האבולציה והתורה

שאלה חשובה

האם יש קשר בן התורה אולהיות לגבי אבולציה ? האם כול האנשים החוקרים את תורת האבולציה מאמינים בתורה ? או שם אטאיטים

אמנון כ

New member
יש מכל הסוגים

האבולוציה אינה מוזכרת בתורה משום שהתורה נכתבה לפני כמה אלפי שנים, ואת האבולוציה גילו רק לפני כ- 150 שנה. רבים נוטים לחשוב כי האבולוציה סותרת את הדת משום שהאבולוציה נותנת הסבר אחר, הגיוני ופשוט להיווצרות החיים, הסבר בו אין יותר צורך באלוהים. יש כמה מדענים דתיים, שטוענים שאין סתירה בין האלוהים לאבולוציה, אך הם נמצאים במיעוט.

פשוט - כן אבל הגיוני? לא.

אנשי המדע והקידמה, כן אלו שמכנים את עצמם כך ומאמינים אמורה עיוורת במאקרו אבולוציה עושים שימוש במיקרו אבולוציה כדי להוכיח את מאקרו אבולוציה. הנתון שלך לא נכון, כיום 40% מהמדענים מאמינים באלוקים לעומת 60% שלא וזה דבר שלא מפתיע, היחס הזה הוא נפוץ. אל תאמר מיעוט סתם. הסיבה היחידה שמאקרו אבולוציה התפתחה זה כדי להסיר את הצורך באלוקים, המציאו תיאוריה מפגרת (אמנם היא נשמעת יפה ויש לה שם יפה וגם אין משהו אחר) העיקר לשם המטרה שלא צריך יותר אלוקים. כשלא צריך אלוקים לא צריך תיאוריה מספיק שבלב לא יהיה אלוקים וזה מספיק, אבל ההשלכות של זה הם רבות.אדם שלא מאמין באלוקים לא צריך את תיאוריית מאקרו אבולוציה אבל זה מחזק את אי האמונה.

40% מהמדענים מאמינים בישו

בן האלוהים, שמת כדי לכפר על חטאינו, אם כבר. זה אומר שגם אתה מאמין בו? אנטי-אבולוציה, אגב, היא המצאה של פרוטסטנטים פנאטים, שבטוחים שכל מה שכתוב בתנ"ך הוא כפי שכתוב - כולל אותו קטע משעשע בישעיהו פרק נג ש"בוודאי" חוזה את בואו של ג'יזוס קרייסט סופרסטאר. היהדות, יאמר לזכותה, גילתה לא פעם בדרך כלל גמישות אינטלקטואלית ויכולת ליישב בין אמונה לשכל מבלי לוותר על השכל. אבל גם לנו יש את הפנאטים שלנו, שבדומה לכמרי הטלוויזיה האמריקאים מסתמכים על בורות ומעודדים אותה. הם מתרגמים ומעתיקים את דברי הכמרמרים, ורק משמיטים את המסקנה ה"ברורה" בסוף - שישו הוא המשיח. אם אתה כבר מוכן לקנות זבל של מטיפי טלוויזיה ולטעון כנגד המדע, אז למה לא עד הסוף? עם אותו הגיון בו הם "מפריכים" את האבולוציה הם גם מוכיחים שאלוהים המליט ילד שגדל בתור נגר, מת למען גאולת המין האנושי וקם לתחייה. למה לא לקבל גם את זה? הרי בלעת את כל התעמולה שלהם עד עכשיו. בעוד שקשה להיות כומר טלוויזיות מפגר ולהכיר באבולוציה, קל מאוד להיות יהודי ולחיות עמה בשלום - כבר נאמר שיש הבדל בין פשט לדרש, וגם אם מישהו סבור שסיפור הבריאה התנכ"י הוא דברי אלוהים חיים זה לא דורש ממנו לטעון שאלוהים שתל את מאובני הדינוזאורים בתור בדיחה פרטית. לא מוזכרים שם דינוזאורים בשמם, אבל גם לא מוזכרים קקטוסים או קנגורים. האבולוציה לא נועדה לבטל את האל, ואדם חושב, שאינו שטוף מוח של רבני קלטות וכמרי טלוויזיה בהחלט יכול לחיות גם איתה וגם עם אלוהיו. לא רעיון הברירה הטבעית הוא זה שמוליד כפירה, אלא הכפירה מולידה חירות. הכופר הוא אדם חופשי. אחראי למעשיו, ללא סבא בלתי נראה שמשגיח עליו ומעניש אותו. עולם בלי אלוהים הוא עולם מפחיד - אין בו שכר ועונש, אין חיים שלאחר המוות ואין גורל - אבל יש חירות. חירות אמיתית. הכופר האמיתי חופשי ביד המקרה העיוור. ללא השגחה עליונה הוא מעצב את גורלו בידיו. כאשר הכופר מסלק מעולמו את האל השרירותי, המטומטם והאכזרי, הוא מותיר מקום לבני אדם כקנה המידה היחיד. שום דבר טוב לא יצא לנו מיהוה או כל אחד מהאלים האחרים - נניח להם להתבוסס ברקבונם ונשים את יהבנו באדם.

הכפירה מולידה חירות?

