הֶלוֹ הֶלוֹ

sommerfugl

New member
הֶלוֹ הֶלוֹ

מה ההבדל בין אגנוסטי לאתאיסט? אני יודעת שאני אתאיסטית ... ואוהבת כל רגע OF FREEDOM but was wondering .. the difference

sheketz

New member
אגנוסטי

שאלה - כמה אלהויות יש? דתין: יש N (גדול מאפס) דאיסט: יש N (גדול מאפס) אתאיסט: אפס אגנוסטי: אינני יודע. שאלה: האם האלים מדברים עם בני האדם? (=התגלות ונבואה) דתי: כן דאיסט: כן(העולם כולו) ולא (אין התגלות מיוחדת ונבואה) אתאיסט: לא אגנוסטי: אינני יודע שאלה: האם יש השגחה פרטית דתי: חלק כן וחלק לא. דאיסט: לא אתאיסט: לא אגנוסטי: אינני יודע.

sommerfugl

New member
תודה

דתי - הבנתי .. אתאיסט - הבנתי... אגנוסטי - הבנתי מה התכוונת עם דאיסט ?

sheketz

New member
דאיסט

אדם המאמין באל אחד או יותר, אבל לא מייחס להם חשיבות בחייו (פולחן, תפילה, מצוות, וכדומה).

sshender

New member
אגנוסטי הוא פשוט אתאיסט שמפחד לצאת

מהארון - a pussy atheist.....

מה זה פה? לחץ פסיכולוגי?

אגנוסטי הוא פשוט אתאיסט שחשב על העניין עוד קצת. בלי קשר, עניתי לתגובה שלך שנדחקה לעמוד הקודם, אם מעניין אותך לקרוא.

niv1990

New member
מה אתה אומר? ../images/Emo4.gif

אולי הוא פשוט נוקט גישה מדעית כלפי המושג אלוהים...

רון סי

New member
אין קשר בין אתאיזם לחופש

להפך - האתאיסט יכול להיות כבול הרבה יותר מהדתי, להשקפות מוסריות שהוא מאמין בהן. אתאיסט יכול להיות מחוייב למערכות ערכים שדורשות ממנו להקריב את כל מה שיש לו, כולל את עצמו, למען מטרות חיצוניות לו.

Laxir

New member
כמובן שגם לאתאיסטים יש אמונות

מסוימות (אשר אינן קשורות לדת), אך אין זה אומר שהאתאיסט כבול להם כי הוא בחר בהן ולכן הוא גם יכול להשתחרר מהן.

רון סי

New member
להשתחרר?

אני אתאיסט, ואינני רואה שום אפשרות להשתחרר מאמונתי במוחלטות ערך החיים, ומאמונתי שהמוסר תפקידו להגן על החלשים. ולא אני בחרתי בערכים אלה. הם הוקנו לי בחלב אימי.

l l Nexus l l

New member
ואתה אתאיסט ?

אני קורא את הודעותיך בתפוז כבר שנתיים והרושם שקיבלתי מהם הוא שאתה דווקא תאיסט, שכן בכל דיון אתה מגן על עמדות התאיזם. אתה האדם האחרון שהייתי מחשיב אותו לאתאיסט. זה שאינך רואה אפשרות להשתחרר מאמונות מסוימות, לא אומר שהאפשרות עצמה אינה קיימת ובטח שאינך יכול להסיק מכך אל הכלל כולו.

אתאיסט לא יכול להיות קומוניסט?

הקומוניסטים כולם היו אתאיסטים והיו כבולים לאמונות ודעות שלא שונות מכל דת. האפשרות של הקומוניסט להשתחרר מדעותיו היתה דומה לאפשרות של דתי להשתחרר מאמונותיו. שניהם יכולים לעבור לצד השני ויכולים להשאר בכבלים שלהם. אתאיזם הוא אמונה שאין אלוהים ולא שחרור.

רון סי

New member
כן

אתאיזם זה לא אנטי-דת. אם מבינים שהדת היא דרך חיים וסט של טעמים, אז אין לא טעם ולא הצדקה לתקוף אותה. אם מבינים שהדת תרמה לאנושות הרבה מאד, וכנראה ממשיכה לתרום, אז יש מקום להגן עליה מהתקפות. יש מקום להגן על זכותם של דתיים לחיות על פי הבנתם. אז המטפיסיקה שעליה הם מתבססים שגויה, אז מה? חייבים לבסס דרך חיים וטעמים על מטפיסיקה מוכחת? אתאיזם זה גם לא אמונה במדע, שלא לומר באבולוציה. אם יש מי שרוצה לעשות שימוש במדע ובאבולוציה כדי לפגוע בזכותם של אנשים לחיות על פי טעמם, אז חשוב להראות שטיעוני המדע והאבולוציה אינם מבוססים יותר מטיעוני התאיזם. האתאיסט לא שונא את הדת ולא את הדתיים. יש לו ויכוח איתם על משהו, שבעיניהם הוא מאד חשוב, אולי, אבל זו לא שנאה.

