"האגו הגברי"

ישלישם

New member
"האגו הגברי"

זה שנשען החוצה לקבל אישור... זה שלא מאמין באהבה שבתוכנו... אלא בכוח החיצון... זה שנותן החוצה כדי לקבל את מה שחסר לנו מבפנים... זה שמונע בעדנו את החיים היפים... כן. כולנו מכילים אותו (לא רק גברים...). כן. כולנו מכירים אותו, הוא היוצר כעסים, פגיעה, פחדים, תסכולים (כי בחוץ אין את מה שחסר לנו מבפנים)... הוא היוצר מצב בו אנו לא מאמינים... בטוב שבחיים. החיים הם טוב והם רע, הם שילוב בין יין-יאנג, זכרי-נקבי. הזנחתם את הזכרי או את הנקבי, איבדתם את השלמות הפנימית. להכיר ברע שבתוכנו, זה לגבור על היצר שבקרבנו. והוא מתעתע בנו, היצר הזה... מבחינתי... אפילו דרך פורום כזה... עד כמה חשוב לכם להראות את גדולתכם, או להתחבא מאחורי תדמיתכם? עד כמה אתם מקבלים את עצמכם כפי שהינכם? עכשיו? ממש ברגע הזה? כן, גם את הרע שבכם. ובכלל, מה זה רע? ממקום של שלמות - ממקום של מודעות לכלל הרגשות שבקרבנו - החיוביים והשליליים - אין בכלל הפרדה בין טוב לרע, יש חיבור אל האחד, אל האור והאהבה הזורמים בנו. אבל לא יוכל להתקיים חיבור כזה, בתוכנו, כל זמן שלא התוודענו אל הרגשות השליליים שבנו, ולקחנו עליהם שליטה ואחריות. עכשיו... ברגע הזה ממש... מה אתם חושבים על עצמכם? האם אתם טובים כפי שהנכם? או שאתם צריכים להוכיח את זה למישהו (או לעצמכם)? שלום. כבר אמרתי? בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifבחוץ

אין מה שחסר לנו בפנים. ואם חסר אור, נחסיר מאחרים חיים. נראה בהם בזויים, נראה אותם מכוערים, נראה אותם פחות טובים, נראה אותם פחות חכמים, נראה את עצמינו... אלוהים. אנחנו קטנים, קטנטנים, פצפונים... ילדים של אלוהים. ונזכור את כולם. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו,

ישלישם

New member
../images/Emo91.gifתנו לעצמכם כך להיות

ותזכו בהכרה מבפנים. כי אלוהים נמצא בפנים, לא בחוץ. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
אבל...../images/Emo46.gif על זה אנחנו

כועסים... היינו רוצים שיצילונו מעצמינו... אחרים... שנראים כמו אלוהים, שיושיעונו מהחיים מאחריות... לרגשותינו... אבל זה רק אנחנו יכולים. בברכת האהבה...

ישלישם

New member
../images/Emo165.gifעכשיו... אני עוברת בקיצוניות

ועם זאת, בהתאמה לנושא אחר, שלפה מתחבר... מבחינתי לפחות... תארו לכם... כמה כוח אנחנו נותנים זה לזה, כשאנו רואים את זה או את זו שהם ה... prince(ess) charming so called שלנו... אז... בשקט בשקט, בואו נחזיר לנו את כוחנו שאבד, ונקבל, בזכות מי שהיננו את היכולת לאשר את רגשותינו כאן ועכשיו. פשוט, כי איש לא יוכל לעשות זאת במקומנו, כן, גם אם הם ה"נסיכים המיוחלים" שלנו. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
כן, אילי../images/Emo140.gif

אלוהים נמצא גם בפנים וגם בחוץ. הוא לא נמצא ולא יימצא בחוץ, אם נפקיר את הבפנים - את הילד הפנימי, הרגש, וניתן כוח למאשר שמחוץ (תהא דמותו אשר תהא). הוא יהיה בחוץ, כמו שהוא בפנים, רק אם וכאשר נלמד להישען על המאשר הפנימי, המהות הפנימית האוהבת. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
../images/Emo166.gifואם ברגשות עסקינן...

