האבנים באוקלנד (Part I)

Anuerysm

New member
האבנים באוקלנד (Part I)

הוא עלה הרבה, אבל הוא אצלי, הכרטיס להופעה של הרולינג סטונס ב5 בנובמבר. אבל בלי שהייתי מוכן, על אותו תאריך נפל טיול של הבית ספר שלי לוושינגטון, לקחתי את ה4 ימים שלי לחשוב מה לעשות, אבל שיחק לי המזל והזיזו את הטיול כמעט בחודש. כמה ימים לפני ההופעה חשבתי לקרוא קצת חדשות, נכנסתי לוואלה וקראתי שם כתבה שאומרת שהסטונס ביטלו כמה הופעות בארצות הברית, אחת מהן היתה שעתיים לפני התחלת ההופעה. ובעודי תולש את שיערות ראשי אני נכנס לעשרות אתרי הופעות כדי לבדוק מה קרה עם ההופעה שלי, אבל אין הרבה מה לדאוג, רק הזיזו אותה ביום, אני נושם לרווחה וחוזר לעסקי. בלית ברירה ניאלצתי ללכת לבית ספר באותו יום, ב2 וארבעים גמרתי ללמוד וישר נסעתי להופעה שהיתה אמורה להתחיל ב6:45, לקח לי קצת זמן להגיע (אמא הסיעה אותי) אבל אחרי בערך שעה מצאתי את עצמי ניצב מול האיצטדיון באוקלנד, שהיום בערב יופיעו בו הרולינג סטונס. בעודי מתהלך בחניה אני יכול לשמוע את להיטי הלהקה יוצאים מכל מיני מכוניות, אנשים לבושים בחולצות מההופעות הקודמות של הסטונס, הכי מוקדמת היתה מהסיבוב סטיל ווילז ב89 אבל בטח יש עוד כמה שפיספסתי. קניתי גם חולצה ונכנסתי לאיצטדיון העצום, לקח לי בערך שעה למצוא את המקום שלי כי הסקשן שלי היה באיזה מקום נידח שהיו איתו טעויות, בסופו של דבר עקבתי אחרי כמה אנשים שראיתי שגם הם בסקשן הזה והם הובילו אותי למחוז חפצי, אז התיישבתי במקום שלי וחיכיתי את השעתיים ביחד עם האייפוד, מתכונן להופעה עם גירסאות הסטודיו ועם אלבום ההופעה Stripped מ95 שאמור להיות בערך כמו ההופעה שאני עומד לראות. השעתיים עברו מהר, שכנותיי לכסא הציעו לי שאכטה מהג'וינט אבל סירבתי בנימוס, אחר כך הן הציעו לי מסטיק ולקחתי את ההצעה כמו גבר. הסתכלתי על השעון וראיתי שעוד עשר דקות ההופעה צריכה להתחיל אז סגרתי את האייפוד וישבתי כמו ילד טוב עם חיוך ענק על הפרצוף והנה נכבים האורות, הקהל שואג משמחה ולבמה עולה הלהקה Van Morrison האגדית לא זוכר בדיוק איזה שירים הם ניגנו כי אני לא מכיר אותם כל כך טוב, אבל היה הרבה מפוחית והם נתנו הופעה יפה מאוד הלהקה ירדה והקהל מריע להם, המוזיקה של האיצטדיון חוזרת עם לד זפלין, ארקטיק מאנקיז ואמינם (אלוהים יודע מי עשה את המשונות האלה), אז החזרתי גם את האייפוד שלי והמשכתי להכין את עצמי לזה שאני באמת הולך לשמוע את השירים האלה בלייב. בערך שעה עברה (לא זוכר בדיוק כי הייתי נרגש מדי בשביל להעיף