האב, הבן והחמור

jackie111

Well-known member
כשאני קורא את העיצות של הטוקבקיסטים בפורום אני נזכר בסיפור הזה:

בוקר אחד בכפר קטן, העיר אב את בנו ואמר לו "קום ילדי, קום. בו איתי לעיר הגדולה ואולי תלמד משהו".
לקח האב את חמורו, הרכיב עליו את בנו והשניים יצאו לדרך כשאב צועד לצד החמור.
כשנכנסו בשערי העיר, התבוננו בהם זקני העיר ואמרו "ראו את הילד החצוף הזה! במקום לתת לאביו
הקשיש לשבת על החמור, הוא גורם לו להזיע בשמש הקופחת".
שמעו האב ובנו את דברי התושבים, סיימו את ענייניהם בשוק וחזרו לכפר.

למחרת בבוקר, העיר אב את בנו ואמר לו "קום ילדי, קום. בו איתי לעיר הגדולה ואולי תלמד משהו".
הפעם רכב האב על החמור ובנו צועד לצדו ברגל. כשהגיעו לעיר הגדולה, ראו אותם וותיקי העיר
ואמרו זה לזה "איזה מן אבא הוא זה שמניח לבנו לצעוד ברגל ובעצמו יושב על החמור".
שמעו האב ובנו את דברים, סיימו את סידוריהם בעיר וחזרו לכפר.

למחרת בבוקר, שוב העיר אב את בנו ואמר לו "בו ילד יקר שלי. גם היום נלך לעיר הגדולה ואולי תלמד משהו".
הפעם יצאו שניהם לדרך כששניהם רכובים על גבי החמור. בכניסה לעיר הגדולה כבר ציפתה להם חבורה של
מצקצקים "תראו את שניהם, אין להם לב? חמור קטן ומסכן שגם כך מתאמץ בחום הזה ושניהם רוכבים עליו,
מה הם רוצים לחסל אותו? אין להם רחמים?"
שמעו האב והבן את הדברים, סיימו את פגישתם אצל הרוקח וחזרו הביתה.

למחרת העיר אב את בנו והזמין אותו למסע איתו שאולי היום ילמד משהו חדש.
הפעם הלכו כל הדרך ברגל כאשר החמור מהלך לצדם. כשהביטו בהם זקני העיר הם געו מצחוק "מי פה החמור
ומי הבן אדם? איזה משוגעים, יש להם חמור והם לא רוכבים עליו"
שמעו אותם האב ובנו, סיימו את פגישתם אצל החייט ושבו לכפר.

למחר העיר האב את בנו והתיישב לידו. "גם היום יוצאים לעיר? גם היום נלמד משהו?" שאל הבן "כל יום לומדים משהו"
השיב האב "תבין בני, מה שלא תעשה ואיך שלא תעשה, תמיד יהיו כאלו שיבקרו או ילגלגו על הבחירות שעשית, לכן
עדיף שתהיה את חייך בדרך שלך, כמו שמתאים לך, כמו שאתה רוצה ואוהב. לפעמים הבחירה שלך תהיה טובה ולפעמים
גרועה אבל תמיד יהיו אנשים שיבקרו אותך. לך אחרי ליבך וזכור שתמיד אתמוך בך.

GoldenEyes

Well-known member

בוקר אחד בכפר קטן, העיר אב את בנו ואמר לו "קום ילדי, קום. בו איתי לעיר הגדולה ואולי תלמד משהו".
כשנכנסו בשערי העיר, התבוננו בהם זקני העיר ואמרו "ראו את הילד החצוף הזה! במקום לתת לאביו

למחרת בבוקר, העיר אב את בנו ואמר לו "קום ילדי, קום. בו איתי לעיר הגדולה ואולי תלמד משהו".
הפעם רכב האב על החמור ובנו צועד לצדו ברגל. כשהגיעו לעיר הגדולה, ראו אותם וותיקי העיר

למחרת בבוקר, שוב העיר אב את בנו ואמר לו "בו ילד יקר שלי. גם היום נלך לעיר הגדולה ואולי תלמד משהו".
הפעם יצאו שניהם לדרך כששניהם רכובים על גבי החמור. בכניסה לעיר הגדולה כבר ציפתה להם חבורה של
מצקצקים "תראו את שניהם, אין להם לב? חמור קטן ומסכן שגם כך מתאמץ בחום הזה ושניהם רוכבים עליו,

הפעם הלכו כל הדרך ברגל כאשר החמור מהלך לצדם. כשהביטו בהם זקני העיר הם געו מצחוק "מי פה החמור

