האגדה הכי גדולה

majere1

New member
האגדה הכי גדולה

אתם מדברים על הביטלז ועל פינק פלויד, אבל למה ללכת כל כך רחוק? יש להקות ויוצרים מודרנים הרבה יותר טובים, כמו אירוסמית', אודיוסלייב, גאנז ופרל ג'אם... מה דעתכם על הלהקות האלו? by the way, אני חדש כאן[:

melancholy man

New member
דעתי...

שיש פורומים אחרים שבהם עוסקים בלהקות האלה, הפורום הזה עוסק ברוק קלאסי. מעבר לזה, עוד לא שמעתי שום דבר מהלהקות שהזכרתי כולל אירוסמיט', שאכן שייכים לתחומים של הפורום, שמתקרב לצורך הדוגמא למה שעשו הביטלס, פינק פלויד או הרולינג סטונס, אבל זה רק הטעם שלי

holo

New member
ולדעתי

זה ממש מטומטם להגביל את נושאי הפורום לתווך שנים מסוים. יש הרבה להקות משנות ה80 וה90 שיכולות להיקרא "אגדות רוק". פשוט תקראו לפורום: "פורום נוסטלגיה ולהקות אהובות של הגולשים: *....* "

melancholy man

New member
תודה

אף אחד לא עלה על זה לפניך, נצטרך לשקול את כל תפישת עולמנו מעכשיו... תשמע, לכל פורום יש נושא הנושא של הפורום והסיבות לו מוסברות דיי טוב בהודעת המנהל, אתה מוזמן לקרוא. בגדול, בלי להתיחס לשם, כותבים כאן על הלהקות שמענינות את חברי הפורום, אם החברים ישתנו ישתנה אני מניח גם התוכן ואולי גם השם, הדרך לשנות היא פשוט לכתוב כאן...

Barmelai

New member
אני אתחפש למלנכולי

ברוך הבא לך, לפורום הזה יש מסגרת שנים שמכתיבה אותו, וזה הדבר היחיד שכולנו מסכימים עליו. כל השאר פתוח לדיונים, כולל מי יותר טוב. אנחנו פשוט לא דנים בלהקות שנולדו אחרי 1980, אתה מוזמן לשבת איתנו ומדי פעם גם תוכל למצוא פרצונת שדרכה תגניב מילה או שתיים על ההרכבים הטובים באמת בעיניך.

AeroTom

New member
רק להקה אחת יוצאת דופן האמת ממה שהזכרת

בהקשר לזמנים שהפורום פה מתעסק בהם בדרך כלל (למרות שיש יוצאים מן הכלל), וזו אירוסמית', שהתחילו לעבוד בתחילת שנות ה-70 והוציאו גם לאורך העשור הזה כמה וכמה אלבומים נהדרים (משנות ה-80 ומעלה יצאו להם אלבומים די מגוונים בסגנון לפה ולשם. אלבומי שנות ה-70 שלהם אבל כולם נעים בין טובים למעולים מבחינתי עם הרבה השפעות של הרוקנ'רול\בלוז של הלהקות שהשפיעו עליהן). כמו שאמרו אני מאמין שעל הלהקות שהזכרת שקיימות משנות ה-80 ומעלה, תמצא יותר דיבורים ודיונים בפורומים אחרים, אבל זה לא פוסל לכתוב כאן קצת, להרחיב, או להישאר בסביבה גם ולהרחיב אופקים עם דברים ישנים יותר

rotemangie

New member
באמת רמזת שאירוסית יותר טובים מפינק פלויד או

הביטלס? וגם ככה רב החבר'ה החדשים מנסים לעשות את מה שכל הלהקות ה"רחוקות" עשו פעם, אז לא עדיף ללכת למקור:)?

Aeroguy

New member
לא מסכים

לקרוא לאירוסמית' "החבר'ה החדשים" נובע מחוסר הבנה מאוד, מאוד בסיסי. אירוסמית' קמו ב-1970, וסגנונם לא הושפע מפינק פלויד. הושפע קצת מהביטלס, אבל לא מאוד. ההשפעות העיקריות היו היארדבירדס, פיטר גרין, הסטונס, הקינקס, המי, ג'ניס ג'ופלין, מאדי ווטרס, בו דידלי וכד'. ואגב, אני אעדיף לשמוע אירוסמית' על-פני פינק פלויד Any day of the week. במיוחד האלבומים שלהם משנות השבעים, שכמה מהם הם, לדעתי, מאלבומי הבלוז-רוק הטובים שהוקלטו אי פעם (ע"ע Aerosmith, Get Your Wings, Toys In The Attic, Rocks, Draw The Line, Night In The Ruts). גם בשנים המאוחרות שלהם הם הוציאו כמה אלבומי מופת, כגון Nine Lives ואלבום הקאברים Honkin' On Bobo, אך לצערי לצד זה יצאו להם כמה אלבומים לא מאוד טובים (כמו המון להקות שקיימות כל כך הרבה זמן). אני חושב שיש בפורום הזה חוסר חיבה די בולט לאירוסמית', ואף פעם לא הבנתי למה. אני יודע שבגדול, בארץ ממש לא מעריכים אותם ולא מכירים את האלבומים הישנים שלהם, וזה ממש חבל.

rotemangie

New member
אתה יודע...