מבט על השעון) ואז הקריין אומר "In A Few Minutes The Rolling Stones Are Going On Stage", האורות באיצטדיון נכבו והקהל מוכא כפיים, אז הורדתי את האייפוד והצטרפתי לשמחה. בעשר דקות ההמתנה האלה הצלחתי לעכל את זה שאני באמת נמצא כאן, ההופעה לא התבטלה שעתיים לפני שהיא קרתה, אני פשוט הולך לראות את הסטונס בהופעה ובעקבות זה גם ירדה לי דמעה וצחקתי כמו איזה האנדיקאפ והנה, זיקוק מגניב במיוחד יוצא מהבמה המגניבה במיוחד של הסטונס, הקהל משתגע ועל המסך העצום (יותר עצום מכל הופעה שראיתי) רץ סרטון עם שפתיים ולשון וכל מיני דברים בסגנון, הסרטון היה לחצי דקה, כל הקהל במתח עצום ואז הזיקוק השני יצא מהבמה, האורות על הבמה נדלקו והיה אפשר לראות אותם Jumping Jack Flash הוא השיר הראשון כמו בשאר ההופעות של הטור, אני יושב שם המום, זה בא אלי בהפתעה, לא כמו בהופעות אחרות שהלהקה עולה, הקהל מריע ואז מתחילים את השיר, ריצ'ארדס לוקח פיקוד והוא נמצא מלפנים, קרוב לקהל, כשמתחילות המילים ג'אגר מחליף אותו בריצה ומתרוצץ על הבמה עם התנועות הקלאסיות שלו, בקיצור- זה הרוקנ'רול שבאתי לראות. הלהקה לא עוצרת להודות לקהל ובחיבור עם הקודם, מתחילים לנגן את It's Only RocknRoll, בלי ששמתי לב ג'אגר החליף חולצה והשיר היה בועט ומגניב למרות שדווקא כאן האבנים לא התגלגלו יותר מדי כמו בשאר השירים. השיר נגמר, ג'אגר מנצל את דקת הנשימה שלו כדי להודות לכל האנשים שבאו מסן פרנסיסקו ומסן חוזה ולתושבי אוקלנד, מיק מנצל את ההזדמנות גם להתנצל על דחיית ההופעה, הקהל מוותר למיק ומקבל את ההתנצלות. וואטס נותן שתי מכות על התופים והם נותנים את Lets Spend The Night Together שהוא קצת רגוע לעומת שני השירים הקודמים, אבל עדיין שיר טוב בהופעות למרות שמכל חילופי הצבעים על הבמה היה קשה לי לעקוב אחרי מיק שניסה להתחמק כל הזמן, באותו שיר גם נכנסה להקת הליווי שכללה שני גברים נמוכים ואשה שחורה. אחריו בא She Was Hot שאין הרבה מה להגיד עליו, אחריו Dead Flowers שאף פעם לא כל כך אהבתי אבל מאז ההופעה אני לא מפסיק לשמוע אותו. מיק קצת מותש, לוקח לו כמה שניות להרגע ואז הלהקה עוברת לשיר פחות עוצמתי, Streets Of Love מהאלבום החדש שתמיד נשמע לי כמו משהו שכבר שמעתי פעם, עד הפזמון לא ידעתי שזה השיר הזה ובכל זאת זכרתי את המילים בעל פה.. בסוף ריצ'ארדס ורוני ווד רצו להראות שהם עדיין יכולים לנגן ונתנו את אחד הסולואים הגדולים של ההופעה. אוקי, תפוז שונאים אותי אז אני נאלץ לחלק את ההודעה לשתיים, עמכם הסליחה.