ההיפך! הכפירה היא בית כלא , אתה כבול ליצרים החולניים שלך ואתה לא שם לב. אדם שכבול ליצר הרע שלו זה הכופר, אדם שהיצר הרע מכתיב לו מה לעשות, זה אדם שלא חי בחופש, זה אדם שחי בתוך בית סוהר. אדם דתי שלומד תורה מרסן את התאוות שלו ואני הרגשתי את זה על בשרי כמובן שמהרגשה אי אפשר לעשות מדע, אבל בא נפריד מדע לרגע. הידעת שאחוז הפשע הנמוך ביותר הוא בבני ברק? 40 שנה בלי משטרה, 150,000 תושבים ואחוז הפשע הנמוך ביותר. בראש העין 13,000 תושבים עם משטרה ומחוברים לפ"ת. התורה מרסנת את האדם, אדם שלא כבול ליצר הרע זה בן חורין ולא להיפך, כשלא היצר הרע מכתיב לי מה לעשות אני מכתיב מה לעשות לכן אני אדם חופשי.

אמנון כ

New member
אתה מערבב אמונה ומדע

האמונה אינה מאפשרת לך לעשות משהו מוחשי. אתה יכול לטעון שהיא נותנת לך משמעות בחיים, אך זה לא משהו כמותי. לי למשל יש משמעויות אחרות לחלוטין מאשר כמות הפעמים שאני מניח תפילין או הפעלה של תנור-שומר-שבת. באמצעות מדע אתה יכול לנסוע ברכב, לדבר בטלפון, להשתמש במחשב, להבריא ממחלה קשה ועוד. באמצעות הדת אתה יכול רק להטיף לאחרים שדרכך נכונה, אבל אתה לא יכול לעשות עם זה שום דבר מוחשי. אתה לא יכול לצפות כתוצאה מהאמונה שלך שום דבר. אתה לא יכול לצפות מראש מי יזכה במלחמה, איזו מנייה תעלה בבורסה, מי יחיה ומי ימות ביסורים - פשוט אין שום קשר בין האמונה למציאות. אני למשל אוכל חזיר, שרצים, חי בחטא, לא שומר שבת, לא שם תפילין ולא מקיים שום מצווה דתית. אני די בטוח שחיי טובים בהרבה מחייהם של דתיים רבים - יש לי משמעות קיומית, אני מרוויח יותר כסף מהם, יש לי אושר גדול בחיי וכו'. כפתרון לכך הדתים מציעים את התירוץ האולטימטיבי - גן עדן וגהנום. איש לא יכול לאשר או להכחיש שיש דבר כזה (בדיוק כמו אמונה באלוהים), וכך הם מהלכים אימים על הציבור. מעניין שמליארד מוסלמים בטוחים שכל היהודים באשר הם יגיעו לגהנום. הנוצרים כולם מאמינים שהיהודים והמוסלמים יגיעו לגהנום. כל אחד עושה את המניפולציות שלו על העניין. מבחינה סטטיסטית מקומך בגהנום מובטח!!

SilentMike

New member
אלה סתם נוצרים.

יהודים אמיתיים לא מאמינים בעולם הבא. כל המחבתי"ם האלה שמקשקשים על בשר הלויתן ושור הבר בעולם הבא הם סתם נוצרים מתחזים.

כן

האדם הכופר מוכן להעז ולשאול. האדם הכופר לא מקבל את הנורמה האוטוריטרית של המסורת אלא מחפש הסבר שנובע מהאדם, לא מהשמיים. האדם הכופר קשוב ליצרו הרע, ליצרו הטוב, ולצורך לקיים חיים חברתיים תקינים עם עוד אנשים רבים ויצרייהם הטובים והרעים. לאדם הכופר יש את החופש מהאל, ולא רק את החופש לעשות מה שהאל מותיר לו. האדם הכופר מחפש תמיד, מורד תמיד. האדם הכופר עושה, ולא מייבב לישועה מול שמיים ריקים. האדם הכופר רואה את המציאות בחושיו ובשכלו, ולא מתיירא מהעולם הנסתר, אלוהיו ובלהותיו. האדם הכופר יודע שמותו פירשו קץ וחידלון, ולכן משתדל להעניק טעם לחייו בעולם החומר ולהותיר מעשי-קיימא. האדם הכופר יודע שאין דין ואין דיין בעולם הבא, ולכן שופט את מעשיו בהתאם לעולם הזה. לאדם הכופר אין אל שתמיד צודק, מה שהופך את המין האנושי כולו לבריות שתמיד טועות ותמיד נחותות ומשועבדות לאל ולמקורביו-כוהניו הממציאים את דבריו. האדם הכופר שונא, אוהב, יוצר, הורס, ואת כל אלו ידו עשתה - הוא לא מלאך, הוא ולא שרף, הוא ולא יהוה אלוהיך. האדם הכופר לא מחפש סיבות בשמיים לתלאותיו ולהצלחותיו, אלא מאמין ביכולתו שלו. בלי אל טפילי על גבו הוא ניצב מול התוהו והמקריות של הקיום ומפלס את דרכו בכוחו ובשכלו שלו. האדם הכופר אינו בורח להתנחם באמונות-שווא ודמיונות אלא פועל, מעצב את גורלו במקום לכוף את ראשו ופניו. ברוך שלא עשני אדם דתי המתפלל להבל וריק וקורא לאל לא יושיע.

גילו...

בערך לפני 150 שנה נאספו מספיק עדויות וקם אדם שהיה מספיק חכם להבין מה המידע שנחקר אומר. דארווין, אגב, לא היה הראשון שהעלה את רעיון האבולוציה, הוא הראשון שחיבר על התאוריה הצעירה ספר בקנה-מידה מדעי שניסה לענות על כל השאלות שהיו בתקופתו. סתם, קטנוניות טכנית גרידא.

למעלה