ד"ר שלום!

vacum

New member
ד"ר שלום!

עברתי ניתוח ארתוסקופיה לפני שבוע ימים והברך מחלימה בצורה טובה אך רציתי לשאול מס' שאלות. א. במהלך השנה האחרונה פרקתי את ברכי (דיסלוקציה) פעמיים, אולם בניתוח שביצעתי בבי"ח "זיו" צפת בחרו שלא לטפל בבעיה של פריקת הברך אלא בניתוח התעסקו רק במיניסקוס שנקרע לי (זאת הייתה העילה המרכזית לניתוח) שאלתי היא למה התעסקו רק בקרע של המיניסקוס ולא בהשלכות של פריקת הברך? ב. האם ישנו קשר ישיר בין הקרע של המינסקוס לעובדה שפרקתי את ברכי פעמיים במהלך השנה האחרונה? ג. האם לאחר הניתוח מצב הברך ישתפר? כלומר לאחר פיזיותרפיה והחלמה טובים אני אוכל לרוץ לרכב על אופניים וחשוב מכך להתגייס ליחידה קרבית בצה"ל?

ברך

א. זו שאלה שכדאי להפנות למנתח. ב. כל חבלה לברך יכולה לגרום לקרע המניסקוס, אך המנגנון הטיפוסי הוא חבלה סיבובית של הברך. ג. לא ברורה לי האבחנה, כך שקשה לעסוק בתחזיות.

vacum

New member
האבחנה לניתוח

האבחנה לניתוח היה כדלקמן: ד"ר לב-אל, (אם הנך מכיר אותו), אמר לי שהאבחנה היא קרע מינורי במיניסקוס, לפני הניתוח התוצאות לקרע לא היו ידועות והיו שתי אפשרויות, שהראשונה היינה קרע מינורי ופתירונה ע"י חיתוך חלק מהמיניסקוס, והאפשרות השנייה הייתה קרע מלא ושיקום של חצי שנה. כאמור האפשרות הראשונה התבררה כנכונה. האם המידע שסיפקתי לך היינו מספיק בשביל תשובה לשאלה: - האם אוכל להתגייס ליחידה קרבית? (אם אין הנתונים מספקים אוכל להעתיק את הממצאים להודעת הפורום ובכך לפרט יותר)

קרע מניסקוס

אם אכן מדובר רק בקרע קטן במניסקוס, אז לרוב יש החלמה מלאה וזה לא צריך להשפיע על הפרופיל הצבאי.

vacum

New member
תודה תודה תודה

יברך אותך האל, ד"ר אלישע קרסין. שבת שלום!

למעלה