Anuerysm

New member
האבנים באוקלנד (Part II)

לאחר Streets Of Love פיצח את הכפיים הריף האגדי של השיר Bitch שהיה אפשר לראות שג'אגר מאוד נהנה ממנו והוא הוסיף לשיר הרבה אחרי שהשיר היה אמור להגמר, השיר הזה היה פצצת אנרגיה ואחד הקטעים שהכי נהנתי בהם בהופעה, הסיום שלו היה מהסיומים האלה שלוקחים דקה, כמו שלד זפלין אוהבים לעשות. השיר נגמר ואחריו מיק עלה על המפוחית וניגן את Midnight Rambler שתמיד הסתכלתי עליו בתור אחד השירים החזקים באלבום, מיק זז הרבה מקצה אחד לשני של הבמה בסטייל של הסיקסטיז ובקטעים שהוא שר היה איזה מפוחיסט מאחוריו שדאג לנגן את החלקים שהפה של מיק עסוק מדי כדי לנגן. בסוף השיר הם גם עשו את Tumbling Dice, הביצוע היה נחמד.. לא ריגש אותי כמו שאר ההופעה. השיר נגמר וזה היה הזמן של מיק להציג בפנינו את הלהקה שמאחוריו, כמנהג להקות רוק, הולכים מהפחות חשוב אל החשוב כך שיצא שבסוף הוא הציג כמובן, את קית' ריצ'ארדס שלנו ונתן לו את הבמה בזמן שהקהל היה עסוק בלהסתכל על קית', מיק נעלם מהבמה כדי לנוח קצת, רוני ווד עלה על האקוסטית והם ניגנו ביחד שניים משירי קית' הגדולים, You Got The Silver וConnection שהיו מדהימים, גם נחמד לשמוע שהקול של קית' נשמר טוב והייתי שמח אם הוא גם היה מוסיף את Infamy מהאלבום החדש. מיק עלה לבמה לאחר ההתרעננות הקצרה שלקח, הקלידן מנגן את ההתחלה של Under My Thumb ואני יוצא מדעתי. כל הגוף שלי מלא צמרמורת ואני צועק את המילים כמו משוגע, פתאום מאיזה סיבה לא מוסברת, הבמה החליטה לעבור דירה הלהקה ממשיכה לנגן כמו שהיא והבמה זזה לה כ50 מטר קדימה, למזלי, ה50 מטר היה היו לכיוון שלי הבמה נחתה בשלום והקהל מנסה לתפוס את מיק שמנסה להתגרה בנו, השיר נגמר כדקה אחרי חילוף הבמה ואז עברו לJust My Imagination, ביצוע מעולה, המאבטחים עדיין מסלקים כמה ידיים טורדניות שבאות מהצד. לצליליה הראשונים של Start Me Up, מיק חוטף תחתונים על הרגל ובאדישות לגמרי מתכופף להרים אותם ושם באיזה "פח-תחתונים" שהוא הכין מראש, בעקבות התקרית עוד תתחונים נזרקים לשם ומקבלים את אותה תשומת לב, מיק מנסה שלא לעשות מזה יותר מדי עניין השיר היה גדול, 40,000 אנשים צורחים ביחד "You make a grown man cry", מיק חוזר על המשפט עשרות פעמים וכמעט בוכה לנו על הבמה. אבל זה כלום לעומת ההתלהבות של הקהל מHonkey Tonk Woman, כל הלהקה נותנת כאן את הנשמה ואפשר לראות שהיד של קית' כמעט נתלשה מהמקום בהתחלה עם הדיסטורשיין, בינתיים על הבמה המקורית היה בלון ענקי בצורת הלשון והשפתיים הבלון החל מתנועע לו כאילו שהוא מלקק את האוויר, בזמן ניגון השיר הבמה שוב זזה בחזרה למקום ונשארים שם לבערך שתי דקות עם הבלון וכל החגיגה שהיתה שם, לאט לאט הבלון חוזר פנימה והשיר נגמר. היה חושך לכמה שניות ואז על המסך הוקרנו כל מיני איברים בצבע אדום חזק, מהסתכלות על הופעות באינטרנט ידעתי שזהו בואו של Symphaty For The Devil, האינטרו נמשך כשתי דקות שבהן הבמה עצמה היתה חשוכה, מישהו שהיה לידי התחיל לעשות את הקולות סטייל ג'ונגל שיש בשיר המקורי, לאט לאט שאר האנשים הצטרפו אליו ואחרי חצי דקה בערך כל הקהל הרים את האגרוף באוויר לפי הקצב וצעק ביחד איתו. ואז הזרקורים תפסו את מיק עם איזו מגבעת, מיק צעק את ה"או או!" פעם אחת ואז הקולות של הקהל הוכפלו, מיק עלה במדרגות בעוד אנחנו צעוקים ככה שהוא היה ממש מתחת למסך, מיק התחיל לשיר ואז נדלקו אורות גם על שאר הלהקה, בהופעות קית' דואג למרוח את הסולו הקצר ולשמר אותו בסגנון של המקורי, הסולו נמשך כשתי דקות והוא היה פשוט אלוהי, זה ללא ספק היה השיא של ההופעה, גם היה להבות שיצאו מהבמה כדי שהיא תראה כמו השטן, גם הפעם הרגשתי את החום בעורקים. החגיגה נגמרה, האורות נכבים ואפשר לשמוע רק את האינטרו המפורסם של Paint It Black, שוב הקהל משתגע ואז האורות נדלקים, וואטס נותן את השמונה מכות המפורסמות ומיק מתחיל לזמר, גם זה היה אחד מרגעי השיא של ההופעה. אחרי השיר הם ניגנו את Brown Sugar והקהל נעמד על רגליו, כמו איזה מסורת, פשוט כולם ידעו שבשיר הזה צריך לעמוד ואני לא הבנתי מה הקטע אבל כשאתה ברומא.. כמובן שהשיר היה גדול, אבל אין הרבה מה להוסיף, דומה מאוד לגירסא של האלבום. השיר נגמר, האורות נכבדים ואנשים מתחילים לנהור הביתה, אבל הם חוזרים מהר מהר למקומות לצלילי Satisfaction שהיה ההדרן, השיר היה קצת שונה מהגירסא המקורית, יותר מדוסטרשן, יותר כבד, אבל זאת גירסא שבאמת יותר מתאימה להופעות וזה גם האנקור המושלם באמצע השיר מיק רץ שוב אל הבמה השניה כשמלווים אותו בריצה שני מאבטחים שמרחיקים ממנו את הקהל, מיק קופץ וצועק "Satisfaction!", הקהל מריע, מיק רץ בחזרה הביתה והאבנים גומרות את האירוע הגדול ביותר של חיי (לא קל להגיע למעמד הזה אצלי). ארבעת החברים משלבים ידיים ומשתחווים בפני הקהל, ריצ'ארדס מודה לנו באופן אישי, הכפיים נמשכות בערך חמש דקות לאחר סוף ההופעה ואני מתחנן לאל שהקול שלי יחזור אלי בזמן להופעה של המי.