אז ככה זה עובד, לכל מי שעוד לא יודע ורוצה לדעת ולא העז לשאול... ובכן, הילד הפנימי, הוא הרגש על כל צדדיו. צד אחד שלנו מחובר לעולם החיצוני באופן בו הורגלנו לו, מאז גיל אפס. וצד שני שלנו מחובר לעולם החיצוני, אחרי שקיבל מתוכו פנימה (האני העליון, המהות הפנימית האוהבת) את האישור. אנו מכירים מקום זה (המוגדר כ"מואר") בתוכנו היטב, כשאנו מאוהבים, למשל, אלא שככל שנהיה מרוחקים מהצד הזה (ה"מואר"), ככל הנוגע לצד הראשון, שהוא האישיות שאנו מפתחים, כך ניפול מההתאהבות (to fall in love, אגב)... אל המציאות המאכזבת ומכזיבה. ולעומת זה, ככל שנאמין יותר בצד הזה - המאושר מבפנים - (בעצמינו), כך יעלו חיינו על נתיב האושר (הפנימי) הבלתי נדלה. לא, הם לא יהפכו קלים יותר, אבל... נתחיל לראותם מזווית גבוהה יותר, אוהבת. לחיי האהבה והאושר והשמחה והעדר התלות בגורם חיצון שיאשר אותנו. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

אגו גברי..../images/Emo13.gif האם ישנו גם אגו נשי?

ואת מדברת על הילד החבוי בתוכינו האם את לא מדברת על אותו דבר וקוראת לו בשמות שונים? אשמח להתעמק בדיון זה מחבקת באהבה בת חן

ישלישם

New member
בת חן-נמהסטה../images/Emo140.gif

אני מקבלת את הילדה שבך. אני מקבלת אותך. האם גם את... את עצמך? החברה בה אנו חיים היום היא חברה של אגו גברי. הסנוניות הראשונות לומדות לעוף לעבר הנשי, לחזק את החיבור אל הרגש אהבה, אל האור, אל הילד/ה הפנימי המוביל את הדרך לשם. אני משתמשת בדיוק במושגים האלה - האם זה לא מובן?! בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
כשאני חושב בלבי...../images/Emo10.gif

מה הם חושבים עלי... האם הם מקבלים אותי..., הדגש הוא החוצה, והמרכז הוא בחוץ ("אלוהים נמצא בחוץ" - המאשר, עבורי, הוא זה שרואה אותי מבחוץ). מחשבות כאלה נובעות מ"האגו הגברי", הנשען החוצה, על קבלת אישור מאחרים, כשהוא מסתיר את הרגשות ומתכחש לקיומם בתוכנו.

ישלישם

New member
מצב כזה../images/Emo11.gif

ייצור כוחניות... אני אראה לכם שאני טוב מכם, כדי שתחשבו עלי חיובי. כשהאגו הנשי שולט בי, לעומת זאת, אשדר, אמנם, עוצמה (רגשית), אבל האישור יהיה פנימי ("אני בסדר"), לא אהיה אז ז ק ו ק לאישור החיצוני, ואתחבר באהבה לאחרים, באופן טבעי, בהרמוניה, מבלי להיות מאולץ, כי כשאני מחובר לרגשות שלי, אני מחובר לילד הפנימי (היחודיות) שבי, שמטבעה חיה את מהותה האינדיוידואלית בזכות היותה, ולא בזכות מאשר חיצוני זה או אחר, ... מה שנולד ממצב של חוסר קבלה עצמית, והישענות זה על זה ממקום של חוסר. חברים - בואו נתחבר באהבה, ולא מהפחד שלא נתחבר... בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
כי... "האגו הגברי" נולד../images/Emo140.gif

ממצב של פחד, ועכשיו אנו עוברים למקום של אהבה... אבל נדרש אמון, ידידיי... הרבה אמון, הדור שלנו עדיין מכיר בפחד יותר משהוא מכיר באהבה, אבל, בל נשכח... האהבה היא הכוח החזק ביותר ביקום, והיא מעל הפחד, הוא קטן מולה... קטנטן... ואנחנו, ממקום של אהבה מתעצמים וגדלים ומתרחבים, והמקום הקטן שבתוכנו, הופך שולי ביחס לעוצמות הנובעות מאיתנו... אנחנו קטנטנים וענקיים בעת ובעונה אחת... אבל לנצח... how fregile we are... בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

ישלישם

New member
fragile - ../images/Emo79.gif

שבירים, עדינים, רגישים, פגיעים... למי שלא זוכר. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

ישלישם

New member
אשמח לקבל תגובות .../images/Emo8.gif

בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל.

למעלה