למחר העיר האב את בנו והתיישב לידו. "גם היום יוצאים לעיר? גם היום נלמד משהו?" שאל הבן "כל יום לומדים משהו"
השיב האב "תבין בני, מה שלא תעשה ואיך שלא תעשה, תמיד יהיו כאלו שיבקרו או ילגלגו על הבחירות שעשית, לכן
עדיף שתהיה את חייך בדרך שלך, כמו שמתאים לך, כמו שאתה רוצה ואוהב. לפעמים הבחירה שלך תהיה טובה ולפעמים
מן הראוי היה לרשום את מקור המשל הזה שהועתק ככל הנראה
שפורסם הבוקר בפורום חורזים וכותבים

קצה11

Well-known member
שמאלנים אוהבים לגנוב ולהכריז על זה כשלהם
נשיא המדינה הרצוג (לא הנוכחי הקודם) בספר 'עם כלביא יקום' גנב מספר עמודים משהעתיק מספר אחר

החברה שוטפת את מוחינו בעיקר בארץ, ובתרבויות שמרניות להתחתן למצוא זוגיות, רק לא להיות לבד
אנחנו לומדים שהכי טוב יחד .זו הכללה מהולה בפנטזייה שיש לכולנו על אהבה מהסרטים.
הכי טוב יחד כשאתה גם לבד. אם אין איזון בין השניים, לא ממש טוב לך יחד, עדיף להעמיק את הקשר שלך עם עצמך, לחזק את היכולת להיות לבד בשלמות ואהבה. זה המפתח היחיד לחיים.
זה יותר קשה להיות לבד אבל הרבה יותר חשוב כבסיס לכל דבר בחיים ולא מוערך מספיק.
הצורך שלנו הוא באהבה ולא בזוגיות. המטרה היא לאהוב נקודה. המושג זוגיות כך גיליתי סותר במהותו אהבה בעיני כי הוא מציג הגבלות וחוקים התפשרויות והרבה העמדת פנים עד שהאהבה נשחקת על מזבח הסטטוס.
לשמחתי, העולם מתקדם, ומקווה שעוד כמה שנים, רק מעטים יתחתנו או יגורו יחד ויהיו חופשיים לבטא אהבה ללא מוסכמות, בלי שהסביבה מתערבת, מבלי שהם מציגים לראווה את אהבתם כדי לקבל אידור כדי לחוש שם מוצלחים.
חתונה, הכרזה על זוגיות, ובילעדיות סותרות אהבה ותשוקה בעיניי
אם בא לכם להרוס קשר, רוצו לספר, תכריזו עליו בפני הרבנות, או חברים או אלוהים, אבל אם תשמרו אותו בינכם לבין אהובכם מבלי להשתמש בקשר לצרכי אגו, תזכו באהבה .
יש דברים שבינו לבינה או בינו לבינו וכן הלאה, ואין צורך לעשות איתם שום דבר רק לחוות ולייצר חברות אמת .
אני שואפת תמיד לחברות כערך עליון. וטהבת לרעך כמוך. אני מנסה להתייחס באופן שווה לכל יצור אנושי בין אם זה תלמידים שלי או אחים מכרים עמיתים אותו דבר כמו לגברים שאני נמשכת אליהם.
זוגיות זו מילה גסה בעיני כי היא מקלקלת ברוב המקרים וזה ממש כמו פורנו אנחנו צופים בחתונה ממבט ראשון טלנובלות וחושבים שטייך שמראים לנו אהבה זה מה שצריך להיות גם לנו. אבל החיים והמציאות הם אחרים.
אנשים משחקים את הקשר בינהם בפני אחרים על מנת לחוש מוצלחים יותר להרגיש שהנה תפסו מישהו , הם לא מסכנים הם לגיטימיים וזה נותן להם הרגשה טובה יותר אבל האם זו אהבה?

