ד"ר תורג'מן שלום!

ד"ר תורג'מן שלום!

חג חנוכה שמח! קוראים לי אמיר ואני בן 14 ו4 חודשים. הבעיה שלי היא-אני יותר מדי גבוה. הגובה שלי הוא 1.87 מילא הייתי הולך על כדורסל, אבל בכלל פרשתי ואין לי עניין בזה כך שהגובה שלי לא מביא לי תועלת! אני יודע שגובה זה יפה בד"כ אבל אני לא רוצה להגיע ל2 מטר.. הלכתי לאנדוקרינולוג בבני ברק והוא אמר שאני לקראת גמר גדילה.. ואני לא מבין, עד איזה גובה אני אגיע? שמעתי שיש בדיקה של גובה.. אפשר עוד פרטים על זה? וגם שמעתי על תרופה שעוצרת גביהה אבל מזרזת התבגרות משהו כזה. אני אובד עצות. אני לא רוצה להיות גבוה מדי! תודה מראש, אמיר!

קניידלעך יקירי

אתה רואה שהעולם ממש לא פייר. מי שגבוה לא רוצה להיות גבוה ומשנמוך רק חולם לגבוה. מה שצריך כדי להעריך את הגובה הסופי הוא צילום כף יד לקביעת גיל עצמות. כמובן שחשוב גם לקבוע את דרגת ההתבגרות המינית שלך, דבר שאני בוודאי לא יכולה לעשות דרך האינטרנט. פרמטרים אלה, ביחד עם הגובה שלך יאפשרו תחזית כלשהי. שגם אותה צריך לקחת בערבון מוגבל. אם גיל העצמות שלך מפגר אחרי הגיל הכרונולוגי שלך, ואם ההתבגרות המינית שלך רק בתחילתה, אז אפשר לשקול טיפול בטסטוסרטון, דבר שיאיץ את ההבשלה של מרכזי הצמיחה בעצמות. מה גובה הוריך שאתה כל כך במצוקה מהגובה שלך? אתה לא בא ממשפחה של אנשים גבוהים? אם הצמיחה שלך ממש לא סבירה, יתכן כי כדאי גם לשלול מצבים שבמיאים לכך. אני מבינה שהייתה אצל אנדוקרינולוג פדיאטרי (מי? פרופ' ביסטריצר?), בכל אופן מי שראה אותך כנראה לא התרשם שיש בעיה. אז הייתי אומרת לך שתוריד לחץ ותלמד לקבל את עצמך כבחור גבוה. אתה תראה שחוץ מכדור סל, תמצא לכך יתרונות. אני אישה די גבוהה, ואחד היתרונות שגיליתי לגובה שלי כשגדלתי בפריס, היה שבמטרו, בשעת עומס, הראש שלך מעל הרוב, וניתן לנשום! הנה לך יתרון אחד. יש עוד, אני מבטיחה. חג שמח גם לך!

לד"ר תורג'מן

תודה על התשובה. אני כנראה יעשה את בדיקת כף היד כי אני מאוד רוצה לדעת מה יהיה גובהי הסופי. לאנדוקרינולוג שבדק אותי קראו פרופסור יוסי זאק. וכן הורי גבוהים. אמי 1.80 ואבי 1.88! גם אחי גבוהים: אחותי 1.76 ואחי 1.93(לא סופי-הוא בן 16) אז תודה רבה שסיפקת לי תשובות.

למעלה