yotamn9

New member
אני תוהה איזו תגובה לכתוב

אבל אפשר לשלב: איזה כיף לך! יא מניאק!

epitaph

New member
יפה יפה, חתיכת חוויה...

אני חייב להתוודות, הרולינג סטונס מעולם לא היו כוס התה שלי (וכן אני שותה תה), בערך כמו עם מרבית אלבומי הביטלס זה אף פעם לא ממש תפס אותי, תמיד היה הכבוד ליצירה ולמעמד אבל משהו פשוט לא התיישב נכון. אולי אני באמת צריך להכיר אותם דרך ההופעות שלהם ולא דרך אלבומי האולפן. (מה שמביא לי רעיון למשהו)

epitaph

New member
אה, וכמובן...

נוסף מאמר חדש לפורום.

Anuerysm

New member
תודה תודה ../images/Emo9.gif

ודווקא כשהתחלתי לשמוע אותם זה היה דרך אלבומי הסטודיו, בכלל לא חשבתי אפילו שאני הולך לראות אותם בהופעה

Welsh

New member
ואן מוריסון זה אדם, לא להקה../images/Emo70.gif

*קטנוניות שנובעת מקנאה מטורפת*

Anuerysm

New member
אבל לאדם הזה

יש להקה וקוראים לה וואן מוריסון זה בערך כמו דייב מת'יוז (נראה לי) פחחט וואט אבר העיקר ראיתי את הרולינג סטונס

Welsh

New member
יש לו להקה, להקת ליווי

זה כמו שתגיד- "ראיתי הופעה של הלהקה האגדית David Bowie" זה אומן שמשתמש בלהקת ליווי, אבל זה לא שם ההרכב (שלא כמו "דייב מאטתיוז באנד" או "סטיב מילר באנד") . אבל העיקר שראית את הרולינג סטונס (ואת ואן מוריסון)

Anuerysm

New member
לא לא

ואן מוריסון פתח להקה וקרא לה על שמו וזאת הלהקה שחיממה את הסטונס

Welsh

New member
לא כל כך../images/Emo13.gif

ואן מוריסון היה חבר בלהקה אחת בלבד בכל הקריירה, Them היה שמה וזה היה בשנות ה60. אתה יכול לברר בallmusic אני די בטוח שזה יאמת את מה שאני כותב.

epitaph

New member
תמיד יש פעם ראשונה... ../images/Emo3.gif

תכלס גם אני אף פעם לא החשבתי את עצמי למבין גדול, אולי אם יפתחו איזה פורום רק לקינג קרימזון אני אוכל לטעון את זה שם אבל עד אז...

epitaph

New member
לא צריך להגזים...

בסך הכל יש לי כמה שנות יתרון עליך וגם זה לא הרבה. יש לי המון "חורים בהשכלה" בהרבה מהתחומים של הפורום הזה (וגם של פורומים אחרים ששנינו משתתפים בהם). כמו למשל ששמתי לב שחתכת חזק לכיוון הפסיכדליה בזמן האחרון, זה תחום שההבנה שלי בו היא מאוד מצומצמת.

Welsh

New member
מה זה פסיכדליה?../images/Emo3.gif

השאלה היא לא כמה 'חורים בהשכלה' יש לנו, כי לכולנו יש , השאלה היא מה אנחנו כן יודעים ומבינים, ואתה ידידי, מבין גדול, אל תצטנע

למעלה