dannygin

Well-known member
החברה שוטפת את מוחינו בעיקר בארץ, ובתרבויות שמרניות להתחתן למצוא זוגיות, רק לא להיות לבד
הכי טוב יחד כשאתה גם לבד. אם אין איזון בין השניים, לא ממש טוב לך יחד, עדיף להעמיק את הקשר שלך עם עצמך, לחזק את היכולת להיות לבד בשלמות ואהבה. זה המפתח היחיד לחיים.
הצורך שלנו הוא באהבה ולא בזוגיות. המטרה היא לאהוב נקודה. המושג זוגיות כך גיליתי סותר במהותו אהבה בעיני כי הוא מציג הגבלות וחוקים התפשרויות והרבה העמדת פנים עד שהאהבה נשחקת על מזבח הסטטוס.
לשמחתי, העולם מתקדם, ומקווה שעוד כמה שנים, רק מעטים יתחתנו או יגורו יחד ויהיו חופשיים לבטא אהבה ללא מוסכמות, בלי שהסביבה מתערבת, מבלי שהם מציגים לראווה את אהבתם כדי לקבל אידור כדי לחוש שם מוצלחים.
אם בא לכם להרוס קשר, רוצו לספר, תכריזו עליו בפני הרבנות, או חברים או אלוהים, אבל אם תשמרו אותו בינכם לבין אהובכם מבלי להשתמש בקשר לצרכי אגו, תזכו באהבה .
יש דברים שבינו לבינה או בינו לבינו וכן הלאה, ואין צורך לעשות איתם שום דבר רק לחוות ולייצר חברות אמת .
אני שואפת תמיד לחברות כערך עליון. וטהבת לרעך כמוך. אני מנסה להתייחס באופן שווה לכל יצור אנושי בין אם זה תלמידים שלי או אחים מכרים עמיתים אותו דבר כמו לגברים שאני נמשכת אליהם.
זוגיות זו מילה גסה בעיני כי היא מקלקלת ברוב המקרים וזה ממש כמו פורנו אנחנו צופים בחתונה ממבט ראשון טלנובלות וחושבים שטייך שמראים לנו אהבה זה מה שצריך להיות גם לנו. אבל החיים והמציאות הם אחרים.
אנשים משחקים את הקשר בינהם בפני אחרים על מנת לחוש מוצלחים יותר להרגיש שהנה תפסו מישהו , הם לא מסכנים הם לגיטימיים וזה נותן להם הרגשה טובה יותר אבל האם זו אהבה?
אני למשל התחתנתי עם מנהלת הבנק החתיכה

דגלמנגל

Well-known member
ויש לסיפור הזה המשך נחמד כאן

למיטב ידיעתי, המקור הוא משלי איזופוס. המשל, במקור, תמציתי יותר, אינו מחולק לימים וכולל את הסיומת שבתכנית הלימוד הערבית.
אם יש למישהו השגה אחרת, לגבי מקורו הראשוני, של המשל המדובר, אשמח לשמוע.

ayb1

Well-known member
המקור הוא שיר משנות ה-50 של צמד העופרים לפי אגדת עם עתיקה

והנה ביצוע של בני ברמן

נערך לאחרונה ב:

דגלמנגל

Well-known member
המקור הוא שיר משנות ה-50 של צמד העופרים לפי אגדת עם עתיקה

והנה ביצוע של בני ברמן

השיר על החמורון ושני הקבצנים, אכן לקוח מתוך משלי איזופוס. הסוליות, בביצוע של אסתר עופרים, הן תוספת יצירתית מאוחרת.
ראה: פרויקט בן יהודה, משלי איזופוס, פרק משלי בעלי חיים: "המנרגיטים"* https://benyehuda.org/read/11436#ch31

שת: המנגירטים

לְמֵנָגִירְטִים25 הָיָה חֲמוֹר, שֶׁהָיוּּ רְגִילִים לְהַטְעִין עָלָיו אֶת כְּלֵיהֶם וּלְהַלֵּךְ אִתּוֹ בַּדְּרָכִים. לְאַחַר זְמַן מֵת הַחֲמוֹר מֵרֹב יְגִיעָה, וְהֵם פָּשְׁטוּ מִמֶּנּוּ אֶת עוֹרוֹ וְעָשׂוּ מִמֶּנּוּ תֹּף, שֶׁשִּׁמֵּשׁ לְצָרְכֵיהֶם. כְּשֶׁפָּגְשׁוּ אוֹתָם מֵנָגִירְטִים אֲחֵרִים וּשְׁאֵלוּם, הֵיכָן חֲמוֹרָם, עָנוּ: ‘הוּא נָפַח אֶת רוּחוֹ, אוּלָם הוּא סוֹפֵג עַתָּה מַלְקוֹת, בְּמִדָּה שֶׁלֹּא סָפַג כָּל יָמָיו.’

כֵּן יֵשׁ עֲבָדִים, שֶׁגַּם לְאַחַר שֶׁפָּרְקוּ מֵעֲלֵיהֶם עֹל עַבְדוּת, אֵינָם פְּטוּרִים מֵחוֹבוֹתָיו שֶׁל עֶבֶד.

Katomishh

Well-known member

יש עוד גירסה לסיפור :
הילד רוכב והאבא הולך - מסכן האבא
הילד הולך והאבא רוכב - מסכן הילד
שניהם הולכים והחמור לצידם - 2 טיפשים
שניהם רוכבים על החמור - מסכן החמור
נעצב ליבם על החמור המסכן - החליטו ששניהם יסחבו אותו על כתפיהם - 3 חמורים.

