האבקות

NIRGO

New member
האבקות

שלום! אני עוסק בקארטה ומחפש מכון או מורה להאבקות באיזור נתניה כדי להתאמן גם בתחום של עבודת קרקע החסר בקארטה. אשמח לקבל המלצות.

mkz

New member
לצורך עבודת קרקע הייתי ממליץ לך...

להכנס לתחום ששם עובדים על "סאבמישן",זאת אומרת ריתוקים נעילות,חניקות,בריחים ועוד.כלומר,עבודת קרקע תכליתית. לשם כך הייתי ממליץ לך לבדוק מקומות ששם מלמדים ג´ו ג´יצו ברזילי(שמשלב גם אגרופים ובעיטות אף על פי שהרוב זה קרקע).ח´ברה מתחום זה מאוד יעילים על הקרקע. אני עצמי איש קראטה שבעבר גם התעסקתי לא מעט בהאבקות בסגנון יווני-רומי והיום מתעסק בג´ו-ג´יצו ברזילי, כך שאני יודע על מה אני מדבר.

קוזושי

New member
מומלץ ביותר

אין כמו ללמוד עבודת קרקע מהג´ודו, לדעתי ג´ודו וג´וגיטסו ברזילאי הן היחידות שמתמודדות עם הקרקע בצורה מושלמת, אם תצליח למצא מקום שמתאמנים בו הרבה על הקרקע זה מומלץ ביותר. הבעיה היא שברוב המקומות (בארץ) לא מתייחסים ברצינות לקרקע כיון שבתחרויות (של הג´ודו) השופטים לא מאפשרים לרדת לקרקע יותר מדי,
(זה לא נראה יפה בטלויזיה
) ולכן ברוב המקומות שמלמדים ג´ודו תחרותי לא עובדים הרבה על קרקע, ולמרות זאת אפילו המעט שהם כן עושים זה הרבה יותר ממה שיש באמנויות לחימה אחרות. אם תכתוב מהיכן אתה, אולי יהיה לי מקום שאוכל להמליץ עליו.

אם אתה מאזור תל אביב

הרשה לי להמליץ לך על מורה מצוין לג´ודו - סנסאי שלמה דויד, דאן 6, שמלמד בבי"ס שירוקאן בתל-אביב. לפרטים נוספים: 03-5373449

קוזושי

New member
עדיין מלמד?

ואני שמעתי שהקבוצה שלו בג´ודו כמעט ולא קיימת ומתקבצת לעיתים רחוקות בתאום מראש, ומונה בערך כארבעה תלמידים. אין ספק שהוא מהג´ודאים הטובים ביותר שנמצאים היום בארץ, אבל לצערי הוא כבר לא כל כך מאמן ג´ודו.

amir_aikido

New member
חיים חדשים בקבוצת הג´ודו

המצב שתיארת אכן היה נכון עד לאחרונה, אבל לפני כחודשיים לורנס ועוד כמה תלמידים הצטרפו לקבוצת הג´ודו והפיחו בה חיים חדשים. עכשיו יש קבוצה פעילה ומתאמנת. אני אשאיר לללורנס לכתוב את כל הפרטים של ימי ושעות אימונים. אמיר

קוזושי

New member
גדולללללל

זוהי בשורה מאד משמחת, אני מזמן לא מבין מדוע לאדם כמו שלמה דוד אין קבוצה נורמאלית לג´ודו, דחוף לי מאד לדעת את הפרטים, חשוב לי גם לדעת מהי רמתם של המתאמנים בקבוצה החדשה הזאת. יש אצלינו חופש כבר המון זמן ואני מרגיש כאילו קשרו אותי לכסא, אשמח מאד להצטרף לקבוצה הזאת.

מעט יותר פרטים

קבוצתנו מורכבת משני יודאנשה (בעלי חגורות שחורות) בדרגות נידאן, אחד בדרגת שודאן, בחור נוסף בעל חגורה כחולה, ועוד ארבעה מתחילים, ביניהם עבדך הנאמן, שהתחילו ממש עכשיו (בתקופה של בערך חודשיים) ושלמה סנסאי עובד איתנו על הסיליבוס של הג´ודו מבראשית. הוא מורה פשוט נהדר ומלא תובנות. הקבוצה מתאמנת בימי שלישי בין שש וחצי לשמונה וחצי, לרוב מתחילים מאוחר יותר ומסיימים מאוחר יותר. האימונים מתקיימים בבית ספר שירוקאן ברחוב איילת השחר מס´ 3 בת"א. שלמה אמר שאם יצטרפו תלמידים נוספים הוא ישקול לפתוח יום נוסף בשבוע, כנראה ביום שישי. אתה מוזמן להצטרף - האווירה טובה וחיובית, האנשים נחמדים ואדיבים, הדוג´ו משרה אווירה יותר יפנית מהרבה דוג´ואים אחרים בארץ שממוקמים באולמות של בתי"ס וכדומה, וכמו שאמרתי קודם לכן, שלמה הוא מהמורים הטובים ביותר שנתקלתי בהם בארץ (והתאמנתי במשך עשרים שנות חיי אצל מורים רבים וטובים). נשמח לראותך, לורנס

ukh

New member
ג´ודו באיילת השחר

שלום אני כעקרון מהפורום השכן אבל התעננינתי בכמה דברים כאן וגם נהנה מרמת השיחה והאינטליגנציה לגבי הנושא - יש לי שתי שאלות, בבקשה: 1. המורה שהזכרתם (דן 6) מלמד ג´ודו קלאסי (כי פשוט פעם התאמנו שם, ונראה לי איתו, באיקידו) 2. התלמידים המתחילים שהוזכרו כאן - מה הכוונה "מתחילים", איזו רמה? תודה מראש

amir_aikido

New member
תשובות

1. המורה - שלמה דויד, מלמד ג´ודו קלאסי (בין השאר הוא למד בקודוקאן ביפן) וכן אמנויות אחרות - קורינדו אייקידו (זו האמנות שאני לומד וייתכן שגם אתה התאמנת איתו בהקשר זה) וקראטה (שילוב של שוטוקאן ושיטוריו אם אינני טועה). 2. תלמידים מתחילים - הכוונה במקרה זה לחברינו לורנס שכפי שהוא כתב הצטרף לקבוצה רק לפני כחודשיים (יחד עם עוד משפר תלמידים). כעקרון כל הקבוצות של שלמה הן מעורבות ופתוחות לכל הרמות ממתחילים ועד חגורות שחורות. ובלבד שהתלמיד מתכוון להמשיך וללמוד ברצינות. אמיר

ככה

בוא נגיד ג´ודו מסורתי (ג´ודו קלאסי פשוט לא נשמע לי טוב - זו בכל זאת אומנות בודו מודרנית, ולא איזו אומנות קלאסית). מתחילים הכוונה לאנוכי - התאמנתי 8 שנים אצל אייל אופיר שלימד הרבה שיטות וביניהן ג´ודו, אך הפסקתי לפני כמה שנים, ובין כה וכה הרמה שלי בג´ודו מאוד ירודה, כך שעכשיו אני למעשה מתחיל מהתחלה, ויחד איתי מתחילים שלושה אנשים נוספים שמימהם לא התאמנו בג´ודו. חוץ מזה, כמו שאמר ידידי אמיר, השיעורים של שלמה פתוחים לתלמידים בכל הרמות, ואתה יותר ממוזמן לבוא לצפות באימון ואפילו להצטרף.

למעלה