנים
האחרונות אחרי שהוא קיבל מכתב מרידל.

GolanBerlin

New member
מכתב מרידל?

היה בהחלט

הם התכתבו והם קבעו מראש שרידל מגיע לראיון.
תחשבי גם שוולדמורט לא היה הקוסם האפל היחיד בעולם הקסמים ואני בטוחה שהיו הגנות על בית הספר לא פחות מאשר בתקופה של הארי, לא כל אחד יכול להגיד להוגוורטס והספר השביעי מוכיח את זה יותר מהכל

hollypop girl

New member
חוץ מזה, איך אנשים יכולים לתאם פגישה בלי

מכתב?אם זאת הפגישה הראשונה שלהם מאז סיוום הלימודים, הם חייבים איכשהו לסכם על מתי ואיפה....

guy li

New member
יש לי הרגשה שלא הבנת לגמרי את המשפט

המשפט שהבאת אומר ש"לא מצויין בשום מקום אם הוא ידע או עתיד לדעת שחברו לשעבר לכיתה ואדון האופל הם אחד".
אז לגבי 1, אני די בטוח שזה נכון. בכל אופן לא זכור לי שבאיזה שהוא מקום בספרים נאמר במפורש שהאגריד ידע או לא ידע שמדובר באותו אדם.

לגבי 2, ממש לא נראה לי ש"כולם יודעים את זה". אני לא בטוח שכל כך הרבה אנשים הכירו את הנער טום רידל. כמובן שמי שזכר אותו מבית הספר אולי שם לב לזה, אבל זה בכלל לא מחוייב.

למעלה