על ראש הגנב בוער הכובע, אולי אם כ"כ הרבה לא מעריכים אותם יש סיבה, אני לא אומרת שהם גרועים באמת שלא, פשוט לדעתי יש הרבה יותר טובים, אבל קשה להתווכח עלל הנושאים האלה כל אחד והטעם שלו ומה שהוא מתחבר אליו, אם אתה אוהב ונהנה להאזין לאלבומים שלהם שיהיה לבריאות.

melancholy man

New member
תשמעי

אין לי שום אהבה לאירוסמית' ואני מצליח לחשוב על מעט מאוד דברים שיותר משעמם אותי לדבר עליהם בשבת בבוקר, אבל אירוסמית' היא אחת הלהקות הכי מצליחות בעולם הרוק, אז מה אם כל כך הרבה אנשים אוהבים אותם זה אומר שיש סיבה? אין קשר בין פופלריות לאיכות, אין גם קשר בין חוסר פופלריות במקום מסוים (למשל כאן) לבין טיב המוסיקה, מדובר בלהקה מופקת הייטב, מקצועית להפליא, ובעיני חסרת יכולת לכתוב שירים שעובדים, אבל זה רק אני. בשביל מיליוני אחרים ברחבי העולם המוסיקה שלהם עובדת מצוינת כנראה.

לא בדיוק,

הסיבה שלא מעריכים אותם בארץ זה בגלל שבארץ מעולם לא היה חיבור כל כך למוזיקה "לא שמחה". בארץ תמיד יעדיפו להשמיע ביטלס על רולינג סטונס, פינק פלויד על דיפ פרפל.

melancholy man

New member
פינק פלויד זה מוסיקה שמחה?

ואגב, דיפ פרפל הושמוע ונמכרו בארץ הרבה יותר מהסטונס וגם הרבה יותר מבמולדתם, לא שזה אומר משהו, אבל שיהיה... דווקא הרושם שלי תמיד היה הפוך, שלמוסיקה דיכאונית, מהסוג של לאונרד כהן, קט סטיבנס, אלבומי הסבנטיס של פינק פלויד, ג'נסיס ודומיהם, היה המון קהל והשמעות ברדיו, דווקא למוסיקת להיטים, סטייל, הקינקס, המי, הסטונס, CCR וכו', לא נמצא קהל אמיתי כאן מעולם ואיכשהו זה תמיד נחשב פחות

holo

New member
בדיוק ההפך

המוזיקה של פינק פלויד, בשנות השבעים המוכרות, תמיד נתפסה כמוזיקה פאסימית- שגעון, עצב וגעגועים, יאוש, מלחמה וכו'. זאת תופעה די מעניינת, שבמדינה בעלת אופי חם ורועש כמו ישראל, יש קהל אוהדים גדול מאוד ללהקה בעלת אופי מנוגד לגמרי. פינק פלויד היא אולי הלהקה הזרה הכי אהודה בארץ.

Liorking

New member
תגיד לי, נוב

אם כבר תגיד "יש עוד להקות יותר עכשוויות, שווה לשמוע" אבל בשום פנים ואופן לא "הרבה יותר טובים". אירוסמית' הם משנות ה-70 והם כיפים, רוק'נרוליים, הכי טובים לנסיעה באוטו, אבל הם לא ברמה של לד זפלין. פרל ג'ם להקת הניינטיז הכי טובה לדעתי ו-TEN הוא אחד מהאלבומים הכי אהובים עלי, אבל עדיין הם לא ברמה של לד זפלין. אודיוסלייב מחזירים קצת רוק'נרול לרוק העלוב של שנות ה-2000, אבל הם אפילו לא ברמה של פרל ג'ם ואירוסמית'. גאנז היא להקת הפוסט-60-70 הכי אהובה עלי. אין עליהם, פשוט להקה ענקית. הם כמעט ברמה של לד זפלין. השוויתי ללד זפלין כי מבחינה סגנונית כל הלהקות שהזכרת הושפעו מאוד מלד זפלין. אני אומר לך משהו: קודם כל - קלאסיקות (ביטלס, פינק פלויד, לד זפלין, סטונס, אריק קלפטון, דייויד בואי, דיפ פרפל וכו'). אח"כ (ורצוי מאוד מאוד) - גאנז, פרל ג'ם, מטאליקה, רדיוהד וכו'. שים לב שאירוסמית', AC/DC, קיס, ואן היילן גם נחשבים קלאסיקות במידה מסוימת, אבל הבסיס הוא מה שהזכרתי.

זה סתם שטויות,

אין כזה דבר "יותר טובים", אתה לא יכול לקבוע שאירוסמית פחות טובים מלד זפלין, או שאודיוסלייב לא ברמה של פרל ג'ם. זה דברים אינדיוידואלים, אתה לא יכול לקבוע לבנאדם שהוא חייב לאהוב קודם את ביטלס. פרנק זאפה לא אהב את ביטלס, והוא יצא דיי בסדר, לא?

oneman2

New member
בסדר זה עניין יחסי

הוא מוזיקאי ענק, אבל יש לו שריטה במוח.

למעלה