האבא של פרדי Wes Craven (1939–2015)

aשרון

New member
האבא של פרדי Wes Craven (1939–2015)

במאי האימה האגדי ווס קרייבן הלך לעולמו אמש (א') בגיל 76, בביתו שבלוס אנג'לס, לאחר מאבק ממושך בסרטן המוח. קרייבן, חתום על כמה מסרטי האימה החשובים של המאה ה-20 - ביניהם "סיוט ברחוב אלם" ו"צעקה".

ווס קרייבן נולד בקליבלנד באוגוסט 1939. הוא החל את הקריירה הקולנועית שלו בשנות ה-70 וזכה לשבחים במסגרת ז'אנר האימה, כבר עם סרטו הראשון ופורץ הדרך, "הבית האחרון משמאל" (1972), סרט נקמה דל תקציב (87 אלף דולר) שהפך להצלחה קופתית עצומה (3.1 מיליון דולר). בסרט סצנת אונס קשה של צעירה על ידי חבורת פושעים - שמובילה לנקמה קשה לא פחות. עוד באותו עשור ביים גם את "לגבעות יש עיניים" (1977), שנחשב גם הוא לקלאסיקת אימה.

הנוסחה הזאת הפכה את קרייבן לאמן סרטי האימה בתקציב נמוך. "גבעת הפחד" ו"גבעת הפחד 2" עבדו על אותה נוסחא בדיוק, אבל אז הגיע קרייבן למיינסטרים עם "סיוט ברחוב אלם" (1984). הסרט גרף 25 מיליון דולר בקופות (פי 25 מהתקציב) והפך את פרדי קרוגר לשם המזוהה ביותר עם הז'אנר.

קרייבן לא ביים את סרטי ההמשך אך חזר לגיבורו בשנות ה-90 עם "הסיוט החדש" - סרט אימה מתוחכם שבו העלילה הקולנועית של פרדי קרוגר קמה כביכול לתחייה בעולם האמיתי. מעט אחר כך קרייבן שוב יצר מותג מצליח והתחבר לדור חדש של חובבי אימה עם סרטי "צעקה" - שבמידה רבה היו אחראים לתחיית הז'אנר לקראת סוף שנות ה-90.

קרייבן המשיך לביים גם בשנות ה-2000 וסרטו האחרון היה הרביעי בסדרת "צעקה", שיצא לאקרנים ב-2011. הוא היה מעורב גם בהפקת סדרת הטלוויזיה המבוססת על הסרטים, שעלתה בקיץ האחרון ב-MTV וחודשה לעונה שנייה.

http://www.imdb.com/name/nm0000127/?ref_=hm_nw_tp1_lk1

 
יהי זכרו ברוך


יוצר ענק שגרם לי לאהוב את ז'אנר האימה ולא לפחד ממנו.
 

aשרון

New member
יהיה זכרו ברוך


בילדותי פחדתי מפרדי מאוד והפנים שלו גם הגעילו אותי, כשגדלתי התחלתי להתמודד עם הפחד מהדמות הזאת והיום אין לי בעיה לצפות באחד מהסרטים, אלו קומדיות אימה חביבות.
 
למעלה