ד"ר תורגמן שלום

naviko

New member
ד"ר תורגמן שלום

במהלך בדיקות לגילוי הריון, מצאו אצלי TSH 6.14. במקביל עשיתי אולטראסאונד לבלוטת התריס. ראו קשר מעט אקוגני לא אחיד בחלק התחתון של האונה בגודל כ-1 ס"מ. ועוד אי אלו ממצאים. מאז אני מטופלת באלטרוכסין 50 מ"ג ליום. בבדיקת דם לפני כשבוע (התוצאות מהיום) רמת ה-TSH תקינה, אך גילו נוגדנים להשימוטו (133). אשמח להסבר מהו הישמוטו, מה עושים עכשיו וכל מידע אחר בנושא. אגב, אני בשבוע 10+4. תודה, נבי.

זו הסיבה השכיחה ביותר לתת פעילות

שלום נבי, זו הסיבה השכיחה ביותר לתת פעילות של בלוטת התריס. תוצאת TSH כשלך לא הייתי מצריכה טיפול בתנאים אחרים, אבל אני מניחה שבגלל ההריון החליטו לטפל, וטוב עשו. הממצא ב-US יכל להיות קשור ויכול לא להיות קשור. בגלל הגודל ניתן לנקר ולקבל תשובה ציטולוגית ברורה. זה מצב די טריביאלי, וכנראה ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אחרי סוכרת. קל לטפל בה, כשהאדם מאוזן החיים רגילים לגמרי כולל נושא פוריות. את תמצאי הרבה חמר ברשת על המחלה הזו. בעיברית אין הרבה את יכולה למצאו קצת ב-infomed.co.il, באנגלית יש בשפע. אני יכולה להפנות אותך לאתר של האגודה האמריקאית לבלוטת תריס. באתר זה רשימה של ברושורות שמפרטות עבור הפציינטים מצבים שונים שפוגעים בבלוטת התריס. אם אין לך מחסום של שפה כדאי לבקשר שם http://www.thyroid.org/patients/brochures.html

למעלה