האבירים

יפיתוש78

New member
האבירים ../images/Emo13.gif

התישבו להם 5 אבירים סביב שולחן עגול. אביר אדום אביר כחול אביר ירוק אביר צהוב אביר שחור. תמיד נתנו לנו להבין שאבירים הם נאמנים , טובים , חזקים (חתיכים? כוסונים?)ודוברי אמת מושבעים. אך לא כך אבירינו. בארץ שום מקום , בעיר שום כלום , גם בקרב האבירים פשה הרעה. (ואנחנו אנא אנו באים?). המלך היה צריך לבחור 2 אנשים למועצה העליונה. (נו , אי אפשר בלי בחירות - אגב החידה מוקדשת לקייטי , ישי ויוסריאן - שלא מסוגלים בלי פוליטיקה). ידוע לנו שלצערנו, רק שניים מהם דוברים תמיד אמת, השלושה האחרים - משקרים לעיתים… (בשפה עדינה). המלך שאל שאלות , והנה מה שענו אבירינו. האביר האדום : ´האביר הכחול דובר תמיד אמת´ האביר הכחול : ´האביר הצהוב משקר לעיתים!´ האביר הצהוב : ´האביר הירוק משקר לעיתים!´ האביר הירוק : ´האביר השחור משקר לעיתים!´ האביר השחור : ´האביר הכחול משקר לעיתים!´ האביר האדום : ´האביר השחור דובר תמיד אמת.´ האביר השחור : ´האביר הצהוב משקר לעיתים!´ מיהם שני האבירים הישרים שהמלך יבחר?

mili999

New member
../images/Emo62.gif

נראה לי שהכחול והירוק. הם לא מפלילים אחד את השני.

djdror

New member
../images/Emo62.gifתיקון טעות

טעיתי מקודם ואכן התשובה היא כחול וירוק

new user

New member
ליפיתוש - לא הבנתי משהו ../images/Emo4.gif

מה זה שקרן לעיתים?, זהו שקרן שאי אפשר לדעת אם הוא משקר או לא?, כי אני יודע שהאדום הוא "שקרן לעיתים", אני יכול להסיק מזה שהשחור והכחול גם כן שקרנים? (כי הוא אמר שהם דוברי אמת) או שאני יכול לדעת רק שהם "אולי שקרנים"?

למעלה