ערב רב

New member
כלומר, אתה רואה עצמך כרובוט?

אם יש לך בחירה חופשית יש לך גם בחירה חופשית להתנהג מהיום והלאה כמי שהחיים והחלשים לא מעניינים אותו, לדבר כך ואפילו לחשוב כך.

רון סי

New member
למה אתה מזלזל ברובוטים?

אינטליגנציה מלאכותית כשמה כן היא - אינטליגנציה. רק בגלל שהיא מלאכותית צריך לזלזל בה? יש לי בחירה חופשית בהרבה תחומים, אבל יש תחומים שבהם אין לי. אינני חופשי לבטל את מי שאני, משום שכל ביטול של מי שאני, יבטל את זה שיש לו בחירה חופשית. כלומר, אם אתאבד, אחרי ההתאבדות לא אהיה יותר. אם לא אהיה, לא תהיה משמעות לדיבור עלי כמי שביצע בחירה חופשית. להתנהג בניגוד לערכים יסודיים שאני מאמין בהם, זו התאבדות. אם אשנה את דעתי בקשר לערך החיים ותפקיד המוסר, האדם שיהיה עם הדעה החדשה לא יהיה אני.

ערב רב

New member
אבל ברור שאתה חופשי להתאבד

ואם אתה חופשי להתאבד אתה חופשי גם לגבי כל דבר אחר שמצוי בתודעתך. אנשים מחליפים כל הזמן ערכים יסודיים, למשל, כשחוזרים בשאלה או בתשובה, ממירים דת, נמצאים במערכת חינוכית כזו או אחרת, וכו'.. כלומר, אינני חושב שיכול להיות ויכוח עובדתי על יכולתם של אנשים להחליף אמונות. ייתכן שזה קשה, ייתכן שלשנות התנהגות עוד יותר קשה, אבל ודאי שזה בתחום האפשר. והאדם שאתה, ככל שאנו מתכוונים אל אותו גוף, כולל המוח, שלך, כמובן יישאר אתה. אני מבין את ההקבלה שאתה עושה לפירמוט המחשב, אבל א. היא אפשרית, היא קורית כל יום ו-ב. ההקבלה כמובן לא מתאימה שכן מוחך, זכרונותיך, לא יימחקו, וגם לא כל הפונקציות אותן למדעת להפעיל עד היום.

רון סי

New member
אני חופשי להתאבד

אבל אחרי שהתאבדתי, אין לך למי לבוא ולומר "אתה קיבלת באופן חופשי החלטה להתאבד". אין לך עם מי לדבר, כי אני מת. פירוש הדבר למעשה לי, כאדם בר המשכיות, אין החופש להתאבד, משום שהתאבדות מבטלת את ה"לי". הכוונה לאותו גוף, מוח, זכרונות ופונקציות: כל אלה מרכיבים חשובים מאד ב"אני", אבל להשקפתי המרכיב הכי חשוב הוא השקפת העולם, ההתייחסות למציאות, ההבנה של החיים. אם זה משתנה, הרי זה כאילו השתנו בבת אחת כל הזכרונות וכל הפונקציות. אדם ששינה את השקפת עולמו (חזר בתשובה, יצא בשאלה, שינה אידאולוגיה, וכן הלאה), איננו אותו אדם. האדם הקודם התאבד מנטלית, והוא איננו.

ערב רב

New member
לכן אומרים שקיבלת החלטה בעבר

לא בהווה, לפני ההתאבדות הייתה לך בחירה חופשית לחלוטין ואתה בחרת להתאבד. אחרי ההתאבדות אתה אכן לא קיים ולכן גם אין לך אשליה של בחירה חופשית. אבל למעשה, אם תשים לב, בכל רגע הפעולות המודעות שאנו עושים לכאורה מתוך בחירה חופשית מגבילות את הבחירה החופשית שלנו בעתיד (למשל, הגלולה האדומה והגלולה הכחולה מהמטריקס). נכון שהשיא מגיע רגע לפני המוות, אז כבר לא תספיק לממש שום בחירה מזערית ככל שתהיה כי תמות מיד, אבל גם רגע אחד קודם לכן חופש הבחירה שלך יהיה מצומצם מאוד, וכך הלאה. בכל אופן, אני לא רואה כאן ויכוח מהותי, ואין לי עניין בויכוח סמנטי על "התאבדות מנטלית".

למעלה