שמאלנים אוהבים לגנוב ולהכריז על זה כשלהם
נשיא המדינה הרצוג (לא הנוכחי הקודם) בספר 'עם כלביא יקום' גנב מספר עמודים משהעתיד מספר אחר
אנשים משחקים את הקשר בינהם בפני אחרים על מנת לחוש מוצלחים יותר להרגיש שהנה תפסו מישהו , הם לא מסכנים הם לגיטימיים וזה נותן להם הרגשה טובה יותר

jackie111

Well-known member
ועוד פעם אותו דבר בטעם קצת אחר:

בנו של חכם זקן לא רצה לצאת מהבית. הוא חשב שהוא מכוער ופחד שכולם יצחקו עליו.
אמר החכם הזקן לבנו: "לעולם אל תהיה מושפע ממה שאנשים אומרים! בוא איתי מחר לשוק, ואוכיח לך שאני צודק"

למחרת, השכם בבוקר, קמו האב והבן ויצאו לדרך. החכם הזקן רכב על גב האתון, ובנו צעד לצידו. מיד כשהגיעו אל
כיכר השוק, החלו האנשים שם להתלחש: "תראו את האיש הזה," אמרו זה לזה, "אין בליבו רחמים! הוא נח לו על גב
האתון ומניח לבנו המסכן ללכת ברגל!" אמר החכם לבנו: "שמעת מה אמרו? זכור זאת היטב, ומחר נחזור אל השוק"

למחרת, הגיעו החכם ובנו אל כיכר השוק, אבל הפעם ישב הבן על גב האתון והזקן צעד לצידו. "תראו את הילד הזה, חוצפן שכמותו!"
אמרו הפעם כל האנשים בשוק, "הוא יושב לו בשקט ובשלווה על גב הבהמה, בעוד אביו הזקן והמסכן נאלץ לגרור את רגליו
בתוך האבק. כמה עצוב!" "שמעת מה אמרו?" שאל האב את בנו. "זכור זאת היטב, ומחר נשוב אל השוק"

ביום השלישי יצאו האב והבן מביתם אל השוק. הפעם הלכו שניהם על רגליהם והובילו בעקבותיהם את האתון.
"תראו את המטומטמים האלה", לעגו להם מיד כל הסובבים, "הם הולכים ברגל, כאילו שאינם יודעים שחמורים נועדו לרכיבה!"
"שמעת אותם, נכון?" שאל החכם את בנו, "זכור כל מילה, ומחר נשוב אל השוק"

למחרת, ביום הרביעי, רכבו שניהם – האב ובנו – על גב האתון. בכניסה לכיכר לא יכלו האנשים לעצור את זעמם:
"בושה וחרפה! תראו את שניהם! אין בהם טיפת רחמים על הבהמה האומללה שלהם! אנשים רעים!"
"שמעת מה אמרו?" שאל האב את בנו. "זכור זאת היטב, ומחר נשוב אל השוק"

ביום החמישי הגיעו האב ובנו אל השוק, נושאים את האתון על גבם. "טיפשים!" התפוצצו הסוחרים בשוק מרוב צחוק,
"תראו אותם! סוחבים את האתון על גבם במקום לרכוב עליה!" אז פנה החכם לבנו ואמר לו: "אתה רואה, בני, הנה ההוכחה
שלא משנה מה תעשה, תמיד יהיו אנשים שידברו נגדך. לכן לעולם אל תחשוש מפני דעותיהם של אנשים אחרים, שכן אלה
משתנות לפי מצב הרוח. במקום זאת, עשה תמיד את הטוב והישר בעיניך"

jackie111

Well-known member
את ספור לילדים הזה שמעתי מזמן אבל בכל פעם כשאני קורא את העיצות שנותנים
פה הטוקבקיסטים לראש הממשלה אני נזכר במשל ה"האב הבן והחמור" ומחייך.

ועכשיו גם אתם מבינים למה.

jackie111

Well-known member
אני עדיין המום.
נכנסתי לפני כמה רגעים לפורום של חורזים
ואני מגלה שמשהיא פרסמה את אותו נושא
כבר הבוקר.

המוזר בזה :
1. הביאו את אותו סיפור בכמה ורסיות.
2. שזו הפעם הראשונה שנכנסתי לאותו פורום.
3. זה פורסם ממש באותו יום.

אולי אתחיל להאמין בקונספירציות.

למעלה